به نقل از شمانیوز، به گزارش پی ام آپ به نقل از دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، سید محمود فاطمی افزود: این بیماری عمدتاً از طریق تماس با ترشحات، بافت ها و خون دام های ذبح شده منتقل می شود.

وی گفت: علائم این بیماری اغلب به صورت تب و لرز، سردرد شدید، کمردرد و کمردرد، خونریزی زیر جلدی و گیجی در بیمار ظاهر می شود.

رئیس مرکز بهداشت زاهدان در ادامه تاکید کرد: از شهروندان عزیزی که در ایام عید سعید قربان قصد انجام سنت الهی قربانی را دارند از شما می خواهیم دستورالعمل های بهداشتی را در خصوص پیشگیری از این بیماری رعایت کنند.

فاطمی خاطرنشان کرد: خرید و قربانی کردن دام باید در مراکز تحت نظارت دامپزشکی انجام شود، به هیچ عنوان نباید دام در منازل و معابر عمومی قربانی شود، افرادی که اقدام به ذبح دام می کنند باید از وسایل حفاظتی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند. جگر تازه یا گوشت تازه را به صورت خام یا نیم پز مصرف نکنید.

مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان نیز گفت: دستیابی به امنیت غذایی با کاهش عوامل خطر ناشی از بیماری های شایع و عفونی دام، ارتقای شاخص های سلامت جامعه با مداخله و حضور موثر در نظام سلامت از طریق کنترل بیماری هایی که می تواند منتقل شود. بین انسان و حیوان و بیماری یکی از رسالت های اصلی دامپزشکی است.

غلامرضا سرگزی افزود: عید سعید قربان مصادف با فصل تابستان و زمانی است که احتمال شیوع بیماری ها به ویژه تب کریمه کنگو بیشتر است، بنابراین لازم است در رعایت توصیه ها و احتیاط های بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری دقت بیشتری شود.

وی بیان کرد: دامپزشکی استان با تشکیل و سازماندهی 26 اکیپ ثابت و 36 تیم سیار بهداشت و نظارت شرعی متشکل از 31 دامپزشک، 67 بازرس بهداشت گوشت و 15 بازرس شرعی آماده ارائه خدمات بهداشتی و شرعی در خصوص سوالات مردم است. و مشکلات در خصوص تهیه و ذبح و اطمینان از سلامت گوشت ذبح شده در عید قربان.

سرگزی تصریح کرد: مردم می توانند با مراجعه به این تیم ها و یا مراجعه حضوری به دفاتر دامپزشکی و همچنین تماس با سامانه 1512 شبهات، پیشنهادات و انتقادات خود را مطرح کنند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *