مصرف زیاد غذاهای سالم و کم کالری مانند میوه ها و سبزیجات برای بدن مضر است.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با پرداختن به عوارض نوشیدن مایعات همراه با غذا گفت: نوشیدن آب و سایر مایعات در هنگام غذا باعث ایجاد مشکل در فرآیند گوارش و در نتیجه رقیق شدن شیره های گوارشی و تجمع سموم می شود. و در درازمدت باعث می شود افراد دچار بیماری های مختلفی شوند.

دکتر متخصص تغذیه و رژیم درمانی، زهرا یاری باورهای غلط در مورد تغذیه و ارتباط آن با شیوع بسیاری از بیماری ها را اینگونه توضیح داد: به طور کلی اعمال رژیم های خودسرانه و غیر اصولی برای رسیدن به وزن ایده آل از اساس اشتباه است.

وی با بیان اینکه حذف نان و برنج از سبد غذایی می تواند مشکلات جدی در بدن ایجاد کند، افزود: حتی مصرف زیاد مواد غذایی سالم و کم کالری مانند میوه ها و سبزیجات به بدن آسیب می رساند.

کارشناس تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه با تأکید بر اینکه عبارت « مصرف آزادانه مواد غذایی» در رژیم غذایی اشتباه است، گفت: هر رژیمی باید سه اصل تنوع، تعادل و اعتدال را رعایت کند.

این مدرس دانشگاه افزود: میوه ها اگرچه منبع بسیار مفیدی از مواد مغذی محسوب می شوند، اما مصرف زیاد آنها می تواند منجر به افزایش قند خون و چربی و حتی کبد چرب در بدن شود.

وی ادامه داد: در مصرف میوه باید دقت شود که هرگز دو میوه مختلف را به طور همزمان مصرف نکنید، به خصوص بلافاصله بعد از غذا و از طرفی مصرف میوه به عنوان میان وعده استفاده شود.

دکتر یاری با تاکید بر اینکه بدن انسان باید 3 تا 4 واحد میوه در طول روز مصرف کند بیان کرد: مصرف زیاد میوه به این معنا نیست که برای رسیدن به وزن ایده آل باید از وعده های غذایی دیگر یا تغذیه سالم استفاده کرد. بنابراین استفاده از رژیم های تک ماده ای یا تک میوه ای توصیه نمی شود، چنین رژیم هایی در صورت استفاده طولانی مدت می توانند آسیب های جدی به بدن وارد کنند.

این مدرس دانشگاه گفت: یک واحد میوه از نظر کالری برابر با یک واحد غلات، پنج قاشق برنج یا یک مشت نان است، بنابراین این تصور که مصرف میوه می تواند به کاهش وزن کمک کند، تصور اشتباهی است. احساس سیری که غلات می توانند در طول روز ایجاد کنند ممکن است در میوه ها ایجاد نشود.

عضو هیأت علمی دانشگاه یادآور شد: اگرچه میوه ها منبع غنی از ویتامین ها و فیبر هستند، اما مصرف زیاد آن می تواند قند خون را افزایش دهد، به ویژه زمانی که از آب میوه استفاده می شود، قند خون بسیار بالاتر می رود.

دکتر. یاری خاطرنشان کرد: بهترین زمان مصرف میوه ها به عنوان میان وعده صبح ها بین 10 تا 11، 4 تا 5 بعد از ظهر و شام سبک بین ساعت 9 تا 10 شب است.

کارشناس تغذیه و رژیم غذایی دانشگاه در بخشی دیگر از این گفت و گو با بیان اینکه امروزه غذاهای رژیمی به وفور در فروشگاه ها دیده می شود، تصریح کرد: تمامی محصولات رژیمی تهیه شده از کنجد یا دانه ها مانند بیسکویت های رژیمی اگرچه برای بدن مفید است اما نباید فراموش کرد که اینها مواد تشکیل دهنده از آرد، چربی و شکر، شاید سایر مواد در مقایسه با بیسکویت، درصد مواد مغذی کمتری دارد، اما صفر نیست، بنابراین بهتر است از محصولات غذایی طبیعی و سالم استفاده کنید.

وی در ادامه درباره مصرف نوشابه های رژیمی بیان کرد: این ادعا که نوشابه های رژیمی به کاهش قند خون کمک می کنند نمی تواند صحت داشته باشد. به عنوان مثال، افراد با خیال راحت در طول وعده های غذایی نوشابه های رژیمی مصرف می کنند بدون اینکه متوجه شوند که نوشیدن این مایعات همزمان با غذا باعث اختلال در هضم غذا خواهد شد. علاوه بر ایجاد ناراحتی در هضم غذاها، به دلیل استفاده از شیرین کننده ها در این نوشابه ها باعث میل به خوردن شیرینی جات نیز می شود، بنابراین بدیهی است که نوشابه های رژیمی هرگز نمی توانند میزان مصرف قند را کاهش دهند. و به کنترل وزن کمک می کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *