محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا موفق به تولید “نانوذرات GPS” شدهاند که میتواند به صورت داخل وریدی به بدن تزریق شود تا به سلولهای سرطانی حمله کند و ضربهای ژنتیکی به پروتئینی که در رشد و گسترش تومور نقش دارد وارد کند.
به گفته این محققان، این فناوری می تواند روش درمانی دقیق و موفق تری برای درمان تومورهای سینه باشد که درمان آن بسیار دشوار است. نتایج این تحقیق در مجله ACS Nano منتشر شده است و محققان در حال پیگیری ثبت اختراع این فناوری هستند.
به گزارش ایسنا، دیپنجان پن، محقق دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا میگوید: «ما نانوذرات جیپیاس را ساختهایم که میتوانند مکان مورد نیاز خود را پیدا کنند.» در آنجا – و فقط در آنجا – نانوذرات پروتئینهای ویرایشکننده ژن را برای جلوگیری از گسترش سلولهای سرطانی تحویل میدهند. برای متوقف کردن. دشوار بود، اما ما نشان دادیم که این سیستم در سرطان سینه نوع پایه به خوبی کار می کند.
تومورهای پایه پستان نادرتر از انواع دیگر سرطان سینه هستند، اما به دلیل نبود سه هدف درمانی موجود برای سایر سرطان های سینه، درمان این تومورهای پایه را بسیار دشوار می کند.
این نوع تومور معمولاً به سرعت رشد می کند و منجر به تشکیل سلول هایی می شود که به سایر قسمت های بدن مهاجرت کرده و به تومورهای مهاجم تبدیل می شوند. این فرآیند که متاستاز نامیده می شود، به این سلول ها اجازه می دهد تا سرطان های جدیدی ایجاد کنند.
پن افزود: متاستاز یک چالش بزرگ در درمان سرطان است. این مشکل در سرطانهایی مانند سرطان پستان منفی سهگانه و سرطان پایه برجسته است.» تشخیص این سرطان دشوار است و در ماموگرافی معمولی خود را نشان نمیدهد.
دانشمندان نانوذرات تروجان را با استفاده از مولکول های اسید چرب و تبدیل آنها به حاملی برای مولکول های CRISPR-CAS9 ایجاد کردند. این مولکولها میتوانند به مواد ژنتیکی سلول حمله کنند و یک ژن خاص را شناسایی کنند یا آن را بیفایده کنند.
این نانوذرات برای جلوگیری از تحریک سیستم ایمنی بدن طراحی شده اند و بدن آنها را به عنوان یک تهدید درک نمی کند. این استراتژی استتار به موفقیت بیشتر درمان کمک می کند.