وقتی خیلی کوچکتر بودم، همیشه ژست پسرهایی که سیگار در دست داشتند دوست داشتم و با بزرگتر شدن علاقه مند شدم این نوع ژست را تجربه کنم. اکنون نه تنها تجربه تلخی از این مشکل داشتم، بلکه نمی توانم عادت استفاده از آن را ترک کنم. من سه سال است که سیگار می کشم و باید بگویم که سیگار به من انرژی می دهد.

من برای اولین بار 12 ساله بودم یکی یکی از همکلاسی هایم که چند سال از من بزرگتر بود به من سیگار تعارف کرد. از خدا خواستم که سیگارش را سریع گاز بگیرد. طعم اولین پفک برای من خیلی شیرین بود و بعد از گذشت سه سال هنوز آن را تجربه می کنم.اما این روزها هر بار سیگار می کشم. تجربه روز به روز تلخ تر و سخت تر می شود. ما چیزی جز غم و اندوه و اضطراب به دست نمی آوریم، اما چه کنیم تا به نوعی سیگار کشیدن را اعتیاد آور کنیم و میل مردم به مصرف را افزایش دهیم؟

دختران همراه با سیگار

تا همین اواخر، سیگار کشیدن حتی برای پسران کوچک هم مورد بی مهری قرار می گرفت، اما اکنون نوجوانان و دختران جوان آنقدر به سیگار معتاد شده اند که دیگر نمی توانند بدون سیگار زندگی کنند.

روزی نیست که ندیدم چند دختر با هم سیگار روشن کنند. به نظر می رسد سیگار به همراه آنها تبدیل شده است، اما آنها چندین سیگار را در روز تجربه می کنند فاجعه این است که گسترش استعمال دخانیات به ویژه سیگار و گرایش به مصرف مواد مخدر در جامعه رو به افزایش است. بنابراین برای جلوگیری از این آسیب اجتماعی باید سطح هشدار را تغییر داد.

در حالی که در سال های گذشته دختران در کوچه و خیابان به هیچ عنوان سیگار نمی کشیدند، امروزه افزایش تعداد دخترانی که سیگار بر لب دارند و به آن پک می زنند چندان خوشایند نیست و تصویر خوبی برای جامعه دخترانه ندارد. اما وقتی روز به روز بر تعداد دخترانی که سیگار می کشند و بسیاری از خیابان ها، پارک ها و استراحتگاه ها مملو از دخترانی از این نوع است که بیش از حد سیگار می کشند، چه باید کرد؟

تا همین اواخر، سیگار کشیدن حتی برای پسران جوان نیز مورد بی مهری قرار می گرفت، اما اکنون نوجوانان و دختران جوان آنقدر به سیگار اعتیاد پیدا کرده اند که نمی توانند بدون سیگار زندگی کنند. شاید تاثیر محیط، فضای مجازی، بی توجهی خانواده ها به فرزندانشان به ویژه دختران، تاثیرات سیگار زیاد در سریال، سیگار کشیدن برخی هنرمندان، دختر و پسر جوان نیز آنها را به این سمت سوق داد.

اما مهم‌ترین مشکلی که باید هر چه زودتر برای آن راه‌حل اساسی پیدا کنید، گرایش و گرایش زیاد نوجوانان و دختران جوان به سیگار و استعمال دخانیات و احتمالاً اعتیاد آنها به مواد مخدر است. در این زمینه محمود حاجیلویی، دبیر ستاد فرهنگی و اجتماعی شورای انقلاب فرهنگی افزایش 13 درصدی مصرف سیگار در بین نوجوانان 13 تا 15 ساله وی به این موضوع اشاره کرد و گفت: البته در دختران نوجوان بیشتر به چشم می خورد. در این حوزه شاهد رشد 133 درصدی نوجوانان دختر هستیم.

مرکز ایمنی محیط‌زیست و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین خاطرنشان کرد: سالانه حدود 60 هزار نفر در کشور بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند که این رقم معادل 14 درصد افراد بالای 18 سال در ایران است. جامعه از دخانیات استفاده می کند. حدود 26 درصد مرد و 4.5 درصد زن هستند. از سال 2015 این میزان مصرف در مردان 2.5 درصد و در زنان بالای 18 سال 11 درصد افزایش یافته است.

رئیس دبیرخانه مرکز ملی کنترل دخانیات وزارت بهداشت همچنین از افزایش مصرف دخانیات به ویژه در گروه های سنی حساس و همچنین از بین رفتن انگ مصرف دخانیات ابراز نگرانی کرد. مقایسه مصرف دخانیات در گروه سنی 18 تا 24 سال در سال 1400 با مطالعه قبلی در سال 2015 نشان می دهد که مصرف روزانه سیگار در بین زنان این گروه سنی 190 درصد افزایش یافته است.

برخی از عوامل افزایش روند مصرف سیگار در دختران

ناامیدی برخی از نوجوانان و چشم انداز ناامید کننده برای آینده، چشم و چشم و سیگار کشیدن. یکی یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار که والدین بازی می کنند، زمانی است که دختر خانواده سیگار می کشد و به سیگار روی می آورد.

گسترش استعمال دخانیات در بین دختران و کاهش سن استعمال دخانیات به عنوان یکی یکی از معضلاتی است که می تواند در حوزه اجتماعی آسیب ایجاد کند. در همین راستا در گفتگو با امان الله قرایی مقدم، جامعه شناس و کارشناس آسیب شناسی اجتماعی این موضوع مورد تحلیل قرار گرفته است.

خواننده با اشاره به موضوع افزایش مصرف دخانیات در جامعه دختران به ویژه نوجوانان و گسترش مصرف دخانیات در گروه های سنی نوجوانان و جوانان، گفت: عواملی در روند افزایشی استعمال دخانیات در بین دختران و جوانان موثر است. زنانی که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند. باید متولیان قانونی و به ویژه خانواده آنها باشند تا این روند رو به کاهش باشد.

وی تصریح کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده در مورد موضوع سیگار کشیدن دختران و زنان در ایران، عوامل متعددی وارد عمل می شود. دوستان و همکاران، پول زیاد در جیب شما، تاثیر مستقیم فضای مجازی و احساس سرخوردگی و طرد شدن از جامعه. برخی از این عوامل در نظر گرفته شده است.

این جامعه شناس افزود: حضور در جشن تولدها و مهمانی ها یکی یکی دیگر از عوامل مهم گسترش استعمال دخانیات در بین دختران است، زیرا در چنین مواقعی این افراد در یک اتاق تنها می مانند و ممکن است در این مهمانی ها به یکدیگر سیگار عرضه کنند که در سیگاری شدن تأثیر دارد.

اگرچه او نقش فضای مجازی در گسترش استعمال دخانیات در بین دختران وی این کار را بسیار موثر دانست و توضیح داد: با توجه به ناامیدی برخی از نوجوانان و چشم انداز ناامید کننده برای آینده، چشم و چشم و سیگار کشیدن. یکی یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار که والدین در آن نقش دارند، زمانی است که دختر خانواده سیگار می کشد و به سیگار روی می آورد.

دخترها قدرت نه گفتن را ندارند

این آسیب شناس اجتماعی گفت: یکی یکی از مسائل مهم جامعه قدرت نه گفتن است. به نوعی باید گفت که بچه های ما به خصوص دختر بچه ها نه گفتن را بلد نیستند و وقتی به دوستانشان سیگار می دهند نمی توانند نه بگویند. شاید یکی یکی از دلایل این امر، کلماتی مانند “اشکال یا بد نامیدن او” است که منجر به این مشکل می شود.

v نداشتن قدرت نه گفتن یکی یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش مصرف سیگار به ویژه سیگار در بین دختران و گفت: اینها عواملی است که دختران را زشت می کند و اکنون افزایش چشمگیری دارد. حالا می بینم دخترانی در کنار جاده یا لبه میز کنار جاده و روی کاپوت ماشین یا داخل آن سیگار می کشند. این یک نوع آسیب اجتماعی است که باید برطرف شود.

دختران دبیرستانی نیز سیگار می کشند

سن سیگار کشیدن دختران در حال کاهش است و برخی از آنها در سن 15 سالگی سیگار می کشند، اما سیگار کشیدن در دختران نوجوان در مدرسه راهنمایی نیز مشاهده شده است.

این جامعه شناس با ابراز نگرانی از استعمال دخانیات در بین نوجوانان و دختران جوان گفت: بر اساس بررسی های انجام شده و مشاهدات در خیابان ها و کوچه ها، سن سیگار کشیدن دختران در حال کاهش است و برخی از 15 سالگی نیز سیگار می کشند. دود داخل.» دبیرستان. سیگار کشیدن در دختران نوجوان مشاهده شده است.

v وی گسترش مصرف دخانیات در بین نوجوانان و دختران جوان را نگران کننده دانست و افزود: برخی از این گروه ها نگاه تفریحی به مصرف دخانیات دارند که به همین دلیل شاهد روند افزایشی در این حوزه هستیم.

قرایی مقدم با اشاره به اینکه استفاده از قلیان در قلیان‌خانه‌ها توسط دختران جوان یکی دیگر از عوامل بسیار مؤثر در استعمال دخانیات و اعتیاد آن‌ها است، اظهار داشت: با توجه به مجموعه عواملی که پس از تحقیقات انجام شده در مورد مصرف دخانیات در بین دختران و نوجوانان انجام شد. تبلیغات در فضای مجازی، سیگار کشیدن در برنامه های تلویزیونی و برخی سریال ها، تماشای سیگار کشیدن افراد مشهور و بازیگران تمایل دختران را به این کار افزایش می دهد.

وی افزود: وقتی یک سلبریتی یا بازیگر در تلویزیون یا سینما سیگاری در دست می گیرد باعث می شود نوجوانان یا جوانان به دنبال او بیایند و شروع به کشیدن سیگار کنند. این مشکل به نوعی منجر به گسترش مصرف سیگار می شود.

آسیب شناس اجتماعی اکنون به این موضوع اشاره کرده است سیگار کشیدن در دختران شدیدتر استادامه: ناامیدی از آینده و دورنمای ناکافی، ناامیدی و مشکلات جامعه و خانواده نسبت به دختران و دوستان از دیگر عوامل و دلایل روی آوردن به سیگار در میان دختران و زنان جوان و نوجوان است.

نقش موثر خانواده و جامعه در کاهش مصرف دخانیات در دختران

قرائی مقدم در پاسخ به این سوال که چه راهکارهای موثری برای جلوگیری از گسترش سیگار در بین دختران وجود دارد، گفت: خانواده و جامعه نقش بسیار موثری در کاهش مصرف سیگار در بین دختران دارند و باید به آن توجه کنند. خاص بود

وی سبک تربیتی خانواده و برخورد با این موضوع را موثر دانست و خاطرنشان کرد: باید برای دختران سرگرمی ایجاد کرد تا با خوش شانسی و نشاط و داشتن محیط اجتماعی شاد، دختران را از تمایل به سیگار منصرف کند.

میزان مصرف سیگار در بین دختران افزایش یافته است

وی با اشاره به اینکه طیف مصرف دخانیات افزایش یافته است، تصریح کرد: وقتی دختران جوان در فضای مجازی و برخی سریال ها سیگار می کشند، نوجوانان و دختران جوان نیز مجبور به سیگار کشیدن می شوند و هیچ درمانی برای این مشکل وجود ندارد. مگر اینکه خانواده نقش خود را در این زمینه ایفا کند.

این آسیب شناس اجتماعی گفت: بی توجهی و بدرفتاری برخی دختران در مصرف دخانیات نقش دارد زیرا نبود یکی نقش تربیتی و نظارتی والدین کاهش می یابد که این امر منجر به آگاهی این افراد از بی عدالتی های اجتماعی و سیگار می شود.

قرایی مقدم تصریح کرد: برای کاهش معضلات و آسیب های اجتماعی باید همه مسائل در کنار هم مورد توجه قرار گیرد در این صورت جامعه پایدار می شود. از آن ما به شدت نگران این هستیم که دختران در سنین راهنمایی و دبیرستان مستعد سیگار باشند و همه ما باید راه درستی را برای کاهش این مشکلات و جلوگیری از مستعد شدن دختران به سیگار در پیش بگیریم.

منبع: ایرنا

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *