به گزارش بازتاب آنلاین، محمد کریمی مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان در آستانه ایام پیک مصرف برق و برنامه ریزی برای کاهش و مدیریت مصرف در روزهای آینده گفت: درصد قابل توجهی از مشترکان در الگوی تعیین شده قرار دارند. آنها از برق استفاده می کنند، به این معنی که هزینه برق آنها افزایش قابل توجهی ندارد. شاخص شدت انرژی جامعه ما بالاتر از میانگین جهانی است که به معنای نسبت بالای مصرف انرژی برای اهداف غیرمولد و بهره وری پایین در بخش های تولیدی است. بنابراین می توان گفت بهینه سازی مصرف انرژی در جامعه ما یکی از اولویت های حوزه انرژی کشور است.
وی همچنین به وضعیت آب و هوای استان ها اشاره کرد و گفت: این شرایط نقش تعیین کننده ای در میزان مصرف برق داشته است. این بدان معناست که بیشترین سرانه مصرف برق در بخش خانوار مربوط به استان های جنوبی کشور است و سه استان جنوبی هرمزگان، بوشهر و خوزستان بیشترین سرانه مصرف برق خانگی را دارند. در واقع این سه استان حدود 28 درصد از برق مصرفی خانوارهای کشور را به خود اختصاص داده اند و سرانه مصرف برق آنها بیش از سه برابر میانگین کشوری است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق هرمزگان ادامه داد: بررسی تعرفه های برق خانگی نشان می دهد که تا سال 1400 (قبل از تغییر تعرفه پلکانی) شیب افزایش قیمت برق نسبت به پله های مصرف بسیار کم بوده است. اما در سال 1401 این مشکل اصلاح شد و گرادیان افزایش یافت و باعث شد قیمت برق پله های پرمصرف بیشتر از پله های کم مصرف افزایش یابد. در حالی که تعرفه برق مشترکین کم مصرف افزایش جدی نداشته است.

به گفته این مقام مسئول، سرانه مصرف برق در خانوارها در سال 1401 نسبت به سال 1400 0.6 درصد کاهش داشته است. در میان سایر عوامل تأثیرگذار، به نظر می رسد تغییر در تعرفه های برق خانگی نیز به کاهش مصرف برق در بخش خانگی کمک کرده است. از سوی دیگر با توجه به افزایش تعرفه برق مشترکین پرمصرف و ثبات تقریبی تعرفه برق مشترکین کم مصرف، اجرای طرح تعرفه فازی برق خانگی منجر به تغییر عادلانه تعرفه برق بدون تاثیر جدی بر مشتریان کم مصرف اجرای این طرح همچنین به کاهش موثر تعداد کاربران سنگین کمک کرده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان در ادامه یادآور شد: مشترکینی که بیش از نمونه برق مصرف می کنند به تدریج هزینه برق خود را افزایش می دهند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان ضمن تاکید بر لزوم تعرفه های پلکانی با هدف توزیع عادلانه یارانه انرژی، این روش را یکی از مناسب ترین رویکردها در تعرفه برق با هدف کنترل مصرف برق در خانوارها عنوان کرد. بخش
وی گفت: بر اساس ماده 6 قانون رفع موانع ارائه یارانه مصرفی بالاتر از حد استاندارد و تعرفه برق مشترکان خانگی در استان هرمزگان با میانگین مصرف ماهانه تا حد استاندارد با ضریب 25/0 ممنوع است. تخطی از استاندارد تا 1.5 برابر استاندارد با ضریب 0.75 بین 1.5 تا 2.5 برابر مدل با ضریب 1.25 و بیش از 2.5 برابر مدل با ضریب 2.5 و دریافتی خواهد بود.
کریمی گفت: این طرح چندین مزیت دارد، مثلاً هزینه های مصرف درصد محدودی از مشترکان دیگر مانند گذشته از یارانه های عمومی کل جامعه پرداخت نمی شود و دوم اینکه صرفه جویی می شود. نتیجه این روش به بخش های مولد جامعه و صنعت اختصاص می یابد. او معتقد است که این امر باعث رونق اقتصادی می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه طرح مدیریت مصرف انرژی در سایر بخش‌ها به روش‌های مختلف اجرا می‌شود، گفت: در بخش کشاورزی بر اساس مصوبه هیات وزیران، برق برای مشترکان کشاورزی شرکت‌کننده در طرح‌های مدیریت مصرف به مدت 5 سال رایگان خواهد بود. اگر کشاورزان 80 درصد نیاز مصرفی خود را که معادل 15 درصد مصرف روزانه خود است از نیروگاه های تجدیدپذیر تامین کنند، از برنامه های مدیریت مصرف معاف می شوند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان هرمزگان خاطرنشان کرد: همچنین کشاورزان در صورتی که بیش از 5 ساعت در طرح های مدیریت تقاضا شرکت کنند تا چهار برابر هزینه تامین برق از محل کارمزد صنعت برق دریافت می کنند.
وی افزود: در واقع مشترکان کشاورزی با بهینه سازی فناوری مورد استفاده در موتورهای پمپاژ آب این فرصت را دارند که از این مزایا بهره مند شوند.

46

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما