حسن زمانیان با بیان اینکه پس از سال ها تلاش در زمینه طراحی و ساخت، پرینت سه بعدی به یک نوآوری ضروری برای توسعه و پیشرفت فناوری کشور تبدیل شده است، گفت: هدایت دقیق و حمایت همه جانبه از محورهای انقلاب صنعتی چهارم و به طور خاص. ، روش های جدید و پرینت سه بعدی هوشمند کلید غلبه بر بسیاری از مشکلات تحریمی است. این امر مستلزم ارتقای برنامه های استراتژیک، شکل گیری سرمایه گذاری های متمرکز و جدی و استفاده از زیرساخت ها برای توسعه این فناوری های جدید است. همانطور که دنیا اهمیت علم و فناوری را درک کرده و در حال انجام سرمایه گذاری های عمده در این زمینه و جذب نیروهای متخصص است.

به گزارش ایسنا، همه فعالان باید پای کار بیایند و ارتباط بین پژوهشگاه ها، مجموعه های دانش بنیان و مؤسسات بزرگ ایجاد شود تا از این مرحله عبور کرده و به هدف برسیم، یعنی محصولات و خدمات دانش بنیان سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داشته باشند. محصول ملی است که ما به عنوان یک سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران می توانیم مرجع این فناوری باشیم.

زمانیان توسعه سرمایه گذاری در حلقه های زنجیره ارزش و ارتباط صنعت با فناوری و پژوهش را راهگشای این مرحله دانست و افزود: تجارب موفق جهانی نشان داده است که این صنعت می تواند با فناوری های مدرن و پیشرفته مانند فشار سه بعدی کنار بیاید. همانطور که در دنیا این اتفاق افتاده است، با معرفی محصولات جدید توسط موسسات علمی مانند دانشگاه ها نیز اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران تصریح کرد: این فناوری از منظر بهره‌وری نیز بسیار حائز اهمیت است و موضوعاتی مانند انقلاب چهارم صنعتی، هوش مصنوعی، ساخت دیجیتال و سایر حوزه‌های با هدف بهره‌وری نقش برجسته‌ای دارند. در جامعه به طور جدی مطرح می شود. توجه بیشتر بازیگران کلیدی در تحقیقات، فناوری و صنعت.

امین جباری، رئیس پژوهشکده مکانیک سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران و رئیس آزمایشگاه چاپ سه بعدی گفت: در حال حاضر روش های مختلف ساخت افزودنی یا پرینت سه بعدی در سطح جهان بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

این روش ساخت قطعات صنعتی و پزشکی مزایای بسیاری دارد. اولین مورد از اینها توانایی تولید هر شکل با هر پیچیدگی هندسی است.

قدرت این فناوری به حدی است که از آن به عنوان بزرگترین پیشرفت در علم ساخت و ساز نام برده می شود و پیش بینی های قابل اعتماد در دنیای فناوری آن را در خط مقدم موثرترین فناوری های آینده قرار می دهد. ارزش تولید علمی در چنین مرکزی می تواند بسیار بالا باشد و می توان ارزش افزوده بالایی در آن ایجاد کرد.

جباری بیان کرد: پرینترهای سه بعدی در کنار نرم افزارهای پیشرفته در حوزه اسکن و مهندسی برای رفع نیازهای کاربردی از جمله هوافضا و حمل و نقل، بهداشت و ایمنی، تولید تجهیزات سنگین، طراحی محصول و مهندسی کاربرد فراوانی دارند.

با استفاده از فناوری‌های تولید افزودنی، می‌توان از مزایای آزادی طراحی در تولید و استفاده استفاده کرد و در عین حال هزینه‌های تولید و تحقیق و توسعه (R&D) را به میزان قابل توجهی کاهش داد.

اکنون وسعت پرینت سه بعدی در حوزه های مختلف مراقبت های بهداشتی و صنعت دیگر بر هیچکس پوشیده نیست و این فناوری ها از راه حل های سنتی به مواد مهندسی شده و روش های ساخت و همچنین طراحی فرآیند ویژه برای استفاده نهایی در حال تکامل هستند.

به گزارش وزارت علوم، وی افزود: در این میان ایده توسعه فرآیندهای پرینت سه بعدی با رویکرد ایجاد ویژگی های فنی بسیار جالب و جذاب است.

در عمل، به مواد خام اضافه می شود تا خواص مکانیکی، الکتریکی، حرارتی یا بیولوژیکی را بهبود بخشد تا یک ماده کامپوزیت ایجاد کند که خواص عملکردی بهتری را ارائه دهد. وجه مشترک همه ماژول های چاپ شده با روش های مختلف این است که بسته به کاربرد، ویژگی های قطعه بهبود می یابد.

رئیس مؤسسه تحقیقات مکانیکی سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران افزود: با توجه به رشد و توجه به این ایده در بسیاری از زمینه‌های کاری و ظهور نیازهای عظیم در زمینه‌های مختلف، این فرصت مغتنمی برای علم است. و سازمان تحقیقات صنعتی ایران را با ایده ای توسعه یافته تر از آن تصور کنید. این رویکردها معرفی شد و با ایجاد یک مرکز تخصصی مدرن، جایگاه منحصر به فردی در ارائه خدمات تخصصی در این حوزه در سطح ملی به دست آورد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *