در سال 1900 در سفر مظفرالدین شاه قاجار به فرانسه اولین نسخه اتومبیل وارد کشور ما شد و سپس افراد متمول جامعه به صورت موردی و فقط برای استفاده شخصی روزانه اقدام به واردات خودرو کردند. و سرانجام با آغاز دهه 1920، شرکت های رسمی واردکننده خودرو به تدریج به این بازی باز شدند.

اما در طول فراز و نشیب های طولانی واردات خودرو به کشور، گاها جامعه ایرانی از این محصولات با نام ها و القاب عجیب و غریب یاد می کردند که می توان علت آن را عدم آشنایی ایرانیان با زبان های خارجی در گذشته دانست. خودرو و وقوع حادثه یا اتفاق خاصی در اولین روزهای ورود شما به کشور، خاطرنشان کرد که در ادامه به بررسی این عناوین می پردازیم:

حتما بخوانید: نام ها و خاطرات; بررسی عنوان خودرو در ایران / قسمت اول

سلامت Montero:

نام ها و خاطرات؛  بررسی عناوین خودرو در ایران / قسمت پایانی

اولین نسل از میتسوبیشی پاجرو به طور رسمی در اکتبر 1981 در نمایشگاه خودرو توکیو به بازار ارائه شد و اولین مدل در می 1982 به مشتریان تحویل داده شد. فرانچایز تولید CJ3 به میتسوبیشی منتقل شد، اگرچه این مدل هنوز تا سال 1998 تولید می شد، قبل از قوانین جدید آلایندگی ژاپن.

اولین نسل پاجرو تا سال 1991 با نام هایی مانند: میتسوبیشی مونترو، میتسوبیشی شوگون، دوج شوگون و دوج رایدر در ژاپن، پرتغال، فیلیپین و چین تولید می شد. علاوه بر این، سه خودرو، هیوندای گالوپر و هاوت جیتیان، بر اساس نسل اول پاجرو ساخته شدند.

این نسل از پاجرو همانند فولکس واگن تیپ 181 در ابتدا توسط سازمان بهداشت کشور برای انجام ماموریت در مناطق صعب العبور به کشور آورده شد و به نام Pajero Health شناخته می شود.

بنز کپل:

نام ها و خاطرات؛  بررسی عنوان خودرو در ایران / قسمت پایانی

یکی یکی از جاودانه ترین طراحی های خودروهای کلاسیک مربوط به نسل ششم مرسدس کلاس E است که با کد W124 در سال 1984 با طراحی جوزف گالینتزندورفر و پیتر فایفر به سرپرستی برونو ساکو بزرگ معرفی شد و به عنوان سدان از نوامبر 1984 تا آگوست 1995، و به عنوان یک استیشن واگن از اکتبر 1985 تا ژوئن 1996، کوپه از آوریل 1987 تا دسامبر 1996، کانورتیبل از مارس 1992 تا ژوئیه 1997، در مجموع 2,562,143 دستگاه در Ramech در کارخانه تولید شد. ، Sindelfingen و Zuffenhuizen در آلمان و همچنین در آفریقای جنوبی، هند، اندونزی و مالزی.

در ایران این نسل از کلاس E به دلیل شکل برجسته و متورم بدنه و به خصوص قوس بالای گلگیر جلو که یکی از محبوب ترین کلاسیک های بازار به حساب می آید، به کپل لقب داده اند. کلاسیک دیگر، مردم توصیه می شود برای خرید. که در شرف ورود به دنیای کلاسیک هستند.

مازراتی با عرض پوزش:

نام‌ها و یادها ؛ بررسی القاب خودروها در ایران / قسمت پایانی

ماجرای کمتر شناخته شده ورود مازراتی به ایران در دهه 70 با وجه جدیدی همراه بود. مدل 228 Biturbo در سال 1981 با طراحی استودیو ایتالیایی Zagato تولید شد تا اینکه در سال 1994 مدل فیس لیفت شده آن با طراحی مرحوم مارچلو گاندینی در سال 1987 به بازار عرضه شد. یکی از جمله افرادی که در همان سال ها به جرم فساد مالی شدید دستگیر شدند، صاحب یکی جزو معدود نمونه های وارداتی به کشور بود و به همین دلیل این برند که در بین مردم با نام مازاروتی شناخته می شد با نام مستعار سوزاری شناخته می شد.

طبق اسناد معتبر تنها 3 نسخه از این خودرو در رنگ های سفید، قرمز و خاکستری وارد کشور شده است که از سرنوشت کپی خاکستری اطلاعی در دست نیست.

کاپریس تخم مرغ:

نام‌ها و یادها ؛ بررسی القاب خودروها در ایران / قسمت پایانی

نسل چهارم شورولت کاپریس با طراحی بن سالوادور در آوریل 1990 با سه بدنه سدان، نیشن و کوپه ارائه شد و تا سال 1996 در مجموع 506414 دستگاه از این خودرو تولید و روانه بازارهای جهانی شد.

با شروع جنگ دوم خلیج فارس و حمله عراق به کویت، تعداد قابل توجهی از این خودروها توسط مهاجران کویتی به کشورمان وارد شد و پس از سال ها با خودروهای مدرن آمریکایی در خیابان های این کشور مواجه شدند.

در این نسل که طراحان جنرال موتورز اصول آیرودینامیک را سرلوحه کار خود قرار داده اند، در جای خود با خطوط روان و شکل های منحنی زیلدی مواجه هستیم و به همین دلیل نسل چهارم شورولت کاپریس از سایرین متمایز است. نسل هایی در بازار با نام مستعار “هوس تخم مرغ”.

خطوط هوایی لندکروز:

نام‌ها و یادها ؛ بررسی القاب خودروها در ایران / قسمت پایانی

در اکتبر 1989، نسل جدید تویوتا لندکروزر با کد J80 و طراحی کیتانو کیزو، در موتوشو توکیو به عنوان جایگزینی برای سری 60 ارائه شد و فروش لندکروزر را به مرز 2 میلیون رساند.

در بازار کلمبیا و ونزوئلا به دلیل استفاده از فرم های گرد و زوایای نرمتر نسبت به نسل های قبل، این خودرو به Burbuja به معنی حباب معروف شد.

در کشور ما به دلیل اینکه اولین بار توسط سازمان هواپیمایی کشوری برای ارائه خدمات در فرودگاه ها به کشور معرفی شد، این نسل در دهه 70 با نام مستعار لندکروزر به شهرت رسید.

علاوه بر این، این نسل از تویوتا لندکروز در کشورهای عربی نیز نامگذاری شده است. یکی لیلا علوی را به عنوان یکی از خوانندگان معروف آن زمان می شناسند و دلیلش هم این بود که در این نسل برای اولین بار به جای طراحی سخت و پر زحمت نسل های قبل با طراحی زیباتر و راحت تری روبرو هستیم. در کابین

باید خواند شود : نام ها و خاطرات؛ تحقیق در مورد عناوین خودرو در ایران / قسمت دوم

آزرا کالیفرنیا:

نام‌ها و یادها ؛ بررسی القاب خودروها در ایران / قسمت پایانی

نسل چهارم هیوندای آزرا در سال 2005 به عنوان مدل 2006 با کد TG معرفی شد و در سال 2010 فیس لیفت این نسل با مدل 2011 شامل تغییرات در چراغ های جلو و عقب، مه شکن و چرخ های جدید معرفی شد. و در کشور ما به کالیفرنیا معروف است.

از این نسل در دوره قبل تعداد قابل توجهی خودرو توسط نمایندگی رسمی هیوندای و سایر واردکنندگان مختلف وارد کشور می شد و درست در زمانی اتفاق افتاد که دو برند کره ای هیوندای و کیا شرایط خوبی را تجربه می کردند. فروش قابل توجه در بازار کشورمان.

حضرت:

نام ها و خاطرات؛  بررسی عناوین خودرو در ایران / قسمت پایانی

در سال 2002، یک برنامه توسعه پنج ساله برای جانشین پلتفرم سری 100 به رهبری سادایوشی کویاری و تتسویا تادا آغاز شد. در نهایت، تویوتا لندکروزر بازطراحی شده در اواخر سال 2007 معرفی شد و تولید آن در ژاپن و چین تا سال 2021 ادامه یافت.

سابقه ورود این نسل به کشور که به دلیل اعمال محدودیت های مختلف با محدودیت ها و ممنوعیت هایی مواجه بود، باعث شد تا واردات و خرید این خودرو روند پیچیده تری را نسبت به تمام نقاط دنیا طی کند. و این نسل از لندکروز بیشتر در کانون توجه قرار دارد و به همین دلیل در فضای مجازی و محافل خودرویی با عنوان حضرت شناخته می شود.

اعلیحضرت:

نام‌ها و یادها ؛ بررسی القاب خودروها در ایران / قسمت پایانی

نسل سوم لکسوس LX در نوامبر 2007 بر اساس سری تویوتا لندکروزر 200 در نمایشگاه خودرو نیویورک ارائه شد و از نوامبر همان سال تا اکتبر 2021 تولید شد. این نسل توسط Kengo Matsumoto، Shinichi طراحی شده است. هیراناکا و تاکانوری ایتو و در سال 2012 توسط تاکانوری ایتو تمدید شد. در این نسل پس از سال ها برای اولین بار بازار ایران رنگ یک SUV واقعا لوکس را به خود دید.

از آنجایی که LX 570 بر پایه لندکروز ساخته شد، عنوان آن در بازار ایران نیز از روال مشابهی پیروی کرد و در اصل حد بالایی لندکروزر سری 200 بود و به اعلیحضرت معروف است.

کشتی:

نام‌ها و یادها ؛ بررسی القاب خودروها در ایران / قسمت پایانی

وقتی قانونی به صورت سطحی، غیر کارشناسی و عموماً اشتباه ابلاغ می شود، نمونه های بی شماری از تخلفات را می توان بیان کرد و پرونده شناسایی و تعیین خودروهای لوکس در بازار ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

زمانی که چندین سال پیش مشخص شد که معیار لوکس بودن خودرو در ایران حجم موتور بیشتر از 2500 DC است، با قانون اشتباه و غیرحرفه ای مواجه شدیم. چرا که بر این اساس لندرور دیفندر که از بسیاری از آپشن های رایج خودرو بی بهره است، خودرویی لوکس محسوب می شود و اجازه واردات به کشورمان را ندارد. اما بزرگترین مصداق نقض این رویه نادرست، ورود بی ام و I8 به بازار بود، زیرا به دلیل استفاده از موتور 1.5 لیتری سه سیلندر، آن را لوکس تلقی نمی کردند.

در سال 2010 برای اولین بار بود که BMW. کانسپت Vision EfficientDynamics در نمایشگاه خودروی پاریس برای همه معرفی شد و در همان سال توجه بسیاری را به خود جلب کرد، اما بی‌ام‌و که موفقیت کانسپت جدید خود را دیده بود، کانسپت I8 را بر اساس ویژن در سال 2011 دوباره معرفی کرد. زبان طراحی EfficientDynamics که توسط ریچارد کیم طراحی شده بود نشان داده شد تا بتوانیم مفهوم بحث برانگیز و هیجان انگیز غول باواریایی را ببینیم. اما ب ام و که سابقه طولانی در تولید انبوه کانسپت های فوق العاده با همان ویژگی ها و استایل عجیب دارد، این بار کانسپت I8 را به بنوا ژاکوب سپرد تا با کمترین تغییرات، آن را به یک خودروی پیش تولید تبدیل کند! بالاخره با هیاهوی فراوان I8 وارد بازار شد که در ایران نیز مانند سایر بازارهای جهانی خودرویی پر سر و صدا بود و با وجود اینکه هنوز مجوز شماره گذاری دریافت نکرده بود با قیمت های نجومی به فروش می رسید.

این خودرو به عنوان یک کشتی در بازار کشورمان برای استفاده از فناوری های جدید و سبک فضایی شناخته می شود.

گوجه فرنگی سرخ شده:

یکی استفاده از جدیدترین ترندها در طراحی خودرو این روزها که ترکیب دو یا چند رنگ مختلف بر روی بدنه خودرو است که البته به سال های قبل و دهه 1930 برمی گردد و پس از مدتی به فراموشی سپرده شده و به خیابان ها بازگشت.

در سال های اخیر تعداد محدودی رنو کپچر با این ویژگی به بازار عرضه شد و این سیتروئن C3 بود که این سبک جدید را به شکل جدی و رایج تری وارد بازار ایران کرد.

پس از عرضه نسبتا موفق سیتروئن کوچک جدید، خودروسازان خلاق ایرانی نیز به سرعت شروع به رنگ آمیزی هر چیزی که می توانستند، یعنی سایپا کردند. کوییک و پژو 207i یکی از اولین قربانیان این ظرافت خودروسازان در رنگ آمیزی جدید محصولات خود بود که در بازار به مدل های مشکی و قرمز با نام مستعار گوجه فرنگی برشته معروف هستند.

در پایان اگر نامی از خودروهای موجود در بازار را به خاطر دارید، برای تکمیل این لیست 30 تایی، در مورد آن کامنت بگذارید.

منبع:آخرخودرو

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما