به گزارش مانیبان، حمید حاج اسماعیلی کارشناس بازار کار در خصوص اعطای کالابرگ الکترونیکی در قالب فجرانا به عنوان پشتوانه معیشت خانواده و موفقیت این طرح در سه مرحله و تاکید کرد. استراتژی معاصر: کالابرگ قاطعانه از یارانه نقدی در بهبود معیشت افراد کم درآمد مؤثرتر است. وی با بیان اینکه تورم در سال های اخیر عملکرد یارانه نقدی را شکست داده و با افزایش نرخ تورم، آثار یارانه نقدی خنثی شده است، اظهار کرد:
وی افزود: اگر در سال های اخیر که شاهد رشد قیمت مواد اولیه بودیم، به جای یارانه نقدی یا بخشی از یارانه نقدی، کالاهای اساسی در اختیار مردم قرار می گرفت.
این کارشناس بازار کار تصریح کرد: پاداش اعطایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تکرار پاداشی است که در دهه 60 در راستای حمایت از معیشت اقشار مختلف جامعه به مردم داده می شد. در عین حال مردم از دریافت کوپن و محصولات اساسی رضایت داشتند. طبیعتا تکرار روش های صحیح تاثیرات مثبتی در بهبود معیشت مردم دارد.
حاج اسماعیلی درباره اهمیت افزایش دارایی ها در این طرح گفت: اخیراً فعالیت های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است که این امکان را به مردم داده است که در ازای دریافت یارانه نقدی دارایی دریافت کنند. البته برای دریافت کنندگان کالا تخفیف هایی در نظر گرفته شده است به گونه ای که میزان یارانه کالا از یارانه نقدی بیشتر است. بدون شک تقویت حوزه کالایی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اقدام درستی است چرا که تاثیر بیشتری نسبت به یارانه نقدی در رفع نیاز جامعه دارد.
وی تصریح کرد: اگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بتواند میزان کالاهایی را که فروشگاه ها در اختیار دارندگان کارت قرار می دهند افزایش دهد، رضایت مردم افزایش می یابد و اقلام بیشتری برای این امر مورد پذیرش مردم قرار می گیرد. طرح و تقاضا برای دریافت کالا به جای یارانه نقدی منجر می شود. همچنین طرح مذکور با کاهش رشد نقدینگی اثرات مطلوب خود را در کاهش نرخ تورم نشان می دهد.
این کارشناس بازار کار خاطرنشان کرد: توسعه محصولات فجرانه و افزایش دریافت کالاهای نقدی می تواند اثرات بسیار مثبتی در کاهش فقر در جامعه داشته باشد. یکی یکی از موضوعاتی که باید روی آن کار جدی شود، نظارت بر نیازمندان واقعی جامعه و توزیع عادلانه یارانه ها است. اگرچه گفته می شود حدود 73 میلیون نفر یارانه دریافت می کنند، اما همچنان ابهامات زیادی در حوزه یارانه بگیران در کشور وجود دارد و دهک های متوسط و بالا نباید یارانه دریافت کنند.
وی تصریح کرد: مدیران و دارندگان درآمدهای ثابت و غیر ثابت که جزو پنج دهک نیستند یارانه دریافت نکنند چرا که یارانه و دارایی باید به فقرا اختصاص یابد. از آنجایی که فروشگاه های زنجیره ای پراکندگی جغرافیایی بیشتری نسبت به گذشته دارند، برای خرید اقلام مورد نیاز مردم در قالب برنامه فجرانه کالابرگ رسید تهیه می شود و فروشگاه های بزرگ راحت تر از سایرین می توانند تامین شوند. توسط این فروشگاه ها
حاج اسماعیلی یادآور شد: اگر این موضوع به عنوان رویه ای برای حمایت از بهبود معیشت پایین ترین دهک ها انجام شود، اثربخشی بیشتری خواهد داشت و در عین حال کاهش یارانه نقدی را به دنبال دارد زیرا بر کاهش رشد جمعیت تاثیر می گذارد. نقدینگی، ادامه این روند عامل موثری است. تورم به تدریج کنترل می شود.