در چند روز گذشته فعالیت زیادی در سطح خورشید صورت گرفته است. بنابراین یک سری شراره های خورشیدی کلاس M وجود داشت.
به گزارش ایرنا، شعله های خورشیدی انفجارهای بزرگ تابش الکترومغناطیسی هستند که با آزاد شدن انرژی از خطوط میدان مغناطیسی خورشید رخ می دهند. اینها را می توان بر اساس قدرت آنها طبقه بندی کرد. ضعیف ترین آنها شعله های کلاس A و پس از آن شعله های کلاس B، C و M و در نهایت شعله های کلاس X هستند.
انتظار می رود این طوفان خورشیدی باعث ایجاد مشکلات و اختلالات ناوبری و “GPS” شود و همچنین ممکن است باعث قطع شدن رادیو و قطع برق شود.
شراره های M و خورشیدی این شعله ها در واقع ابرهایی از گازهای مغناطیسی و برق دار هستند که به فضا نفوذ می کنند و به سرعت 1250 مایل در ثانیه می رسند.
وقتی توده های هاله به سمت زمین حرکت می کنند، می توانند ظرف چند ساعت به سیاره ما برسند. با این حال، توده های هاله کندتر ممکن است چندین روز طول بکشد تا به زمین برسند.
اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده (NOAA) پیشبینی کرده بود که حداقل سه مورد از این طوفانهای خورشیدی روز سهشنبه به خشکی میرسند و به طور بالقوه باعث ایجاد طوفانهای ژئومغناطیسی خفیف در سراسر زمین میشوند. اما با توجه به اینکه این طوفانها به سرعت و یکی پس از دیگری به زمین راه پیدا کردند، احتمال کمی وجود دارد که این طوفانهای خورشیدی بتوانند روی هم قرار گیرند و چیزی را به وجود آورند که به عنوان “توده هاله خورشیدی آدمخوار” شناخته میشود.
این توفان های خورشیدی ترکیبی حتی می توانند منجر به طوفان های ژئومغناطیسی قوی تری شوند. با این حال، به لطف میدان مغناطیسی زمین (مگنتوسفر)، سیاره ما تا حد زیادی از اثرات چنین طوفان هایی مصون است. انتظار میرود این طوفانها در قالب شفقهای قطبی و احتمالاً قطع برق تأثیرگذارتر شوند.