عصر ایران; مجله اسلحه تصویری اوکراین را می توان از طریق شبکه ای متشکل از هزاران تلفن همراه در سراسر کشور ردیابی کرد هواپیماهای بدون سرنشین و موشک هایی که وارد خاک آن می شوند.

این پروژه که به گفته منابع اوکراینی کاملاً محرمانه است، اخیراً توسط بالاترین رتبه نیروی هوایی ایالات متحده در اروپا فاش شده است.

ژنرال جیمز هکر، رئیس نیروی هوایی آمریکا در اروپا، حسگرهای صوتی را شبکه‌ای از هزاران تلفن همراه که به قطب‌هایی با ارتفاع شش فوت متصل شده‌اند، توصیف کرد.

سیستمی از حسگرهای صوتی برای مقابله با تهدید پهپادهای انتحاری روسی

اوکراین با بیش از 6000 حسگر در حال کار، در شناسایی و ردیابی تهدیدات پهپادها عملکرد خوبی داشته است. پهپادهای انتحاری به دلیل داشتن موتورهای ارزان، صدای زیادی تولید می کنند و از طریق این سیستم مانیتورینگ قابل شناسایی هستند.

هشدار زودهنگام شبکه حسگر صوتی به نیروهای مسلح اوکراین این امکان را می دهد که به سرعت به تهدیدات پاسخ دهند و اهداف شناسایی شده را با استفاده از اقدامات مقرون به صرفه مانند سلاح های ضد هوایی خنثی کنند.

چگونه اوکراین از تلفن های همراه برای مقابله با پهپادهای انتحاری روسیه استفاده می کند

شبكه فرماندهي و كنترل پدافند هوايي ملي كيف، معروف به ويراژ، حداقل 40 نوع شبكه حسگر مختلف براي شناسايي، رديابي و شناسايي دارد. تهدیدات هوایی بر اساس

سنسورهای صوتی قبلاً برای استفاده از هوش مصنوعی برای تشخیص صداهای غیرعادی در محیط و تعیین اینکه آیا این ناهنجاری ها پهپادهای انتحاری هستند یا موشک های ورودی استفاده شده است.

به گفته دکتر برای توماس ویتینگتون، کارشناس دفاع هوایی در موسسه Royal United Services، یک اندیشکده بریتانیایی، دیدن بازگشت این فناوری جالب است زیرا در دهه‌های 1920 و 1930، قبل از اختراع رادار، بسیار رایج بود.

این حسگرهای ساده در مناطق خط مقدم در اوکراین استفاده می شوند. این دستگاه از یک گوشی هوشمند اندرویدی در جعبه ای با سایر فناوری های تجاری موجود تشکیل شده است.

چگونه اوکراین از تلفن های همراه برای مقابله با پهپادهای انتحاری روسیه استفاده می کند

تلفن های همراه برای شناسایی اهداف هوایی ورودی به طور مداوم روشن و ثبت می شوند. آنها از شبکه های تلفن همراه محلی برای انتقال اطلاعات به یک سیستم مرکزی استفاده می کنند.

میخائیلو فدوروف، وزیر تحول دیجیتال سال گذشته با تشریح این سیستم به تلگراف گفت: «این واقعا برای ما مفید است که بهتر بفهمیم در آسمان ما چه می‌گذرد».

زوک؛ سیستمی مبتنی بر حسگرهای صوتی و هوش مصنوعی

دومین سیستم نیروهای مسلح اوکراین که به نام Zvook شناخته می شود، از فناوری های صوتی مشابهی برای ارائه تصویر بهتری از آسمان کشور استفاده می کند.

در این سیستم از حسگرهای یادگیری ماشین ریز رایانه به جای تلفن همراه برای شناسایی پهپادها در فاصله پنج کیلومتری، موشک های کروز در فاصله 6.5 کیلومتری و … استفاده می شود. موشک های بالستیک شما در شعاع 10 کیلومتری از آن استفاده می کنید.

هوش مصنوعی به سیستم کمک می کند صدای گاو را از پهپادهای ورودی تشخیص دهد.

چگونه اوکراین از تلفن های همراه برای مقابله با پهپادهای انتحاری روسیه استفاده می کند

ماریان سولیم، مدیر عامل زوک گفت: «ما تهدیدات را از هوا تشخیص می‌دهیم و سپس ارتش می‌تواند سیستم‌های راداری را برای اسکن یک منطقه خاص فعال کند. در واقع این یک سیستم کمکی است که جایگزین رادار نمی شود، اما کارایی آن را بیشتر می کند.

این شرکت با 210 حسگر خود، در حال حاضر پنج درصد از خاک اوکراین – 13985 کیلومتر مربع را پوشش می دهد. این شرکت تخمین می زند که می توان کل کشور را با 8000 دستگاه تحت پوشش قرار داد که هزینه تولید هر کدام حدود 400 پوند است.

این سیستم ها از زمستان 2022 در زیرساخت های حیاتی مانند دکل های مخابراتی و پست ها نصب شده اند.

عملکرد خوب سنسورهای صوتی

اخیرا در اوکراین با 84 هواپیما پهپاد انتحاری روسیه مورد حمله قرار گرفت، از سیستم های صوتی برای ارائه اطلاعات در مورد مسیر حرکت نیروهای زمینی استفاده شد.

به گفته جنرال هکر، گروه های دفاعی سیار با اطلاعات ارائه شده توانستند حداقل 80 هواپیمای بدون سرنشین را رهگیری کنند.

کشورهای ناتو نیز در حال بررسی هستند که آیا می توان از این تجهیزات برای تقویت شبکه ها استفاده کرد یا خیر پدافند هوایی به تنهایی استفاده شود یا خیر

در طول جنگ جهانی دوم، سیستم های صوتی در ساحل کنت در بریتانیا ساخته شد. سازه های گنبدی عظیم بتنی به نام آینه برای تقویت صدای هواپیماهای دشمن استفاده می شد. اپراتورها می توانند انعکاس صدا را برای محاسبه سرعت، ارتفاع و مسیر مقایسه کنند.

و در اواخر دهه 1960، نیروی هوایی ایالات متحده یک سری حسگرهای حرارتی و حرکتی را در جنگل های ویتنام مستقر کرد تا فعالیت های نیروهای ویتنامی را شنود کند. با این حال، ویتنامی ها به زودی محل نگهداری دستگاه های شنود را کشف کردند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *