با اشاره به راهکارهای مدیریت مصرف برق در پیک تابستان، فریدون عباسیدوانی اعتقاد دارد که اجرای برنامههای مدیریت مصرف برق بسیار حائز اهمیت است. اگر این کار رها شده و به روش عادی ادامه یابد، در زمان بار مصرف بالا با مشکلاتی مانند افت ولتاژ و قطعی برق روبرو خواهیم شد. به همین دلیل، ما ناچار خواهیم بود در مشابه سالهای گذشته، بخشهای مختلف را خاموش کنیم.
وی ادامه داد: به نظر من، در چشمانداز آینده باید از طریق سیاستهای تشویقی، بخش خصوصی را به سرمایهگذاری در صنعت نیروگاهی ترغیب کرده و تولید برق را در کشور به حداکثر ۲۰ هزار مگاوات افزایش دهیم.
عضو کمیسیون انرژی مجلس، اجرای سیاستهای تشویقی را در حوزه مدیریت مصرف برق نیز بسیار مؤثر واقع میداند و اظهار کرد: اجرای طرحهایی مانند پاداش صرفهجویی باعث میشود که مشترکان خانگی قبض برق رایگان دریافت کنند و میزان پولی که برای مصرف برق خرج میکنند، به عنوان پسانداز استفاده شود.
وی تأکید کرد: اگر دولت قادر باشد این سیاستها، یعنی مدیریت مصرف برق را اجرا کند و یک نیروگاه را حذف کند، به اهداف خود در این حوزه دست خواهد یافت.
نماینده کازرون با اشاره به نقش رسانه و آموزش و پرورش، آن را بسیار مهم برشمرد و گفت: جمعیت بزرگ معلمان کشور قادرند با آموزش دانشآموزان، فرهنگ سازی در زمینه مصرف بهینه برق را ترویج کرده و شبکهای از افراد مروج در زمینه مدیریت مصرف در کشور ایجاد کنند.
وی همچنین برنامههای مدیریت مصرف برق در صنایع را مورد اشاره قرار داد و افزود: این مدیریت باید با توجه به وضعیت هر صنعت، شخصی سازی شود. به عنوان مثال، در صنایع غذایی، اگر در زمان برداشت محصولات کشاورزی محدودیتهایی اعمال شود، ممکن است محصولات کشاورزی خراب شوند. بنابراین، در این زمینه نیاز به مدیریت دقیق و مناسب وجود دارد.
بنا بر گزارش، دولت در طول چهار سال آینده، برنامهای را برای ارتقاء ۳۵ هزار واحد ظرفیت نیروگاهی کشور پیشبینی کرده است و تا پایان سال ۱۴۰۱، توانسته است به تحقق ۷ هزار مگاوات از این هدف دست یابد. در حال حاضر، ایجاد بیش از ۷۸۰۰ مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید در دستور کار وزارت نیرو در سال جاری قرار دارد.