رعنا آزادی ور قبل از سریال زخم کاری بازیگر نقش مکمل زن موفقی بود؛ اما در سال ۱۳۹۸ با بازی سمیرا در سریال زخم کاری توانست اوج بازیگری خود را به نمایش بگذارد. آزادی ور در سریال «سرگیجه» نیز نقش آفرینی موفقی داشت. به کارگردانی بهرنگ توفیقی و بخشی از وزن سریال بر دوش او می افتد. از این رو مهم ترین نقش های حرفه ای او را مرور می کنیم.
آزادی ور پس از «زخم کاری» در فیلم «مرد بازنده» و سریال «جیران» هم بازی کرد اما با بازی فریبا در «سرگیجه» توانست موفقیت دیگری کسب کند.
اولین تجربه بازیگری رعنا آزادی ور در فیلم «مارمولک» اتفاق افتاد. او در این فیلم نقش اول را نداشت اما به عنوان یک دختر بی گناه روستایی سعی کرد ارادت خود را به امام روستای جدید ثابت کند و البته زجر کشید. گاهی از رفتار این روحانی تعجب می کرد، اما نه سوال می کرد و نه شک می کرد. او معتقد بود در هر شرایطی امام جماعت روستا کار درستی می کند و باید به او اعتماد کرد. نقش فائزه جذاب بود زیرا با لباس روحانیت توجه رضا را به خود جلب کرد.
فضه زندگی خانوادگی سختی داشت و به همین دلیل فکر می کرد که امام جدید شهر می تواند او را در برابر مشکلات حمایت کند. رضا اما در موقعیت خاصی که در آن قرار داشت، فائزه را تنها عامل جذاب آن شهر می دانست و مدام سعی می کرد به بهانه حمایت از او به او نزدیک شود. تلاش رضا برای جلب توجه فائزه و دیالوگ های بین آنها به خصوص در واگن قطار آنقدر جذاب بود که هنوز در ذهن ما مانده است.
avenue در نقش: رها کارگردان: فریدون جیرانی 1386
آزادی ور در فیلم «پارک وی» دو موقعیت متفاوت را به درستی تفسیر می کند. ابتدا او در نقش یک دختر مدرن و پرشور ظاهر می شود. دختری که جذب قیافه و وضعیت مالی کوهیار شده و فکر می کند با ازدواج با کوهیار به هر چیزی که می خواهد می رسد. شاید به همین دلیل است که نشانه ها را جدی نمی گیرد و هیچ مشکلی باعث می شود در تصمیم خود برای ازدواج شک کند. با تغییر شرایط کوهیار، بازی آزادی ور نیز تغییر می کند. او ابتدا سعی می کند همه چیز را درست کند اما در این محیط بسته آنقدر با کوهیار و مادرش عذاب می کشد که کم کم به مرز جنون می رسد. صحنه های انتقام جویانه رها به ویژه صحنه انگشت بریدن کوهیار از بزرگترین نقاط قوت بازی آزادی ور در فیلم پارک وی است.
درباره الی | در نقش: نازی کارگردان: اصغر فرهادی 1387
ویژگی های نقش: نازی مانند دیگر نقش های «درباره الی» ظاهرش کوتاه اما تأثیرگذار بود که البته در شکل گیری این فضا اهمیت داشت. آزادی ور با چهره ای آرام اما نگران، گزینه مناسبی برای نقش نازی در «درباره الی» بود و به خوبی از پس این نقش برآمد. او اگرچه جزو شخصیت های اصلی فیلم «درباره الی» نبود، اما با ایفای نقش در این فیلم توانست بر شهرت و محبوبیتی که در «پارک وی» به دست آورده بود، بیفزاید و نام خود را بر سر زبان ها بیندازد. به نظر می رسید که او یک شخصیت کاملاً سنتی است و در رویدادها پشت شوهرش پنهان می شود.
خانه دختر در نقش: سمیرا کارگردان: شهرام شاهحسینی 1392
رعنا آزادی ور حضوری کوتاه در فیلم خانه دختر دارد اما داستان فیلم برگرفته از این شخصیت است. او در شب عروسی آنها ناپدید می شود و همه چیز به هم می ریزد. حضور او در فیلم در فلش بک است. در قسمت اول، دختری با نشاط حضور دارد که می داند تمام مشکلاتش با ازدواج حل می شود. اما در آینده وضعیت به همین منوال نخواهد بود. زمانی که خانواده منصور او را مجبور می کنند به دکتر برود، او می ترسد و درمانده می شود. آزادی ور به خوبی با این حالات و حالات کنار می آید. با این حال تقریباً همان تصویری را که بارها از او در سینما دیده ایم، نشان داد، یعنی دختری آرام و آرام که به جای اعتراض، خودش را می خورد.
محمد رسول الله در نقش: ام جمیل کارگردان: مجید مجیدی 1393
آزادی ور در «محمد رسول الله» نقش عمده ای نداشت اما در همین مدت کوتاه توانست تصویری دقیق از شخصیت ابن جمیل به نمایش بگذارد. ام جمیل همسر ابولهب، عموی پیامبر (ص) بود، زنی که از بدو تولد پیامبر با او اختلاف داشت. او حسود و از طرفی خرده پا بود که کنترل زیادی بر همسرش داشت. شاید بتوان نقش سمیرا در «زم کاری» را به نوعی ادامه نقش آزادی ور در این فیلم دانست. خودش درباره بازی در این نقش منفی گفت: در این فیلم برای اولین بار در کارنامه کاری خود نقشی کاملا منفی بازی می کنم، باید بگویم که یک نقش تاریخی که در عین حال منفی باشد برای هر بازیگری فوق العاده وسوسه انگیز است. هرچه منفورتر ظاهر شوید، بهتر خود را نشان داده اید، اما این منفی بودن باید از طرف دیگر و خارج از کادر تصویر کنترل شود.
حادثه حین کار در نقش: سمیرا کارگردان: محمدحسین مهدویان 1398
بزرگترین نقش رعنا آزادی ور در سریال زخم کاری رخ داد. سمیرا به عنوان زنی مرموز و فرمانبردار توصیف شد که از لیدی مکبث شکسپیر الهام گرفته بود. یکی از مهم ترین شخصیت های زن شکسپیر که به خاطر حیله گری و جاه طلبی اش جایگاه ویژه ای در نمایشنامه هایش دارد. او همسرش مالک را مجبور کرد که خان آمو را فریب دهد و بکشد و این باعث شد که داستان باز شود. آزادی ور در نقش زنی قدرتمند و مسلط و روان پریش ظاهر شد. زنی که تسلط زیادی بر شوهرش داشت و او را تحقیر می کرد و حتی کتک می زد. او برای رسیدن به اهدافش حاضر به انجام هر کاری بود و حتی از روحیه پسر خودش هم دریغ نکرد.
سرگیجه به عنوان: فریبا کارگردان: بهرنگ توفیقی ۱۴۰۱
رعنا آزادی ور در سریال سرگیجه در دو موقعیت موقت متفاوت نقش یک زن را بازی کرد و او را در قالب یک دختر 20 ساله و یک دختر 30 ساله در سریال می بینیم. فریبا به عنوان یک زن ساده و خانوادهمدار مطرح میشود، اما از ابتدای سریال چالش اصلی از طریق او شکل میگیرد. قرار ملاقات مخفیانه با کامران و رازهای پنهان گذشته که در نهایت با انتشار عکس هایی فاش می شود، او را در مسیر جدی بحران قرار می دهد. آزادی ور علیرغم مرموز بودن، سیاستی برای عادی جلوه دادن وضعیت ندارد و تأثیر آشفتگی ذهنی او در چهره و رفتارش کاملاً نمایان است. او حاضر است برای پاک کردن اتفاقات گذشته دست به هر کاری بزند.