به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از گسترش دانشگاه برای علوم ترمیمی و سلامت اجتماعی، سید محمد طباطبایی افزود: طبق آمار سازمان ملل متحد حدود 15 درصد از جمعیت جهان (تقریباً یک میلیارد نفر) دارای انواع مختلف معلولیت هستند که آنها را به پرشمارترین گروه اقلیت در جهان تبدیل کرده است.
معلولیت یک معضل فراگیر انسانی و اجتماعی است
وی گفت: از جمعیت افراد دارای معلولیت تنها 20 درصد در کشورهای توسعه یافته و 80 درصد بقیه در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند و این آمار نشان می دهد که معلولیت یک معضل فراگیر انسانی و اجتماعی است که البته باید با دید و آگاهی روشن حل شود. یکی یکی از بهترین و اثبات شده ترین راه ها برای حمایت از افراد دارای معلولیت، استفاده از روش های توانمندسازی است.
نماینده مردم مشارکتهای مردمی، رسانهها، امور بینالملل و مجمع مجمع خیرین سلامت کشور ادامه داد: فناوری و تجهیزات توانبخشی با هدف مناسبسازی محیط فردی و اجتماعی معلولان در اشکال مختلف مکانیکی، الکتریکی یا رایانهای از طریق ارائه خدمات مقرون به صرفه تر و موثرتر. عملکرد فیزیکی، ذهنی و عاطفی خود را افزایش می دهید.
سهم مهم فناوری های توانبخشی در ارائه خدمات
وی گفت: بر اساس پیش بینی های سازمان جهانی بهداشت، نیاز به خدمات توانبخشی در آینده نزدیک افزایش چشمگیری خواهد داشت. برای بهبود عملکرد مراجعین و بازیابی قدرت، فناوری های توانبخشی نقش مهمی در ارائه خدمات در این زمینه ایفا خواهند کرد. بنابراین انتظار می رود متخصصان و مهندسان توانبخشی در توسعه فناوری های توانبخشی در کشور همکاری کنند.
نماینده مردم در مجلس، رسانه ها، امور بین الملل و مجمع خیرین سلامت کشور تصریح کرد: یکی از مهم ترین عواملی که افراد دارای معلولیت را در جامعه توانمند می کند، داشتن شغل مناسب با درآمد عادی و عادلانه و شاغل بودن فرد است. .» افراد دارای معلولیت مانند هر فرد دیگری. احساس معناداری در زندگی می دهد و فشار روانی ناشی از بار بودن را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. با ایجاد فرصت شغلی برای یک فرد معلول می توان این فرصت را به او داد تا در روند جامعه شرکت کند و عضوی مفید از جامعه باشد. سرنوشت و پیشرفت جامعه مؤثر است و نتیجه مستقیم آن افزایش اعتماد به نفس و البته کسب مهارت های ارتباطی و اجتماعی بیشتر است.
وی بیان کرد: فراهم آوردن فضایی که یک فرد معلول بتواند اکثر یا حتی تمام کارهای روزمره خود را به تنهایی و بدون نیاز به کمک دیگران انجام دهد. یکی موارد دیگری نیز وجود دارد که می تواند تأثیر مثبت و قابل توجهی در توانمندسازی افراد دارای معلولیت داشته باشد، در این راستا موارد ساده و در عین حال نادیده گرفته شده مانند سهولت خوابیدن و برخاستن و همچنین سهولت و استقلال. استفاده از حمام و آشپزخانه برای ایجاد حس استقلال در افراد دارای معلولیت مهم است.
طباطبایی افزود: ایجاد اعتماد به نفس و خودباوری در افراد دارای معلولیت بسیار مهم است. یک راه خوب برای رشد شخصیت و توسعه استقلال آنها این است که به آنها اجازه دهید دوستان دوران کودکی خود و سرگرمی هایی را که می خواهند در اوقات فراغت خود دنبال کنند داشته باشند. تصمیمات مهم بعدی در مورد شغل، انتخاب همسر و سایر امور مهم به آرامی و در نهایت ایجاد اعتماد به نفس مورد نیاز برای پیوستن به جامعه.
نماینده مردم مشارکتهای مردمی، رسانهها، امور بینالملل و مجمع خیرین سلامت کشور گفت: دولت با توجه به شرایط معلولان تلاش میکند تا حد امکان زندگی عادی را برای این افراد در جامعه ایجاد کند که از جمله آن میتوان به ارائه تسهیلات لازم اشاره کرد. و ایجاد فرصت های مختلف، پرداخت اعتبارات امدادی، اشتغال معلولان در دستگاه های دولتی، امکان تحصیل رایگان در سطوح مختلف، حمایت موسسات خیریه و سایر خدمات.
تغییر نگرش نسبت به افراد معلول مستلزم تغییر ساختار فرهنگی است
وی تصریح کرد: رسانه ها و روزنامه ها همواره به عنوان فرصتی برای ارائه و بیان راه حل مشکلات جامعه معلولان تلقی می شوند و در صورت استفاده از این فرصت می توان با پرداختن به موضوعات فرهنگی، نگرش های منفی و باورهای نادرست در دستور کار را اصلاح کرد. ” . تغییر ساختار فرهنگی جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت.
طباطبایی گفت: مجمع خیرین سلامت کشور به عنوان بازوی عمومی نظام سلامت با بیش از 300 شعبه فعال در سراسر کشور، موفق به جذب و جلب مشارکت های خیرین در حوزه سلامت و ساخت مراکز بهداشتی و درمانی و استناد به شعار «پیشگیری قبل از درمان» از طریق شرکت در کنگره های علمی و دانشگاهی با هدف فرهنگ سازی و آموزش تشویق بیشتر مردم به مشارکت در پیشگیری و کنترل بیماری و کاهش رنج بیماران نیازمند است.
وی افزود: این مجمع همچنین همواره در تلاش است تا آگاهی خیرین را نسبت به نیازهای افراد دارای معلولیت افزایش دهد و خیرین را به افزایش مشارکت مردمی و مردمی در این حوزه تشویق کند و تاکنون اقلام و ملزومات پزشکی مختلفی را تهیه کرده است. اقلام مورد نیاز معلولان را به مراکز درمانی اهدا کرده اند و این موضوع همچنان در دستور کار مجمع خیرین سلامت کشور قرار دارد.
نماینده مردم مشارکتهای مردمی، رسانهها، امور بینالملل و مجمع ملی خیرین سلامت گفت: از آنجایی که در دومین جشنواره فناوریهای توانبخشی در خصوص تجهیزات و فناوریهای توانمندسازی افراد دارای معلولیت و سایر موضوعات فناورانه مرتبط بحث و بررسی و بررسی خواهد شد، امیدواریم که نتایج مطلوب این رویداد فناورانه در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، شاهد توسعه خدمات با کیفیت بالاتر برای گروه هدف است.
لازم به ذکر است دومین جشنواره فناوری های توانبخشی در چهارم بهمن ماه سال جاری به همت دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی و با همکاری و حمایت انجمن خیرین سلامت کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار می شود. معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، معاونت پژوهشی وزارت علوم، سازمان ملی استاندارد ایران، سازمان بهزیستی کشور، جمعیت هلال احمر، سازمان بیمه سلامت ایران، سازمان نظام پزشکی نیروهای مسلح سازمان بیمه خدمات، بنیاد شهید انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار میشود.
۲۳۳۲۳۳