مزایا و معایب گیاهخواری چیست؟

به گزارش پی ام آپ، رژیم گیاهخواری فقط شامل مصرف غذاهای گیاهی است و گوشت یا ماهی را حذف می کند و بسته به نوع رژیم گیاهخواری، ممکن است مصرف تخم مرغ و لبنیات نیز منتفی شود. در حالی که برخی افراد به دلایل شخصی یا دلایل اخلاقی مانند احترام به حقوق حیوانات از این نوع رژیم غذایی پیروی می کنند، برخی دیگر ممکن است به دلایل زیست محیطی تصمیم به گیاهخواری بگیرند، زیرا پرورش حیوانات باعث افزایش انتشار گازهای گلخانه ای و هدر رفتن مقادیر زیادی آب می شود. یکی از دلایلی که مردم از رژیم گیاهخواری پیروی می کنند این است که آنها تمایل به خوردن مقادیر نسبتاً زیادی از غذاهای تازه، سالم و گیاهی دارند که آنتی اکسیدان ها و فیبر مورد نیاز بدن را تامین می کند. در زیر به مزایا و معایب این نوع رژیم می پردازیم:

فواید رژیم گیاهخواری

بهبود سلامت قلب

نتایج تحقیقات نشان می دهد که رژیم گیاهخواری با کنترل فشار خون، کاهش کلسترول خون و کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی به بهبود سلامت قلب کمک می کند زیرا این نوع رژیم غذایی حاوی سبزیجات، میوه ها و فیبر همراه با مقداری چربی اشباع شده است.

مدیریت وزن

رژیم گیاهخواری می تواند به طور قابل توجهی به کنترل وزن کمک کند، اما لزوماً منجر به کاهش وزن نمی شود و اگر بیش از حد غذا بخورید یا غذاهای پرکالری بخورید، اضافه وزن خواهید داشت. بهترین راه برای افزایش وزن ایده آل پیروی از یک برنامه ورزشی خاص و مناسب است.

پیشگیری از سرطان

پیروی از یک رژیم گیاهخواری به محافظت از سلول ها در برابر آسیب کمک می کند. غذاهای گیاهی همچنین سرشار از مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند که به بهبود سلامت فرد کمک می‌کنند، بنابراین پیروی از رژیم گیاه‌خواری یک عامل خطر نیست. آزمون سرطان را کاهش می دهد. علاوه بر این، مصرف بیش از حد گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، پروستات، لوزالمعده و معده را افزایش می دهد، با محدود کردن و حذف این غذاها می توانید آن را در معرض خطر قرار دهید.

تقویت سلامت مغز

نتایج تحقیقات نشان می دهد که مصرف بیشتر غذاهای گیاهی با نرخ کمتر زوال عقل، آلزایمر و اختلالات شناختی مرتبط است. زیرا محصولات گیاهی و غلات سرشار از آنها هستند. پلی فنول ها مشخص شده است که پیشرفت بیماری های عصبی را کاهش می دهد.

مضرات رژیم گیاهخواری

کمبود مواد مغذی در بدن

برخی از مواد معدنی و ویتامین ها به طور کامل از غذاهای گیاهی جذب نمی شوند و با مصرف غذاهای حیوانی راحت تر جذب می شوند بنابراین برای اینکه مقدار معینی از این مواد مغذی از مواد گیاهی جذب شود باید مقدار بیشتری از آن غذا یا به مقدار لازم مصرف شود. باید گرفته شود. مکمل ها با نظر پزشک؛ رژیم گیاهخواری ممکن است باعث کمبود ویتامین B12، ویتامین D، کلسیم و پروتئین شود.

کاهش تراکم استخوان

از آنجا که جذب مواد مغذی ممکن است در هنگام مصرف رژیم گیاهخواری محدود باشد، کودکان و نوجوانانی که از این نوع رژیم غذایی پیروی می کنند ممکن است دچار کمبود تراکم استخوان در بزرگسالان شوند.

کاهش تنوع در انتخاب غذا

یکی از معایب رژیم گیاهخواری این است که افراد گزینه های کمتری برای تهیه وعده های غذایی دارند. با انتخاب این رژیم، بخش قابل توجهی از مواد اولیه غذاهای مختلف را حذف می کنید و در عین حال غذاهای جدیدی پیدا می کنید که مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین می کند. عرضه این زمان بر است و به عنوان یک چالش در نظر گرفته می شود، و گزینه های شما در رستوران ها نیز ممکن است محدود باشد.

خطر افزایش یافته عفونت به سرطان روده بزرگ

نتایج تحقیقات منتشر شده در مجله آمریکایی تغذیه بالینی نشان می دهد که احتمال ابتلا به انواع سرطان در میان گیاهخواران کمتر از گوشت خواران است، اما میزان ابتلا به سرطان روده بزرگ در گیاهخواران بیشتر از گوشت خواران دیده می شود.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *