مهر نوشت: یک مطالعه تازه بزرگ مشخص کرد که مصرف غذاهای فوق فرآوری شده خطر مبتلا شدن به بیماریهای مختلف مثل دیابت، سرطان و بیماری قلبی را افزایش میدهد.
یک مطالعه جدید ارتباط بین برخی از غذاهای بسیار فرآوری شده و افزایش خطر ابتلا به چندین بیماری مانند بیماری قلبی و سرطان را نشان داده است.
گزارش مهر بیشترین خطر مربوط به محصولات فرآوری شده با پایه حیوانی و شیرین کنندههای مصنوعی بود.
بر کسی پوشیده نیست که غذاهای فوق فرآوری شده ناسالم هستند. غذاهای فوق فرآوری شده اغلب به صورت انبوه تولید می شوند و شامل غلات صبحانه بسته بندی شده، کلوچه ها، محصولات گوشتی فرآوری شده، نودل های فوری و نوشابه های شیرین است.
یک مطالعه جدید بزرگ، مصرف غذاهای فوق فرآوری شده و بروز همزمان دو یا چند بیماری مزمن مانند سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 را مورد بررسی قرار داد.
یافته ها نشان می دهد که مصرف زیاد برخی از محصولات بسیار فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان و بیماری های مختلف قلبی متابولیک را افزایش می دهد. با این حال، هر غذایی تأثیر یکسانی ندارد.
نویسنده این مطالعه، از آژانس بین المللی تحقیقات سرطان. دکتر هاینز فریسلینگ، میگوید: «یک بیماری در حال حاضر برای بیماران و متخصصان مراقبتهای بهداشتی بار سنگینی است، اما داشتن دو بیماری به طور همزمان این امر را بسیار دشوارتر میکند».
وی ادامه می دهد: شناسایی عوامل خطر که می تواند به پیشگیری از بسیاری از بیماری های مرتبط با بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی کمک کند، انگیزه کار ما است.
این تحقیق روی 266666 شرکت کننده در هفت کشور اروپایی انجام شد.
شرکت کنندگان در زمان استخدام فاقد سرطان، بیماری قلبی و دیابت نوع 2 بودند.
محققان با استفاده از نظرسنجیها، مصرف غذا و نوشیدنی شرکتکنندگان را طی یک دوره 12 ماهه پایه ارزیابی کردند. پس از میانگین 11.2 سال پیگیری، 4461 شرکت کننده به بیماری های قلبی متابولیک مانند سرطان، سکته مغزی و دیابت مبتلا شدند.
نتایج نشاندهنده قویترین ارتباط بین بیماریهای مختلف و مصرف محصولات حیوانی بسیار فرآوریشده و نوشیدنیهای مصنوعی و شیرینشده با شکر است.
یک یافته منحصر به فرد این مطالعه این است که همه غذاهای فوق فرآوری شده ناسالم در نظر گرفته نمی شوند.
محققان دریافتند که سایر غذاهای بسیار فرآوری شده مانند نان، غلات و محصولات گیاهی هیچ خطری برای سلامتی ندارند.