مصرف بیش از حد کافئین عوارض ناخوشایندی مانند عصبانیت، بیقراری، اضطراب، بی خوابی، تحریک گوارشی، اسهال و اعتیاد را به همراه دارد. با این حال، برخی از افراد ممکن است آگاهانه از مصرف غذاهای حاوی کافئین برای کاهش عوارض جانبی اجتناب کنند. اما هنوز برخی از مواد غذایی هستند که منابع پنهان کافئین هستند.
به گزارش ایسنا، کافئین حتی در بسیاری از داروها از جمله برخی آنتی بیوتیک ها وجود دارد، بنابراین; کارشناسان توصیه می کنند در صورت داشتن مشکلات قلبی، فشار خون بالا، بی خوابی، مشکلات اضطرابی، مشکلات گوارشی، مشکلات کلیوی یا دیابت، مصرف محصولات حاوی کافئین را کاهش دهید.
در اینجا 5 ماده غذایی حاوی کافئین پنهان را معرفی می کنیم که در صورت بروز مشکلات ذکر شده باید با احتیاط مصرف شوند:
_ شکلات تلخ: اگرچه شکلات تلخ به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالا مفید است، اما ممکن است حاوی مقدار قابل توجهی کافئین نیز باشد. کافئین اسید معده را افزایش می دهد و مصرف بیش از حد مواد غذایی حاوی کافئین می تواند زخم معده را در افراد مبتلا به این بیماری بدتر کند. علاوه بر این، بیماران رفلاکس معده باید مصرف غذاهای حاوی کافئین بیش از حد را محدود کنند. به افراد مبتلا به اضطراب نیز توصیه می شود مصرف این شکلات ها را محدود کنند.
قرص های کاهش وزن: قرص های چربی سوز اغلب حاوی کافئین هستند. در استفاده از این گونه داروها مراقب باشید و از مصرف بی رویه و بدون مشورت با پزشک یا متخصص تغذیه خودداری کنید.
مسکن های بدون نسخه: دفعه بعد که به سراغ این مسکن ها می روید، بدانید که حاوی مقادیر قابل توجهی کافئین هستند. به طوری که اگرچه مصرف گاه به گاه آن در کاهش درد موثر است، اما وابستگی به این داروها می تواند سردرد و سایر دردها را بدتر کند. مسکن های بدون نسخه مانند استامینوفن حاوی 130 میلی گرم کافئین هستند.
آب ویتامینه: آب ویتامینه، آبی غنی شده با مواد مغذی مانند ویتامین ها و الکترولیت ها است. برخی از انواع آب ویتامین حاوی افزودنی های طعم دهنده، کافئین و شیرین کننده ها هستند. در نتیجه قبل از مصرف این آب ها حتما برچسب روی بطری را مطالعه کنید تا متوجه شوید حاوی چه موادی است و با مصرف آن چه مقدار کالری باید وارد بدنتان شود.
چای سرد: هر بطری از این نوع چای حاوی 30 میلی گرم کافئین است. همه انواع چای حاوی کافئین هستند. کافئین موجود در چای را می توان خیلی سریع آزاد کرد، اما به راحتی می توان کافئین را از چای با انجام کارهای زیر حذف کرد:
به گفته اداره آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، چای را به مدت 30 ثانیه در مقداری آب داغ دم کرده و اولین چای دم کرده را دور بریزید. دوباره همان چای را دم کنید. به این ترتیب چای شما حاوی مقدار بسیار کمی کافئین خواهد بود.