تحقیقات نشان دادهاند که اختلالات اسکلتی-عضلانی مانند کمردرد، سندروم تونل کارپال، درد شدید در مچ دست یا در ناحیههای گردن، زانو یا آرنج، مشکلات رایجی هستند که شاغلان در محیطهای کاری با آنها روبرو میشوند.
درد و ناراحتی در قسمتهای مختلف سیستم اسکلتی- عضلانی یکی از بزرگترین مشکلات در محیط کار و از این رو دلیل اصلی غیبت است.
به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از بهداشت نیوز، شایع ترین اختلال در ارگونومی، اختلالات ترومای تجمعی (CTD) است که در اثر حرکات تکراری مانند خم شدن و خم کردن دست ها در حین کار با ابزار یا تجهیزات به وجود می آید.
راهکارهای پیشگیری از عوارض
1- روش دیگر این است که از پشت میز کامپیوتر بلند شوید و با حرکات بسیار ساده گردن، بازوها، مچ دست و پاهای خود را حرکت دهید.
2- صفحه کامپیوتر را طوری تنظیم کنید که ستون فقرات شما صاف باشد و چشمان ما هم راستا با بالای صفحه باشد. این برای چشم راحت تر است.
3- فاصله صفحه نمایش با چشم باید بین 50 تا 60 سانتی متر باشد.
4- هر 30 دقیقه چند دقیقه به اجسام 6 متری نگاه کنید.
5-ارتفاع میز کامپیوتر بین 66 تا 71 سانتی متر باشد.
6- میز را طوری قرار دهید که نور چراغ های سقفی در طرفین باشد و از قرار دادن میز در محلی که نور چراغ مستقیماً روبروی ما باشد خودداری کنید. هنگامی که از نور طبیعی استفاده می شود، صفحه نمایش نباید مقابل پنجره قرار گیرد.
7- بهتر است از چهارپایه استفاده کنید و پاهای خود را روی آن قرار دهید. این دستگاه به راحت شدن وضعیت پا کمک می کند.
8- سطح صفحه کلید باید تقریباً به اندازه دسته و آرنج صندلی باشد و مچ ها به طور معمول روی کیبوردها قرار گیرند به طوری که در هنگام کار ساعدها موازی و زاویه دار با افق روی موس قرار گیرند. 5 تا 10 درجه بین مچ دست و ساعد. موقعیت ارتفاع و فاصله از صفحه کلید است.
چگونه از صندلی کامپیوتر استفاده کنیم؟
مرحله اول
صاف رو به صندلی بایستید. در این حالت زانوها باید در راستای وضعیت نشستن باشند. یعنی زانوها باید با محل نشستن در تماس باشند. در این حالت صندلی تنظیم می شود.
مرحله دوم
روی صندلی بنشینید در این حالت قسمت داخلی زانو باید به اندازه مشت گره کرده کاربر از لبه صندلی فاصله داشته باشد. به یاد داشته باشید که زانو باید بین ساق و ران زاویه تقریبا 90 درجه داشته باشد.
مرحله سوم
پشتی باید طوری تنظیم شود که دقیقاً منحنی یا فرورفتگی پشت را پر کند. در صورت عدم تنظیم هر یک از این سه مرحله، در صورت عدم وجود شرایط ذکر شده در صندلی کاربر، به راحتی می توان تنظیم را انجام داد.