مهمانان برزیلی که گل افتتاحیه را به ثمر رساندند چه کسانی بودند؟  / یک ایرانی وارد حسینیه امام خمینی شد

می‌دانستم که سال گذشته برای اولین بار، بانوان کشور دیداری با رهبر انقلاب داشته‌اند. اکنون، این سال برای دومین بار متوالی، این مراسم در ایام ولادت حضرت زهرا سلام الله برگزار می‌شود؛ اما واقعاً فکرش را هم نمی‌کردم که با چنین مراسم متفاوتی مواجه شوم.

حتما خیلی ها این جاده منتهی به بیت را در لحظه های گرگ و میش بامدادی که وارد حسینیه امام خمینی شدند دیده اند. دیروز تو همون هوا از ماشین پیاده شدم و یه جایی دویدم تو خیابون که دیدم ترافیک آخرین خیابون رو مسدود کرده! از آخرین باری که این مسیر را از دانشگاه تهران تا بیت دراری برای عزاداری اربعین پیمودم حدود ده سال می گذرد! آن روز دانشجو بودم و حالا به عنوان همسر، مادر و فعال رسانه ای به دیدار کسی می رفتم که خیلی دلم برایم تنگ شده بود.

 

می دانستم سال گذشته اولین دیدار بانوان کشور با رهبر انقلاب برگزار شد و امسال این مراسم برای دومین سال متوالی در روز میلاد حضرت زهرا سلام الله علیها برگزار می شود. اما واقعاً فکر نمی کردم چنین مراسم متفاوتی را تجربه کنم.

یک نقشه ایران در حال وارد شدن به بیت رهبری است!

وقتی در صف ایستادم و کم کم تجمع زنان را دیدم، از همان ابتدا احساس کردم نقشه ای از ایران وارد ساختمان رهبری می شود! لباس های رنگارنگ اقوام مختلف کرد، ترکمن، بلوچ، گیلک و… چشمان را به تنوع زیبای پوشش ایرانی می انداخت. آنها از طبقات مختلف می آیند. در میان جمعیت دو زن را می بینم که لباس آتش نشان می پوشند که می گویند برای اولین بار به دیدار رهبر می آیند. کمی جلوتر جمعیت زیاد می شود و پاسپورت های برزیلی را در دستان دو زن می بینم، زبان اصلی آنها پرتغالی است، اما انگلیسی هم صحبت می کنند. من اینجا از شما می پرسم؟ یکی به او می خندد و می گوید: بله، ما دو سال پیش با همسرانمان به ایران آمدیم و در جامعه السطفه قم مشغول تحصیل الهیات هستیم. همسرم هم درس می خواند و ما دین دفن را انتخاب کرده ایم و انشالله می خواهیم تا آخر عمر در قم بمانیم. صحبت را با او تمام کردم و حالا فقط وارد شدن به دروازه ای باقی مانده است. چند زن پشت سر من بحث فرهنگی می کنند و در مورد لزوم ارائه الگوی اسلامی عزاداری برای بانوان صحبت می کنند. واضح است که این زنان دلواپس امروز آمده اند تا مطالبات خود را بیان کنند و به سخنان رهبر خود گوش دهند، زیرا هر چه سرم را برای ثبت لحظه ها برمی گردانم، چشمانم از شادی می درخشد.

حالا وارد حسینیه می شویم، اولین تصویری که چشمانم را ثبت می کند عبارت «ان المره ریحانه» است که بالای سکوی سخنرانی رهبری نصب شده است، با خود می گویم این دیدار محفوظ است. یکی یکی از بهترین خاطرات تمام بانوان حاضر در حسینیه و البته بهترین هدیه برای روز زن خواهد بود. بسیاری از زنان با فرزندان خود آمدند یکی با سه قلوهایش، دیگری با دوقلوها، دیگری با فرزند کوچکش و دیگری حتی با قاب عکس فرزند شهیدش. خلاصه این انجمن با این قاب عکس ها بی کلام فریاد می زند که جنسش زن و مادر است.

همه می نشینند و منتظر می نشینند و شعار می دهند که رهبر وارد می شود و همه زن ها بلند می شوند. من همیشه عکس بیت را در جلساتی که زنان در کنار مردان حضور داشتند دیده بودم. اما امروز، لذت، دیدن آن هیجان و اشک‌هایی که از گونه‌هایم سرازیر می‌شوند، با هیچ تصویر دیگری قابل مقایسه نیست.

دختری که پشت سر من ایستاده است مدام تو را پدر جان صدا می کند و من خود را در میان مشت های گره کرده زنان کشورم دیدم که با افتخار حمایت خود را از کشور و رهبرشان فریاد می زنند و می گویم این صحنه باید ضبط و ضبط شود. تاریخ پس از انقلاب که چنین شرایطی برای جایگاه زنان و شنیدن سخنان آنان در محضر رهبر کشور فراهم شده است.

سخنانی از جنس زنانه/ صداهایی که شنیده شد

مراسم با سخنرانی ده نفر از بانوان، بانوان، مادران، دختران و غیره کشور آغاز می شود. ابتدا زینه ابراهیم همسر شیخ زکزاکی به حضور رهبر می آید و دقایقی صحبت می کند. مریم شعبانی دومین زنی است که پشت تریبون رفته است. این مجری می گوید که مدیر تئاتر بانوان به نام هنر مقدس است، کارگردان و نویسنده تئاتری که از مشکلات حوزه هنری، حضور زنان و مشکلات آنها در این عرصه می گوید.

پس از آن، پیام تصویری اسراء البهیسی، خبرنگار غزه که برای مراسم امروز ضبط شده است، برای همگان پخش خواهد شد. وی در بین سخنان خود می گوید: شما ملت ایران تنها ملتی هستید که برای مسئله فلسطین و مسجدالاقصی به پا خاستید و به خاطر همین حمایت ها مورد شدیدترین تحریم ها و اجبارها قرار گرفته اید. اگر نگرش همه کشورهای اسلامی با ایران منطبق بود اگر کشور فلسطین تا الان آزاد شده بود.

رقیه سادات مومن، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق(ع) که دارای مدرک دکترای مطالعات زنان و حقوق زنان است، در خصوص حقوق زنان و لوایح غیرمصوب مجلس برای زنان، جایگاه هویت ملی مذهبی زنان در کشور و مشکلاتی که آنها با آن روبرو هستند در چارچوب قانون با آن روبرو هستند. فاطمه شریف نقابی مربی و بازیکن سابق تیم ملی فوتسال بانوان به عنوان یک بانوی فعال در عرصه ورزش بسته کاملی از مطالبات بانوان در حوزه ورزش کشور را ارائه و از مسئولان خواستار رسیدگی به آن ها می شود. مینا مهرنوش، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، کارآفرین و مدیرعامل شرکت دانش بانیان از مشکلات فضای مجازی و هوش مصنوعی می گوید و خواستار حمایت رهبری در توسعه هوش مصنوعی زنان با رویکرد اسلامی-ایرانی است.

شقایق حق جوی جوانمرد، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و یکی از دانشمندان دو درصدی کشور از پشت تریبون سخنرانی می کند. به چرخه ای معیوب برای نقش آفرینی زنان منجر می شود و سبکی به نام سبک مدیریت بیت را در مورد چگونگی ایجاد نقش مناسب زنان علاوه بر نقش مادری و کار توصیف می کند.

فیضه غفار حدادی نویسنده و مادر چهار فرزند توسط مجری معرفی می شود. وی در بخشی از سخنان خود به کیفیت مدارس دولتی می پردازد و یادآور می شود که امروزه مادران دغدغه تربیت دینی فرزندان خود را دارند و در برخی از مدارس ما اینگونه نیست. او با این تصمیم‌ها می‌گوید که چقدر مادران برای مقابله با این تصمیم‌های ناگهانی مسئولان مشکل دارند و پیشنهاد می‌کند کنترل آلودگی هوا را به دست زنان بسپارند که با تشویق و تمجید زنان حاضر در مجلس همراه است. که نشان می دهد به خاطر موضوع مطرح شده درد دل می کنند. این دارد.

ریحانه سادات محمودی، دانش آموز با استعداد درخشان، درباره شرایط فضای مجازی برای نوجوانان و جوانان می گوید: علیرغم مهاجرت اجباری از کلاس های حضوری به فضای مجازی در سال های اخیر، به یکباره با محیطی ناامن و توهین آمیز مواجه شدند. در فضای مجازی به بیان مشکلات و مصائب این فضا پرداخت. و خواستار جایگزینی محیطی امن و جذاب در فضای مجازی برای نسل جدید شد.

زهرا محد نیا آخرین نفری است که برای اعتراض به سخنان رهبری روی تریبون حاضر می شود و مجری می گوید ساعاتی پیش مادرش را از دست داده و متوجه این خبر شده است. او مادر پنج فرزند و پزشک و دستیار متخصص پزشکی اجتماعی در دانشگاه علوم پزشکی ایران است. وی در سخنان خود به انعطاف پذیری ساعات کاری مادران، آموزش مهدکودک در محل کار و مدارس و همچنین کاهش برنامه اجباری کار مادران، مرخصی زایمان و پرداخت های ضروری اشاره کرد. وی همچنین به موضوع حفظ حریم خصوصی و حجاب زنان در محیط های پزشکی اشاره می کند و می گوید طراحی لباس برای محیط های پزشکی به کجا رسیده است؟ وی در پایان سخنان خود از رهبری برای مادر تازه فوت شده خود نیز دعای خیر کرد.

قند در دل‌ها آب می‌شود/ سخنان شما پر مغز بود…

بعد از اینکه این ده نفر صحبت کردند، نوبت رهبر است و همه گوش می دهند. گفتگوهای رهبری قبل از شروع، قند هر قلب را آب می کند. می‌گویند: «حرف‌های زنانی که به جایگاه شاهد آمدند، پر مغز بود»، حتی اگر حرفی هم نزنم، انگار همه حرف‌ها از زبان این زنان بوده است!

کلمات رهبری حاوی عبارات خاص و کلمات کلیدی است که فکر می کنم تا سالهای آینده دوام بیاورند. «کار در خانه مطلقاً وظیفه زن نیست»، «حضور زنان در مشاغل اجتماعی و عمومی محدودیت ندارد»، «زنان می توانند در انتخابات نقش آفرینی کنند»، «رویکرد تمدن غرب به زنان را می توان گفت. خلاصه دنبال سود و لذت.» «رفتار بد مرد به هیچ وجه قابل قبول نیست. برای مردانی که محیط خانه را برای زنان ناامن می کنند، باید مجازات سختی در نظر گرفت.» شرایط آنها به صورت اول شخص بیان می شود. آنها خیلی خوشحال هستند.

سخنان حضرت آقا تمام شده و حکایت از برداشتن کاغذ از دست خانمی در میان جمعیت و دادن آن به ایشان دارد. حسینیه کم کم خالی می شود و حالا به جمع می پیوندم. از خانمی که سه فرزندش را همراه دارد می پرسم نظرش در مورد جلسه امروز چیست؟ می گوید: من اهل مشهد هستم نویسنده ام و امروز دیدم رهبری چقدر ما خانم ها را دوست داشتند، حالم خوب است. زن دیگری را می بینم که اطرافیانش می گویند استاد دانشگاه است و پنج فرزند دارد. از او می‌پرسم که چقدر حرف‌های خانم‌هایی را که قبل از آقا صحبت کردند، قبول دارید؟ می گوید: همه درست و کامل و جامع گفته اند. با وجود اینکه پنج فرزند دارم، هیچ وقت احساس محدودیت نکرده ام و علاوه بر آن وقت دارم کارهای زیادی را انجام دهم که قبلا انجام نداده ام، اما نهادهای جامعه، قوانین حمایت از زنان در جامعه ما کار دارند و ای کاش مسئولان این کار را انجام دهند. گوش بده. گودی می بینم که فکر می کنم دانشجو است، جلو می روم یکی مطالعات زنان در رشته حقوق متفاوت و یکی روانشناسی دیگر هر سه روحیه جوانی شادابی دارند و خوشحالند که امروز بسیاری از سخنان آنها شنیده می شود. خواهر شهیدی را می بینم که با عکس برادرش از حسینیه خارج می شود. می گوید برادرش در سال 60 در خونین شهر شهید شد. نظرش را درباره جایگاه زن در جامعه امروز ایران از او می‌پرسم، می‌گوید: «انقلاب را قبلاً تجربه کرده‌ایم و امروز جایگاه زن در کشور با آن زمان قابل مقایسه نیست.» رهبر بسیار خوشحال می‌شود و می‌گوید که من انقلاب را تجربه کرده‌ایم. از دیشب که خوابیده بود این کار را نکرده بود.

من امروز تکریم مقام زن به معنای تام کلمه را دیدم

کفش‌هایم را از کفش‌فروشی می‌گیرم، نمی‌دانم دوباره وارد این حسینیه خواهم شد یا نه. اما امروز برای من نماد دفاع همه جانبه زنان کشورم بود. من تک تک کلمات این زنان را مانند سایر زنان کشورم زندگی کرده ام و با سخنان پروردگار بیشتر و بیشتر به این فکر کرده ام که در کجای دنیا و کدام رئیس کشور اینقدر به وجود زنان اهمیت می دهد، به علاوه نقش همسر و مادر در مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، هنری و…؟ امروز در حسینیه امام خمینی(ره) قدردانی از مقام زن به معنای واقعی کلمه را دیدم.

 

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *