هادی یاسین در سخنرانی خود در نهمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری، میزگرد اکوسیستم علم، فناوری و نوآوری، اظهار داشت: مصونیت حفاظتی و پایدار در برابر عفونت‌های ویروسی یا واکسن‌ها، معمولاً از طریق اقدامات ترکیبی، پاسخ‌های ایمنی سلولی و هومورال. به زودی.”

به گزارش ستاد ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی (ص) وی گفت: اگرچه شواهد روشنی مبنی بر اهمیت خنثی‌سازی آنتی‌بادی‌ها و ایمنی با واسطه لنفوسیت‌های تی در برابر ویروس کرونا وجود دارد، اما به نظر می‌رسد که چنین واکنش‌هایی در بین گونه‌ها رخ می‌دهد. کروناویروس‌های جدید کمتر مؤثر هستند و اطلاعات زیادی در مورد تأثیر واکسن‌های کرونا بر رشد سلول‌های کشنده طبیعی که با سمیت سلولی وابسته به آنتی‌بادی در مقایسه با عفونت‌های طبیعی مرتبط هستند، وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، این دانشیار برجسته در ادامه توضیح داد: فعالیت سمیت سلولی وابسته به آنتی بادی را با هدف قرار دادن پروتئین S و آنتی ژن های نوکلئوکپسید در 255 نمونه از بیماران عفونی و افراد واکسینه شده با واکسن های ناقل ویروسی و واکسن های غیرفعال مشخص کردیم. ما ویروس ها را بررسی کردیم.» ارتباط بین سمیت سلولی وابسته به آنتی بادی و تیتر آنتی بادی خنثی کننده نیز گزارش شده است.

یاسین نتیجه مطالعه فوق را گزارش کرد: سمیت سلولی وابسته به آنتی بادی در هفته اول پس از عفونت و واکسیناسیون کامل با چهار دوز ایجاد شد و به مدت 6 ماه قابل تشخیص باقی ماند.

افزایش قابل توجهی در سمیت سلولی وابسته به آنتی بادی علیه پروتئین S در بیماران دارای علائم در مقایسه با افراد واکسینه شده بدون علامت مشاهده شد.

همچنین، تفاوت معنی‌داری در میزان سمیت سلولی وابسته به آنتی‌بادی علیه پروتئین‌های نوکلئوکپسید بین بیماران با و بدون علائم وجود نداشت، اما سطوح همچنان بالاتر از سطوح سمیت سلولی وابسته به آنتی‌بادی ناشی از واکسن‌های کووید بود.

تفاوت معنی داری در فعالیت سیتوتوکسیک وابسته به آنتی بادی بین چهار دوز واکسن مشاهده نشد، اگرچه تیتر آنتی بادی در افراد واکسینه شده با آران به طور قابل توجهی بالاتر بود.

با توجه به نتایج، وی به این نتیجه رسید که واکسیناسیون از هر نوعی در مقایسه با عفونت کووید، اثر کمتری در القای فعالیت سیتوتوکسیک وابسته به آنتی بادی دارد.

یاسین همچنین خاطرنشان کرد: این نشان می‌دهد که سمیت سلولی وابسته به آنتی‌بادی می‌تواند برای تخمین میزان فوق‌خنثی‌سازی علیه کووید مورد استفاده قرار گیرد و شواهدی را ارائه می‌دهد که واکسیناسیون باید علاوه بر عملکرد آنتی‌بادی‌های FC، آنتی‌بادی‌های خنثی‌کننده را نیز شامل شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *