وزیر صمت به خودروسازن برای تحویل ندادن خودرو به مردم هشدار جدی داد.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از فارس، در سال های اخیر مردم همواره برای خرید خودرو از تولیدکنندگان داخلی با مشکلات عدیده ای مواجه بوده اند که از جمله این مشکلات می توان به قرعه کشی، احتکار، گرانی، افزایش قیمت، کاهش قیمت و عرضه خودرو در بازار بورس کالا و غیره خودرو اشاره کرد.
همه این مسائل چالش هایی را برای خریداران واقعی خودرو ایجاد کرده است که به نظر می رسد پایانی ندارد. اخیرا خودروسازان متقاضیان را مجبور به خرید خودرو در سامانه یکپارچه برای خرید خودروهای مغایر با خودروهای ثبت شده در سامانه یکپارچه می کنند.
به عنوان مثال، شرکت ایران خودرو به متقاضیان خرید رانا پلاس که قبلاً در سامانه یکپارچه ثبت نام کرده بودند، اعلام کرده است که به جای این خودرو یک رانا پلاس بهبود یافته یا پژو 207 با قیمت کمتر به آنها داده می شود.
در ادامه این خودروساز در تماسی دیگر به مشتریان خود اعلام کرد که سفارش تارا وی 1 برای خرید تارا وی 1 پلاس به جای این خودرو واریز شده است. (این خودروها اخیرا در شورای رقابت به عنوان خودروهای نو ارزش گذاری شده اند)
سایپا دیگر خودروساز کشور نیز اخیراً به همراه ایران خودرو همین رویکرد را در پیش گرفته و به مشتریان خود که برای خرید شاهین دستی (دستی) در سامانه یکپارچه ثبت نام کرده بودند، اعلام کردند که شاهین اتوماتیک (که بالاترین قیمت را دارد) خریداری خواهند کرد. ) داشته باشید) پرداخت را تکمیل کنید.
البته خودروساز مدعی است که ما مشتری را مجبور به خرید خودرو نمی کنیم و اگر خودرویی را برخلاف آنچه که متقاضی ثبت نام کرده است عرضه کنیم، در واقع آن را عرضه می کنیم، اما متقاضیان نگران این هستند که این کار را نکنند. آنها می توانند پول واریز کنند و کارمزد خود را از دست خواهند داد.
همانطور که گفته شد خودروهای اصلاح شده پیشنهادی خودروسازان قیمتی بالاتر از خودروهای مورد تقاضای مشتریان دارند و همین امر باعث شده تا متقاضیانی که ماه هاست در صف سامانه یکپارچه منتظر خرید خودرو بوده و در هزینه های خود صرفه جویی کرده اند. برای ماشین قبلی، عدم امکان پرداخت با افزایش قیمت جدید برای خرید خودرو
از آنجایی که خودروسازان به مشتریانی که قبلاً ثبت نام کرده اند، زمان تحویل خودروی مورد نظر خود را اعلام نمی کنند، مشتری که ماه هاست منتظر خرید خودرو از طریق سامانه یکپارچه است، نمی تواند با اصلاح پیشنهادی خودروساز، خودرو خریداری کند. نه، شما نمی دانید خودروساز کی خودروی مورد نظر شما را آزاد می کند و آیا اصلا عرضه می شود.
با توجه به کمپین های مختلفی که از سوی مردم در خصوص این مشکل در سامانه ها ثبت شد، خبرنگاران موضوع وزیر صمت را پیگیری کردند، علی آبادی در این خصوص گفت: خودروسازان مطلقاً و طبق قانون حق اجبار به خریداران را ندارند. محصولات خود را بخرید و باید طبق قرارداد عمل کنید.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: خودروسازان به من گفته اند که «به مشتریان توصیه می کنند به جای خودروی دیگری، یک خودرو بخرند»، حالا مشتری می تواند توصیه را رد کند.
وی در پاسخ به این سوال خبرنگار که چرا در صورت عدم تمایل مشتری به خرید خودرو، خودروسازان زمان عرضه خودرو را مشخص نمی کنند؟ گفت: این موضوع را مطالبه و پیگیری می کنم.
خودروسازان خودروی جدیدی را عرضه کرده اند.
لذا با توجه به بررسیهای مکرر مردم و با توجه به رصدهای متعدد خبرنگاران از خودروسازان و مسئولان مرتبط که نتایج آن در خبرگزاریها نیز منتشر شده است، وزیر صمت در جریان قرار گرفته است. در مورد این موضوع و اکنون قول پیگیری داده است.
در این جلسه اشاره شد که خودروسازان برای خرید خودروهای دیگری غیر از خودروهای ثبت نامی درخواست پرداخت کرده اند و این در حالی است که این خودروها گرانتر از خودروهای درخواستی آنها هستند.
آنها همچنین مدعی شده اند که خودروساز تاریخ عرضه خودروی مورد سفارش خود را اعلام نکرده است و به همین دلیل این افراد نمی دانند که در آینده خودرویی به آنها فروخته می شود یا سفارش آنها لغو شده است.