سریال زیرخاکی به فصل چهارم رسیده است و این موفقیت و محبوبیت آن را در بین مردم ثابت می کند. دلایل متعددی باعث شده که سریال جلیل سامان به این درجه از استقبال برسد. کارگردانی، شخصیت پردازی، بازی ها و غیره سطح استانی هستند و همین باعث شده مخاطب با سریال قابل قبولی روبرو شود.

به گزارش بازتاب آنلاین، جلیل سامان یکی از کارگردانانی است که همچنان سطح کیفی خود را حفظ کرده است و همین عامل باعث شده تا «زیرخاکی» به فصل های بعدی برسد و در این مسیر دچار افت کیفی نشود. ما دلایل موفقیت آن را داریم.

یکی شخصیت های ملموس و معتبر یکی از ویژگی های بارز زیرزمینی است.

شخصیت پردازی ها | فریبرز باغبیشه مردی ساده اما در عین حال جاه طلب است. او مدام در حال برنامه ریزی برای رسیدن به مقام های برتر است، اما هر بار شرایط به گونه ای است که دوباره به جایگاه های برتر صعود می کند و هر چه دارد را از دست می دهد. از دید یک ناظر بیرونی، بسیاری از رفتارهای او احمقانه به نظر می رسد و می تواند استرس زا باشد، اما جلیل سامان ابعاد مختلف این شخصیت را به گونه ای ساخته است که با توجه به مجموعه شرایط به او حق می دهیم و گاهی حتی قلب ما از ساده لوحی آنها به درد می آید. فری‌برز خانواده‌اش را بسیار دوست دارد و دائماً سعی می‌کند زندگی آن‌ها را اصلاح کند، اما همیشه در مکان نامناسبی در موقعیت بدی قرار می‌گیرد و به همین دلیل مدام شکست می‌خورد. این ناکامی های پی در پی از یک سو موقعیت های طنز مفرح ایجاد می کند و از سوی دیگر باعث می شود مخاطب بیشتر با این شخصیت همراه شود. پریچر به عنوان همسر فریبرز از نظر سادگی دست کمی از او ندارد. او مدام نگران است و همسرش را قهرمان می داند، با این حال ترس از اینکه روزی به او خیانت شود او را رها نمی کند. در هر صورت او فکر می کند یا فریبرز مریض است یا پای زن دیگری درگیر است و این مسائل همیشه باعث نگرانی و پرخاشگری او می شود. او بسیار عصبانی است و در عین حال خیلی سریع می بخشد و دوباره فقرا را دوست دارد.

بازی ها | پژمان جمشیدی پیش از زیرخاکی بارها در نقش های کمدی مختلف ظاهر شده بود اما در این سریال نوع دیگری از بازیگری را به نمایش گذاشت که شباهتی به دیگر نقش هایش نداشت و پس از آن در کارهای دیگر مختصات نقش را تکرار نکرد. او خواسته های زمان و شخصیت را کاملاً در نظر می گیرد و رفتار و کلامش را با آرایش و لباس دهه های 1950 و 1960 مطابقت می دهد. سبک بازیگری او به گونه ای است که ساده لوحی و حماقت او به چشم نمی خورد و کاملا مورد پذیرش مخاطب قرار می گیرد. ژاله صامتی نیز در این سریال درخشان ظاهر شد. تغییر مداوم احساسات و کمک نگاه و حالات چهره او را بسیار به نقش نزدیک کرده است. بنابراین در حین تماشای سریال احساس می کنیم که او را بارها در همسایگی خود دیده و ملاقات کرده ایم. از بازی رایان سرلاک نیز غافل نشویم که در نقش فریبرز و پسر پریچر موفق بود و بخشی از جذابیت سریال بود.

سری
زوج ژاله صامتی و پژمان جمشیدی یکی آنها یکی از زوج های جذاب سریال های ایرانی هستند.

ازدواج | علاوه بر صحبت از موفقیت بازیگران سریال زیرخاکی، جفت شدن پژمان جمشیدی و ژاله صامتی نیز از مهمترین نکات بود. این دو شخصیت در روابط زناشویی خود ویژگی های خاص خود را داشتند. فریبرز از کوچکترین مشکلی ناراحت می شود و از طرفی پریچر زنی حساس بود که مدام فکر می کرد شوهرش به او خیانت می کند. فریبرز و پریچر از یک طرف عاشق بودند و ابراز علاقه می کردند و از طرف دیگر به خاطر خصوصیاتشان مدام به هم حسادت می کردند. نکته جالب داستان این بود که مرز بسیار ظریفی بین ابراز علاقه عاشقانه و مشاجره وجود داشت. اوج بازی حرفه ای او حفظ تعادل و تغییر سریع رفتارش بین این دو موقعیت بود.

تکه کلام و لحن. | از ابتدای سریال زیرخاکی لحن محاوره ای و تکه هایی از صحبت های فریبرز. یکی یکی از نکات مهم و جذاب آن شد و در ذهن بینندگان ماندگار شد. فریبرز مدام از عباراتی مانند «هکتو و تک» و «کجا کار کنم؟»، «چی می گویی؟» استفاده می کند. و… این حرف ها را می زد، آنقدر حالت صورتش را تغییر داد که کاملاً متوجه احساسات پشت حرفش شدیم. علاوه بر حرف های خنده دار، تغییر چهره فریبرز نیز از نکات مهم این شخصیت بود. وقتی حرص می خورد به زور لبخند می زد، چشمانش را به هم می زد و اینطور احساساتش را نشان می داد.

سری
لحن و کلام پژمان جمشیدی و ژاله صامتی برای شخصیت های آنها نکات مثبت و جذابی است.

بازنمایی از گذشته | یکی یکی از مهم ترین ویژگی های سریال «زیرخاکی» به تصویر کشیدن جذاب حال و هوای دهه های 50 و 60 است. جلیل سامان با خلق شخصیت فریبرز باغبشه و قرار دادن او در موقعیت های حساس تاریخ این دو دهه به نوعی بسیاری از مسائل سیاسی آن دوره را به سخره گرفت. از زندان ها و دعواهای زیرزمینی ساواک گرفته تا عملیات باندهای مختلف و مصادره خانه های روستایی و ارتقای شخصیت های بسیاری به مناصب مختلف و… جدا از این، نمای جالبی از زندگی مردم در این دو دهه را به نمایش گذاشته است. این سریال به شکلی کاملا ملموس صف های خرید نفت و فرآورده های کوپنی، عروسی های دهه شصت، سرپناه های زیرزمین ها و … را نشان می دهد. در واقع سامان در هر فصل از «زیرخاکی» به بخشی از داستان پرداخته و این شخصیت را با تمام خصوصیاتش در موقعیت های خطرناک قرار می دهد. جالب اینجاست که در تمام این موقعیت ها فریبرز فقط به دنبال اهداف خودش بود و همه جا اشتباه بود. همه اینها باعث شد «زیرخاکی» در کارنامه کاری کارگردان و بازیگرانش جای جذابی داشته باشد و در فصول مختلف فرصت ادامه پیدا کند.

پخش فصل چهارم سریال «زیرخاکی» به عنوان سریال ویژه ماه مبارک رمضان و نوروز از شب سه شنبه یکم اسفندماه از شبکه یک آغاز می شود. این فصل در 16 قسمت آماده پخش است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *