به گزارش پی ام آپ، شب سوم مهر دوره مدیریت هشت ماهه «نعمت الله ترکی» در صندوق بازنشستگی کشوری پایان یافت و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی حکمی «مهدی مسکنی» را به سمت معاونت امور تعاون منصوب کرد. این وزارتخانه با حفظ سمت ریاست این صندوق.

همانطور که از حکم سید سلطان مرتضوی وزیر رفاه اجتماعی برمی آید، این جابجایی با درخواست ترکی مبنی بر پایان ماموریت خود در صندوق بازنشستگی صورت گرفته و اکنون باید منتظر انتخاب مدیرکل جدید باشیم.

با وجود این پیشرفت‌ها در مدیریت، مطالبات مستمری بگیران تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری با جمعیت آماری حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر ثابت است و هرکس سکان مدیریت آن را در دست بگیرد باید سه موضوع اساسی از جمله اجرای قانون را پیگیری کند. طرح همسان سازی حقوق، ارائه بیمه تکمیلی برای پوشش کلیه خدمات درمانی و ارائه خدمات رفاهی و معیشتی به مشمولان.

حقوقی برابر با کارگران دریافت کنید.

یکی از مهم ترین مطالبات بازنشستگان اجرای طرح یکسان سازی حقوق بازنشستگان با حقوق کارمندان است که در سال های اخیر تلاش های زیادی در این زمینه صورت گرفته است چرا که اجرای آن 9 هزار میلیون تومان نیاز دارد. میلیون تومان اعتبار که باید از طریق تامین منابع پایدار در بودجه سالانه تامین شود.

بر اساس آمار صندوق بازنشستگی کشوری از سال 96 تا 1400 موضوع تناسب حقوق بازنشستگان این صندوق انجام شد که بر اساس آن حقوق بازنشستگان باید 90 درصد حقوق کارکنان هم گروه باشد. به منظور به حداقل رساندن شکاف حقوق بین بازنشستگان و کارمندان.

طبق آخرین آمار صندوق بازنشستگی در بهار سال 1402 این صندوق به بیش از یک میلیون و 639 هزار و 167 نفر حق الزحمه داده است که از این تعداد یک میلیون و 328 هزار و 44 نفر بازنشسته، 13 هزار و 257 نفر از کار افتاده و 61 هزار نفر فوت شده اند. 985 کارگر و 235881 بازنشسته جان باختند.

بر اساس این آمار، استان تهران با بیش از 325 هزار نفر جمعیت، بیشترین کارمند را دارد. در مجموع 52 درصد افراد تحت پوشش این صندوق بازنشستگان و از کار افتاده اند.

اجرای ماده 85 قانون مدیریت خدمات عمومی

یکی دیگر از مطالبات جامعه بازنشستگان صندوق، اجرای ماده 85 قانون مدیریت خدمات عمومی است که بر اساس آن دستگاه های اجرایی موظفند در چارچوب بودجه های مصوب و آیین نامه های مصوب هیأت وزیران نسبت به ارائه خدمات درمانی به کارکنان اقدام کنند. ، بازنشستگان و افراد تحت تکفل آنها علاوه بر استفاده از بیمه پایه سلامت، با مشارکت آنان بیمه تکمیلی کلیه کارکنان دولت را به صورت هماهنگ و یکسان پوشش می دهند.

در این ماده قانونی تاکید شده است که دستگاه های اجرایی باید به بازنشستگان خود خدمات بیمه تکمیلی ارائه دهند اما از آنجایی که این کار در دستگاه های اجرایی برای بازنشستگان انجام نمی شود، خود صندوق بازنشستگی این کار را برای بازنشستگان متقاضی انجام می دهد.

اکنون آیین نامه اجرایی این ماده قانونی در صندوق بازنشستگی کشوری تدوین شده و لذا اجرای آن و ارائه خدمات بیمه تکمیلی به بازنشستگان کشوری دستاورد مهمی برای دولت خواهد بود.

اجرای 2 بیمه تکمیلی اختیاری بازنشستگان

البته لازم به ذکر است که از آنجایی که موضوع سلامت و معیشت یکی از برنامه های راهبردی صندوق بازنشستگی کشوری است، امسال این صندوق دو نوع بیمه تکمیلی اختیاری را برای بیمه تکمیلی بازنشستگان و شاغلان در نظر گرفته است.

در بیمه تکمیلی درمان اصلی سهم مستمری بگیران 67500 تومان و در نوع اختیاری 205000 تومان وابستگی و ثبت نام بازنشستگان در هر یک از این دو نوع بیمه اختیاری است. با اجرای بسته جدید سلامت که در قالب طرح اختیاری ارائه می شود، برخی از خدمات مشترک مورد نیاز بازنشستگان به تعهدات قراردادی اضافه شده و سقف سقف برخی از خدمات چندین برابر شده است.

علاوه بر این، امسال خدمات گران قیمت پزشکی مانند بستری شدن طولانی مدت یا جراحی های گران قیمت و داروهای بیماران خاص هم در قراردادها و هم در طرح بیمه سلامت فعلی اختیاری شده است. حذف حداکثر سقف پرداختی برای کلیه خدمات بستری و جراحی، حذف حداکثر سقف پرداختی برای ارائه دارو به بیماران خاص و حذف حداکثر سقف برای برخی خدمات گران قیمت تشخیصی (مانند آندوسکوپی و کولونوسکوپی) در دو طرح اصلی و اختیاری ارائه شده است. .

در حال حاضر دو میلیون نفر و خانواده بازنشستگان آنها از صندوق های بازنشستگی دارای بیمه تکمیلی هستند و امسال هشت میلیارد تومان برای این موضوع در نظر گرفته شده است.

پرداخت تسهیلات اساسی به بازنشستگان

پرداخت به موقع وام ضروری و ازدواج فرزندان، توجه به معیشت مشمولان، اتخاذ تدابیر مسکن، رفاهی و فرهنگی و اجرای برنامه های ورزشی از دیگر خواسته های بازنشستگان این صندوق تامین اجتماعی است.

از این حیث اعطای وام های خیریه در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته و منابع آن در سال جاری حتی نسبت به سال گذشته 100 درصد افزایش یافته است به طوری که امسال 15 میلیارد تومان صندوق بازنشستگی پرداخت خواهد کرد. تسهیلات لازم به مستمری بگیران تحت پوشش.

بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، این وام ضروری در هر مرحله به بیش از 30 هزار نفر پرداخت می شود و بر اساس داده های آماری تا پایان سال حدود 460 هزار بازنشسته از این وام بهره مند می شوند.

از دیگر برنامه های این صندوق بازنشستگی، پرداخت تسهیلات به فرزندان بازنشستگان و شاغلان است که در قالب وام ازدواج به این افراد تعلق می گیرد. برای انجام این کار، ثبت درخواست آنلاین برای وام ازدواج برای فرزندان آن دسته از فرزندان بازنشستگان در کشوری که تاریخ ازدواج آنها اول است، امکان پذیر است. فروردین 2018 به بعد (به استثنای افرادی که در سال های گذشته این تسهیلات را دریافت کرده اند) ارائه شده است.

امید بازنشستگان برای گره گشایی از برنامه هفتم

در لایحه قانون برنامه هفتم توسعه که هم اکنون در صحن علنی مجلس در حال بررسی است، دولت ظرفیت هایی را برای حل بخشی از مشکلات صندوق های بازنشستگی از یک سو و پیگیری مطالبات صندوق های بازنشستگی پیش بینی کرده است. اقشار تحت پوشش توسط این صندوق و بهبود معیشت آنان که در صورت تصویب نهایی در مجلس و آغاز اجرای آن از سال آینده می توان به رفع بخشی از دغدغه های جامعه بازنشستگان کشور امیدوار بود.

همانطور که مدیر عامل سابق صندوق بازنشستگی کشوری در شهریور ماه گفته بود که برنامه هفتم ظرفیت سازی فرصت مناسبی برای پیگیری مطالبات بازنشستگان است تا موضوعاتی مانند افزایش حقوق و بیمه تکمیلی بازنشستگان پیگیری و نسبت به کاهش تبعیض های موجود اقدام شود.

در دوره ترکیه مسائل مربوط به مسکن مستمری بگیران و ایجاد مرکز رفاهی، اسکان و تفریح ​​ویژه بازنشستگان مورد بررسی قرار گرفت و جلسات مشترکی با نمایندگان مجلس برای بحث در مورد موضوعاتی مانند بیمه درمانی واحد و یکپارچه و اعمال این ماده تشکیل شد. ماده 85 قانون مدنی قانون مدیریت خدمات

منبع: ایرنا


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *