به گزارش مانیبان به نقل از ایکنگر، چهارشنبه هجدهم بهمن خط تولید محصول جدید ایران خودرو با نام «ررا» با حضور وزیر حراست و دیگر مسئولان حوزه خودروسازی کشور افتتاح شد. علیمردان عظیمی، مدیرعامل ایران خودرو در مراسم افتتاحیه این خودرو با بیان اینکه رایرا با کیفیت ترین خودروی داخلی خواهد بود، تاکید کرد: این خودرو بدون مشکل روانه بازار خواهد شد. وی همچنین گفت: این خودرو 100 درصد ساخت داخل ایران خودرو بوده و پلت فرم آن کاملا داخلی است.

رادمنش معاون تحقیق، طراحی و توسعه محصولات ایران خودرو نیز در این مراسم گفت: در این محصول 679 قطعه جدید، 470 قطعه قدیمی و داخلی و تنها 30 قطعه وارداتی است که این محصول 68 درصد است. اهلی شده

یک هفته پس از افتتاح خط تولید خودروی رایرا، یعنی چهارشنبه بیست و پنجم، عباس علی آبادی وزیر امنیت در جلسه هیات وزیران به ابراهیم رئیسی رئیس جمهور این خودرو را ابلاغ کرد. وزیر صامت در این نشست اظهار داشت: این خودرو که 100 درصد استانداردهای جهانی را شامل می شود، خودرویی با کیفیت در سطح بین المللی است. همچنین علی آبادی رایرا را به عنوان اولین خودروی کاملا ایرانی عرضه کرد. اردیبهشت ماه در سال 1403 گزارش شده است.

در حالی که گروه ایرانی خودرو مدعی است 30 درصد قطعات خودروهای ررا وارداتی و 68 درصد آن تولید داخل است، این رقم به 80 درصد می رسد. علاوه بر وجود این تناقض، موضوع دیگر این است که دیگر صحبت از تولید یک خودروی کاملا ملی در جهان نه معنا دارد و نه باعث افتخار است و امروز خودروسازان دنیا به دنبال تولید یک خودرو هستند. ماشین بالارده محصول نهایی با کیفیت در تعامل با یکدیگر

در همین زمینه سعید مدنی مدیرعامل سابق سایپا و کارشناس صنعت خودرو به خبرنگار اکنگر گفت: فکر می کنم توانایی تولید خودروهای درجه یک در داخل کشور با برند ایرانی اما برای دنیا وجود دارد. ما خودروهای درجه یک تولید کرده ایم، باید بتوانیم آنها را در بازارهای جهانی بفروشیم، بیایید آن را پیدا کنیم و بعد مشخص شود که این خودرو در چه سطحی است.

مدنی اضافه کرد: شاید در برخی موارد این نقطه ضعف را داشته باشیم که بتوانیم قطعات را وارد کنیم؛ مثلا گیربکس اتوماتیک در ایران تولید نمی شود و باید از خارج وارد شود، همچنین باید ببینیم که آیا موتورهای داخلی کار می کنند یا خیر. باید موتور را هم وارد کرد.” . مهم این است که خودمان طراحی را انجام دهیم، حتی اگر بسیاری از قطعات و مجموعه هایی که حساس هستند و از کیفیت قطعات داخلی مطمئن نیستیم، از خارج از کشور آمده باشند.

وی درباره ادعای وزیر صمت مبنی بر رعایت 100 درصد استانداردهای جهانی در تولید خودروهای رایا، گفت: خودروسازان مدعی شده اند در برخی خودروها 85 استاندارد را رعایت کرده اند که تقریبا آخرین استانداردها است. البته استانداردهای 85 گانه مربوط به چند سال پیش است، اما اگر بتوانند آنها را اجرا کنند، این خودرو از اکثر استانداردهای جهانی پیشی می گیرد.

این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: واقعیت این است که ما توانایی طراحی یک خودرو در کلاس جهانی را داریم و تحقق آن در دو شرط امکان پذیر است: اول اینکه کیفیت در زمان تولید ثابت بماند و دوم اینکه یک خودرو در کلاس جهانی باشد. یعنی خودرو قابل صادرات و رقابت با خودروهای مشابه خارجی است، اما اگر خودروی تولید شده در مقایسه با رقبا قابل صادرات نباشد، صحبت از تولید خودرو در کلاس جهانی شعار است.

مدنی تصریح کرد: اگر خودروی تولیدی صادر شود، می توان آن را ثابت کرد و گفت خودرویی با استاندارد جهانی تولید کرده ایم که قابل رقابت با خودروسازان دیگر دنیاست.

مدیرعامل اسبق سایپا تصریح کرد: باید این نکته را هم در نظر بگیریم که در بحث خودرو علاوه بر مسائل فنی، مسائل سیاسی و تجاری نیز موثر است و لازم است مسائل سیاسی خود را با دنیا در این زمینه حل کنیم چرا که خودرو محصولی است که اگر صادر شود، اگر ارتباط جهانی بین تولیدکنندگان ما و کشورهای دیگر نباشد، رشد نمی کند. البته این پروژه در شرایط دیگری اما با هزینه بالا انجام می شود و ممکن است به نتایجی که از یک خودرو بین المللی از جمله صادرات انتظار داریم نرسد.

پروژه ها در ایران به موقع تکمیل نشده اند

مدنی همچنین درباره تاکیدی که از چند دهه اخیر بر تولید خودرو در داخل شده و سرنوشت خودرو سمند به عنوان نمونه کشوری شده است، گفت: پروژه ها در ایران اگر به موقع انجام شوند به ثمر می رسند. با این حال، پروژه ها در ایران اغلب با تاخیر طولانی انجام می شوند. پروژه سمند در زمان خود و طبق استانداردهای آن زمان خوب بود اما مشکلی که به آن پرداختند این بود که هزینه تعیین شده برای این پروژه بالا بوده و بیش از آنچه استانداردهای بین المللی برای یک خودرو لازم است هزینه شده است. روی سکوی خودروی دیگری که پژو بود، بوده است

وی افزود: شاید پلت فرم خودرویی مانند شاهین از روی پلت فرم ژاپنی اقتباس شده باشد اما به هر حال همه چیز در ایران ساخته و کپی و طراحی شده است و می توان گفت خودروی 100 درصد داخلی است. در مورد خودروی تارا هم همینطور، اینها خودروهایی هستند که قابلیت طراحی داخلی را دارند و توسط متخصصین خودمان طراحی و ساخته شده اند و در مجموع فرآیند خوبی بوده است. اما برخی از پروژه ها مانند شاهین که قرار بود در سال 95 به تولید انبوه برسد در سال 1400 با تاخیر پنج ساله آغاز شد و طبق برخی استانداردها عقب مانده و نیاز به به روز رسانی دارد.

ساخت تمام قطعات خودرو در داخل هیچ توجیه اقتصادی ندارد.

مدیرعامل سابق سایپا درباره انتقاد برخی کارشناسان از ایده ساخت خودروی 100 درصد ملی گفت: در شرایطی که دیگر این موضوع در خودروسازی بین المللی معنا ندارد و سازندگان به دنبال ساخت خودروی بالاتر هستند. کیفیت محصول در تعامل با یکدیگر قطعات ممکن است از 20 تا 25 کشور دنیا وارد شود، زیرا برخی از قطعات حساس نیاز به سرمایه گذاری و تولید با حجم بالایی دارند و قطعه سازان معتبر دنیا برای بسیاری از خودروسازان در مقیاس میلیونی قطعه تولید می کنند و ممکن است برای بسیاری از قطعات توجیه اقتصادی نداشته باشد. . بیایید روی چندین چیز که برای ماشین مورد نیاز است سرمایه گذاری کنیم.

مدنی در پایان تاکید کرد: می توانیم کار طراحی و سفارش تولید را با توجه به این مشخصات برای خود انجام دهیم و قطعات حساس را وارد کنیم. مهم این است که کار طراحی به صورت داخلی انجام شود و لوگو متعلق به شما باشد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *