هشدار؛ این علائم نشان دهنده مسمومیت با شوینده‌هاست

رئیس بخش مسمومیت های بیمارستان لوکمان حکیم با اشاره به اینکه مواد شوینده حاوی گازهای مضر برای دستگاه تنفسی هستند، گفت: مخلوط کردن مواد شوینده با یکدیگر باعث واکنش و ترشح گازهای مضر بسیار بیشتری می شود و این ترکیبات سمی مسمومیت های جدی ایجاد می کند. .

به گزارش ایسنا، دکتر شاهین شادنیا با بیان اینکه با نزدیک شدن به فصل بهار و انفجار خانه توکانی اکثر مراجعه کنندگان به اورژانس به دلیل مسمومیت افرادی بودند که به دلیل مصرف بی رویه آب دچار مسمومیت و یا حساسیت های تنفسی شده بودند. مواد شوینده باید در کوتاه ترین زمان ممکن استفاده شود و ترجیحاً باید در فضای باز یا در یک مکان بسته با تهویه استفاده شود.

مواد شوینده، پاک کننده و ضدعفونی کننده ماهیتی سوزاننده دارند، این مواد یا از ترکیبات اسیدی ضعیف یا ترکیبات قلیایی تشکیل شده و در صورت عدم استفاده صحیح، سلامت اعضای خانواده را به خطر می اندازند.

شادنیا با اشاره به اینکه مواد شوینده را نمی توان در منزل از چرخه سبد خارج کرد، مصرف صحیح این محصولات و رعایت نکات مصرف را ضروری دانست.

رئیس اداره مسمومیت های بیمارستان لوکمان حکیم با اشاره به استفاده از دستکش در هنگام استفاده از این مواد افزود: این روش ضمن اینکه از سوختگی و آسیب های پوستی جلوگیری می کند، باید مراقب پاشیدن این مواد به چشم نیز باشیم. یا در صورت امکان از عینک مخصوص استفاده کنید.

وی تاکید کرد: مواد شوینده در صورت پاشیدن به چشم می توانند باعث سوختگی قرنیه شوند.

شادنیا خواستار پرهیز از استنشاق مستقیم شوینده ها شد و گفت: برخی از افراد در مکان های بسته مواد سفید کننده و پاک کننده را ترکیب می کنند، گاز کلر آزاد شده از ترکیب این محصولات بسیار سوزاننده است و باعث تنگی نفس یا اسپاسم تنفسی می شود و حتی می تواند منجر به مرگ . .

وی با اشاره به لزوم استفاده از ماسک در هنگام استفاده از شوینده ها و پاک کننده ها، افزود: هنگام استفاده از ماسک، هنگام استفاده از این مواد حتما در و پنجره ها را باز بگذارید تا از آسیب های احتمالی به ریه ها و سیستم تنفسی جلوگیری شود.

این استاد دانشگاه هشدار داد: اگر مواد شوینده روی پوست یا چشم تان خورد، با آب معمولی و در محلی با تهویه مناسب بشویید. در بسیاری از موارد برخی به اشتباه از ترکیبات سوزاننده اسیدی یا قلیایی برای شستن ناحیه آسیب دیده استفاده می کنند که با ریختن این ترکیبات به چشم یا روی پوست قابل مشاهده است که بسیار خطرناک است و شرایط را پیچیده می کند.

شادنیا تاکید کرد: ترکیبات موجود در شوینده ها دارای فعل و انفعالاتی هستند که باعث آسیب حرارتی پوست و غشاهای مخاطی می شود. بنابراین خنثی کردن این ترکیبات توصیه نمی شود، بهترین اقدام رقیق کردن آنها با آب معمولی و گرم است.

وی با بیان اینکه آب گرم می تواند باعث سوختگی بیشتر روی پوست آسیب دیده شود، ادامه داد: حتی آب بسیار سرد نیز می تواند آسیب را افزایش دهد، بهترین دمای آب همان دمای طبیعی بدن یعنی 37 درجه است.

شادنیا با اشاره به اینکه خانواده هایی که بچه کوچک دارند مواد شوینده را دور از دسترس کودکان قرار دهند، توصیه کرد: این وسایل را در کابینت های طبقه بالا که دست کودک به آن نمی رسد قرار دهید. کودکان به طور تصادفی این مواد را به صورت خوراکی می بلعند و متاسفانه این ترکیبات سوزاننده، خطرناک و کشنده باعث سوختگی در دستگاه گوارش می شود.

وی با اشاره به اینکه آگاهی کودکان از محیط اطراف اغلب از طریق دهان است، افزود: توصیه می شود «نه در یخچال و نه در کمدهای طبقه پایین» نگهداری شود و همیشه اقلام دارویی و شوینده را از دسترس کودک دور کنید.

شادنیا با بیان اینکه تعداد موارد مسمومیت دارویی یا مصرف مواد سمی در کودکان بسیار زیاد است، گفت: افرادی که برای ترک از ترکیبات دارویی (داروهایی مانند شربت متادون) استفاده می کنند اغلب این داروها را در یخچال نگهداری می کنند که بسیار خطرناک است. و سلامت فرزند شما را تهدید می کند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یادآوری اینکه مسمومیت ناشی از دو ترکیب سفید کننده و پاک کننده بسیار خطرناک است، تصریح کرد: گاز کلر متصاعد شده از ترکیب این دو ماده سمی بسیار سوزاننده و تحریک کننده است و مانند گاز باقی می ماند. . احتمال خفگی در اثر حملات آسم و اسپاسم شدید افزایش می یابد.

وی با بیان اینکه در روزهای پایانی سال با افزایش موارد مسمومیت با مواد شوینده و شیمیایی مواجه هستیم، گفت: به طور کلی دو نوع مسمومیت وجود دارد. مسمومیت استنشاقی ناشی از انتشار و انتشار گازهای کلر. افرادی که در معرض گازهای سمی قرار دارند، تنگی نفس، بی حوصلگی، درد قفسه سینه، سرفه های مکرر، سوزش در چشم ها و گلو و خارش در دستگاه تنفسی فوقانی را تجربه می کنند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه تماس مستقیم با مواد شوینده دومین شکل مسمومیت با مواد شوینده است، گفت: گاهی اوقات به نظر می رسد افراد برای نظافت موثرتر، چند ماده شوینده را با هم ترکیب می کنند که باعث می شود پوست دست ها در معرض دید قرار گیرد. این مواد را در برابر آسیب های شیمیایی قرار دهید. سوزش، خارش و قرمزی از علائم مسمومیت پوست با مواد شوینده است و در صورت بروز این علائم باید کمک های اولیه انجام شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه اولین قدم در مسمومیت، حذف مواد شیمیایی از فرد مسموم است، تاکید کرد: در این صورت بلافاصله فرد را از محیط خارج کرده، درها و پنجره ها را باز کرده و در معرض هوای آزاد قرار دهید. در صورت مسمومیت پوستی از مواد شیمیایی دوری کنید و از تماس بیشتر با این مواد خودداری کنید بهترین راه حل این است که حداقل 10 تا 20 دقیقه با آب ساده بشویید.

شادنیا نسبت به تماس چشمی با مواد شیمیایی هشدار داد و گفت: در صورت ورود تصادفی این مواد به چشم ابتدا باید منبع مسمومیت از بین رفته و سپس چشم ها با آب فراوان شسته شود. اگر علائم تحریک تنفسی یا تحریک پوست را تجربه کردید، باید به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

این کارشناس که به این باور غلط مبنی بر موثر بودن مصرف شیر در هنگام مسمومیت نیز توجه داشت، اظهار داشت: این یک توصیه علمی نیست و استفاده از شیر نمی تواند آسیب های وارده به دستگاه تنفسی را کاهش دهد.

وی با اشاره به اینکه غلظت مواد شیمیایی با آسیب های احتمالی به دستگاه تنفسی یا پوست ارتباط مستقیم دارد، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال سفید کننده های خانگی دارای غلظت سه تا پنج درصد هستند. بنابراین نمی توانند آسیب جدی به انسان وارد کنند، اما بهترین راه حل استفاده از دستکش در هنگام استفاده از مواد شیمیایی، ترجیحاً ماسک زدن، استفاده از مواد با غلظت بالا، عدم ترکیب مواد شوینده و همیشه باز گذاشتن پنجره ها و راه های تهویه است.

رئیس بخش مسمومیت بیمارستان لوکمان حکیم نیز نسبت به مصرف تصادفی یا خوراکی مواد شوینده توسط کودکان هشدار داد و گفت: این مواد ممکن است حاوی مواد قلیایی (قلیایی خطرناکتر از اسید) باشد، بنابراین اگر کودک به هر دلیلی مواد سوزاننده یا شیمیایی مصرف کند. ” مراقب پاک کننده ها و پاک کننده های استفاده شده باشید، هرگز کودک را مجبور به استفراغ نکنید، چیزی (حتی آب، شیر) به او ندهید و بلافاصله با اورژانس تماس بگیرید.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *