بر اساس این آمار میانگین دمای ماهانه از ژانویه تا سپتامبر سال جاری 1.4 درجه سانتیگراد بالاتر از این مقدار قبل از دوره صنعتی شدن یعنی بین سالهای 1850 تا 1900 است. این مقدار تنها یک دهم درجه کمتر از یک و یک است. نیم درجه تعیین شده در توافقنامه آب و هوای پاریس که دمای هوا تا پایان قرن جاری نباید از آن بیشتر شود.

در بخشی از بیانیه موسسه کوپرنیک آمده است که دمای هوا در سپتامبر امسال 1.75 درجه بالاتر از دوره پیش از صنعتی شدن در نیمه دوم قرن 19 بود. علاوه بر این، میانگین دمای هوا در این ماه 0.93 درجه بالاتر از زمانی بود که دمای هوا بین سال‌های 1991 تا 2022 اندازه‌گیری شد.

دانشمندان می گویند تغییرات آب و هوایی دلیل اصلی گرم شدن هوا است که منجر به ناهنجاری های آب و هوایی، سیل و گرم شدن اقیانوس ها می شود. پیش بینی می شود سال 2023 گرم ترین سال تاریخ باشد.

میانگین دمای کره زمین از ژانویه تا سپتامبر در حال حاضر پنج صدم درجه بالاتر از مدت مشابه در سال 2016 است که گرم ترین سال ثبت شده است.

بر اساس نتایج این تحقیق، اروپا گرم ترین سپتامبر خود را با 2.51 درجه بالاتر از میانگین دمای سال 1991 تا 2020 تجربه کرد و بسیاری از کشورها از جمله فرانسه رکوردهای ملی را شکستند. میانگین دمای سطح دریا در این ماه، بدون احتساب مناطق قطبی، به 20.92 درجه رسید.

دانشمندان می گویند گرم شدن دمای سطح دریاها به دلیل تغییرات آب و هوایی، احتمال وقوع رویدادهای شدید آب و هوایی مانند طوفان دانیل را که در ماه سپتامبر به لیبی و یونان رسید، افزایش می دهد.

موسسه کوپرنیک همچنین می گوید که ذوب یخ در قطب جنوب نیز به پایین ترین حد خود رسیده است و میزان ماهیانه یخ در دریای قطب شمال 18 درصد کمتر از میانگین قبلی است.

نشست بعدی مذاکرات آب و هوایی سازمان ملل متحد قرار است در 30 نوامبر در دبی آغاز شود و رهبران جهان باید در مورد کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و تامین مالی سازگاری با این تغییرات به توافق برسند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *