چند ماه مانده به انتخابات مجلس دوازدهم در اسفند 1402، رهبر انقلاب اسلامی بار دیگر بر حضور در انتخابات تاکید کردند و فرمودند:اگر مشارکت ضعیف باشد مجلس ضعیف می شودمجلس ضعیف توانایی کامل برای حل مشکلات را نخواهد داشت. اگر بخواهیم مشکلات را حل کنیم، مشارکت را افزایش دهیم، این وظیفه همه است. هرکسی که بخواهد مشکلات کشور را حل کند، جای درستی آمده است.»

ناصر ایمانی فعال سیاسی اصولگرا در گفتگو با خبرگزاری بازتاب آنلاین با اشاره به بیانات رهبری تاکید کرد: در حوزه های کوچکتر گاهی مردم با 5 یا 6 هزار رای و حداقل 10 هزار رای به مجلس می روند. مشارکت در انتخابات کم است، این افراد کم صلاحیت می توانند وارد مجلس شوند. بنابراین، ضعیف‌تر شدن مجلس منجر به ضعیف‌تر شدن قانون‌گذاری و ضعف نظارت بر قوه مجریه و در نتیجه ضعف اداره کشور می‌شود.»

فرمان مهم رهبر انقلاب برای افزایش مشارکت مردمی اسفند ۱۴۰۲

وی تاکید کرد: موضوعی که امروز رهبر انقلاب به صراحت به آن اشاره کرده اند، مسئله جمهوریت نظام و پایگاه مردمی آن است چرا که این نظام و حتی اسلام آن مبتنی بر رای مردم است. گفت: جمهوری خواهی و اسلام گرایی هر دو از رای مردم بیرون می آیند. جریان هایی هستند که اعتقادی به این موضوع ندارند و معتقدند رای مردم به شکل گیری نهادهای قدرت محدود می شود و با مشارکت کم اتفاق خاصی نمی افتد.

مشروح گفتگوی ناصر ایمانی با خبرگزاری بازتاب آنلاین، فعال سیاسی اصولگرا را می خوانید.

*****************

*آقای ایمانی رهبر انقلاب سال گذشته برای دومین بار بر چهار عنصر مشارکت قوی، رقابت، سلامت و امنیت انتخابات تاکید کردند، چون فضای سیاسی کشور فضای سردی است، مخاطب چقدر است. پیام رهبری نهادهای نظارتی و اجرایی در انتخابات و نقش آنها در دستیابی به این 4 رکن انتخاباتی برای افزایش مشارکت؟

نهادهای مربوطه برای برگزاری انتخابات یکی آنها یکی از عوامل افزایش مشارکت و رقابت هستند، اما این تصور که آنها تنها عامل مشارکت و رقابت در انتخابات هستند، نادرست است. حتی در بهترین شرایط که از نظر ما ایده آل ترین است، اگر این اتفاق در دستگاه های اجرایی یا نظارتی رخ ندهد، به این معنا نیست که مشارکت و رقابت انتظارات ما را برآورده می کند.

بنابراین، در حالی که این درست است که دستگاه های اجرایی و نظارتی در انتخابات مؤثر هستند، آنها را تنها مطیع دستورات رهبری ندانید.

* از نگاه شما دیگر تماشاگران این نقاط انتخابات رهبری چه کسانی هستند؟

آنچه رهبری در اخبار گفته اند را بررسی کردم. بخشی از اظهارات او این بود که مردم از شخصیت‌های مختلف سیاسی، افراد مشهور و افرادی که بر افکار عمومی تأثیر می‌گذارند، خوششان می‌آید. به صحنه بیایید و مردم را به شرکت در انتخابات دعوت کنید. رهبری در مورد نقش انتخابات در کشور گفتند که این امر باعث جلوگیری از دیکتاتوری و هرج و مرج می شود و زمینه را برای تشکیل مجلس قوی در کشور فراهم می کند.

از این رو، چهره ها و چهره های مختلف کشور و حتی شهری در یک حوزه انتخابیه که هیچ مسئولیتی ندارند، اما مورد احترام و احترام مردم هستند، به صحنه آمده اند تا مردم را تشویق کنند تا فضای سیاسی کشور را از این سردی و استیصال خارج کنند. برای ترک فضا ، نقش موثری دارد. مراجع مسئول نظارتی، شورای نگهبان و وزارت کشور نیز می توانند موثر باشند.

تفاوت نماینده با یک میلیون رای و نماینده با 500000 رای

* رهبری تاکید کردند که مشارکت ضعیف منجر به تشکیل مجلس ضعیف می شود. این مشکل تا چه اندازه ناشی از تشکیل مجلس حداقلی است و تا چه اندازه نهادهای نظارتی را ملزم به اتخاذ رویکردهایی برای افزایش مشارکت مردم می کند؟

مسلما مجلسی که با مشارکت اندک مردمی انتخاب شود مجلسی قوی نخواهد بود. اگرچه نماینده ای که با یک میلیون رای وارد مجلس می شود از نظر قانونی با نماینده ای با 500000 رای هیچ تفاوتی ندارد، اما انتخاب شدن با آرای بالا عملا و از نظر اجتماعی متفاوت است. همچنین فردی که با 70 درصد آرا رئیس جمهور می شود از نظر قدرت اجرایی و حمایت مردمی با فردی که با 45 درصد آرا رئیس جمهور می شود متفاوت است.

علاوه بر این، در حوزه های انتخابیه کوچکتر، گاهی مردم با 5 یا 6 هزار و حداقل 10 هزار رأی وارد مجلس می شوند. اگر مشارکت در انتخابات کم باشد، این افراد کم صلاحیت می توانند وارد مجلس شوند. بنابراین، ضعیف‌تر شدن پارلمان منجر به ضعف قانون‌گذاری و نظارت ضعیف‌تر بر قوه مجریه می‌شود که منجر به ضعیف‌تر شدن مدیریت کشور می‌شود.

شورای نگهبان افراد با اختیارات بیشتر را تایید می کند

خیلی مهم است که بحث مشارکت فقط به خاطر رای دادن 60 درصد مردم در انتخابات جمهوری اسلامی مطرح نشود. مهم ترین مسئله تشکیل مجلس صالح تر است. مجلس ما هم مانند این مجلس و مجالس قبلی عموماً از کمبود تخصص رنج می برد. هر چه میزان مشارکت بیشتر باشد، بیشتر می تواند این نقص را جبران کند.

اما باید با مشکل اصلی برخورد کنیم: اگر شورای نگهبان 10 تا 15 نفر را که به اعتقاد ما نباید در انتخابات عمومی رد صلاحیت می شدند را تایید نکند، ممکن است ارتباط مستقیمی با میزان مشارکت مردم نداشته باشد، اما در دلسردی آنها موثر است. است. باید به شورای نگهبان و کمیته های مختلف تاکید کرد که صدر و سماحات بیشتری صادر کنند در شرایط فعلی که وضعیت روحی و روانی کشور خوب نیست و ناامیدی در جامعه وجود دارد، همکاری کنید و اگر اسلام مورد تهدید قرار نگرفت. افراد را واجد شرایط کنید تا برخی افراد بهانه ای برای شرکت نکردن پیدا نکنند. فکر می کنم این مجوز صادر شود.

جریانی در کشور وجود دارد که به نظام جمهوری اعتقادی ندارد

* آقای ایمانی برخی از طیف های سیاسی معتقدند که اگر مشارکت در انتخابات 20 تا 30 درصد باشد کافی است اما در بیانات رهبر انقلاب بر مشارکت حداکثری تاکید شده است. تناقض نگاه این طیف با نگاه رهبری را چگونه ارزیابی می کنید؟

من مدت هاست که در محافل مختلف سیاسی درباره این موضوع صحبت می کنم و خطر آن را اعلام می کنم. جریان هایی در کشور وجود دارند که یا اعتماد کمی به نظام جمهوری دارند یا اصلاً اعتماد ندارند. آنچه امروز رهبر انقلاب به صراحت بیان کردند، مسئله نظام جمهوری و پایگاه مردمی آن بود، زیرا این نظام و حتی اسلام آن مبتنی بر رأی مردم است. رهبر انقلاب همچنین فرمودند جمهوریت و اسلام گرایی هر دو برخاسته از رای مردم است. جریان هایی هستند که اعتقادی به این موضوع ندارند و معتقدند رای مردم به شکل گیری نهادهای قدرت محدود می شود و با مشارکت کم اتفاق خاصی نمی افتد.

برخی معتقدند وجود یک اقلیت در نظام کافی است

این افراد به مشارکت حداقلی، دولت، حکومت و نظام حداقلی اعتقاد دارند و معتقدند که نظام اقلیت بودن کافی است. این موضوع بسیار خطرناک است و باید به مخالفان نظام جمهوری هشدار جدی داد. همانطور که در سال های گذشته افراد، جریان ها و جناح ها مخالف اسلام گرایی نظام بودند، اکنون نیز با نظام جمهوری مخالف هستند.

نظام جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر آرای مردم و بر اساس آرای آنان شکل گرفته است. اگر مردم بخواهند این حکومت و این نظام وجود دارد و همه چیز به آنها بستگی دارد. همچنین مشارکت مردم برای بقای نظام باید حداکثر باشد.

۲۷۲۱۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *