سعید آقاخانی را سال‌هاست که به‌عنوان بازیگر و کارگردان نمایش‌های کمدی می‌شناسیم تا اینکه فرزاد موتمن در اوایل دهه 90 برای اولین بار او را در «خداحافظی طولانی» انتخاب کرد و برای اولین بار او را با نگاهی متفاوت جلوی دوربین برد. و آرایش بسیار جدی آقاخانی با درخشش در این فیلم به گزینه برتر کار جدی تبدیل شد. یک سیمرغ و یک نامزدی سیمرغ بالاترین افتخار آقاخانی برای ایفای نقش های جدی است. به مناسبت اکران فیلم زنبور کارگر به کارگردانی افشین صادقی، نگاهی داریم به مهمترین نقش های جدی این بازیگر.

به گزارش پی ام آپ، سعید آقاخانی همزمان با ایفای نقش های جدی دست از بازی در نقش های کمدی برنداشت. او پس از درخشش در این نقش ها تصمیم گرفت «نون.خ» را کارگردانی کند و خودش نقش اول را بر عهده بگیرد. به همین دلیل می توان تصمیمات آقاخانی را ستود.

خداحافظی طولانی| فرزاد موتمن| یحیی| 1393

بررسی ر نقش های جدی سعید آقاخانی به بهانه اکران زنبور کارگر!

سعید آقاخانی پس از بیست سال فعالیت در عرصه کمدی، برای اولین بار در فیلم «خداحافظ طولانی» برای بازی در نقش یک مجروح و تنها توسط فرزاد موتمن انتخاب شد. یحیی سال ها به اتهام قتل همسرش در زندان به سر می برد و سرانجام آزاد می شود. او خود را مقصر مرگ همسرش می داند و تصویر همسرش و خاطرات او لحظه ای از چشمانش دور نمی شود. با اینکه تبرئه شد، هیچکس او را تحویل نمی دهد و حتی نزدیکان همسرش با او درگیر می شوند. در این میان تنها یکی از کارگران کارخانه که اصل و نسب او را نمی داند، با او همدردی می کند و به او کمک می کند تا از این تنهایی و این تخیل عجیب خارج شود. آقا خانی که همیشه قبل از «خداحافظ طولانی» کمدی می‌کرد، در این نقش بسیار متفاوت به نظر می‌رسید و می‌دانست چگونه خود را با شرایط جدید همراه کند. او برای این نقش برنده سیمرغ بهترین بازیگر مرد از جشنواره سی و دوم شد. یحیی سکوی پرتاب آقاخانی برای ایفای نقش های مهم و همکاری با کارگردانان مورد توجه قرار گرفت.

 اروند| پوریا آذربایجانی | یونس| 1394

بررسی ر نقش های جدی سعید آقاخانی به بهانه اکران زنبور کارگر!

فیلم اروند بر اساس وقایع عملیات کربلای 4 و شهادت 175 غواص دستبند که اجسادشان در سال 1373 در گور دسته جمعی کشف شد ساخته شد و سعید آقاخانی نقش سربازی به نام یونس را بازی کرد که نتوانست ادامه دهد. همراهانش در این عملیات به دلیل مجروحیت وی شاهد بودند که دوستانش را در میان بوته ها زنده به گور می کردند و کاری از دستش بر نمی آمد. این نقش برای آقاخانی چالش بزرگی بود. درست است که او بعد از «خداحافظی طولانی» نقش های مهمی را ایفا کرد، اما ایفای نقش رزمنده ای که سی سال پس از عملیات کربلای 4 با بیماری روانی مبارزه می کرد، یکی از نقاط عطف مهم زندگی او بود.

آباجان | هاتف علیمردانی | هاشم | 1395

بررسی ر نقش های جدی سعید آقاخانی به بهانه اکران زنبور کارگر!

آقاخانی در فیلم «آباجان» ساخته هاتف علیمردانی نقش جدی متفاوتی را ایفا کرد. او را هاشم همسر دوم دختر خانواده معرفی کردند و مهمترین خصوصیت او کفتار بود. علاوه بر این، او هنوز خالکوبی های شاه را روی بدن خود داشت و همانطور که در فیلم تبلیغ می شود، زمانی توزیع کننده جزوات مجاهدین خلق بوده است. همسرش فوت کرد و او با شمسی ازدواج کرد و اکنون یکی از اعضای مؤثر این خانواده بود. با توجه به اینکه فیلم در دهه 60 می گذرد و وجه غالب شخصیت هاشم کفتربازی، نوع پوشش، صحبت و رفتار او با حال و هوای نقش مناسب به نظر می رسید.

 کامیون| کامبوزیا پرتوی | بهروز | 1396

بررسی ر نقش های جدی سعید آقاخانی به بهانه اکران زنبور کارگر!

کامبوزیا پرتوی در مصاحبه‌ای گفته بود که اگر قرار بوده بهترین بازیگر را برای این فیلم انتخاب می‌کرده، بهروز وثوقی بوده اما چون این امکان را نداشته به عنوان گزینه بعدی، سعید آقاخانی مدنظرش بوده و او  در شمایل یک راننده کامیون کارکشته که مسئولیتی در قبال این خانواده دارد، همان بازی را به نمایش گذاشته که مدنظرش بوده. بهروز یکی از نقش‌های موفق آقاخانی است و در آن با گریمی کاملا متفاوت و سن‌وسالی بالاتر از خودش ظاهر شده است. اکثر منتقدان معتقد بودند مهمترین نقطه قوت فیلم، بازی بی‌نظیر آقاخانی و رابطه‌ای است که میان او با آن زن و پسربچه شکل می‌گیرد. آقاخانی برای «کامیون» نامزد سیمرغ شد اما این فیلم در سی‌وششمین جشنواره فیلم فجر فقط سیمرغ بهترین فیلمنامه را گرفت.

 بنفشه آفریقایی| مونا زند حقیقی| رضا| 1396

بررسی ر نقش های جدی سعید آقاخانی به بهانه اکران زنبور کارگر!

شخصیت رضا در «بنفشه آفریقایی» با چالش بسیار مهمی مواجه است. او باید در خانه اش از یک مرد بیمار مراقبت کند، مردی که شوهر سابق همسرش است و طبیعتا زندگی با او در یک خانه بسیار سخت است. از یک طرف باید مثل یک مرد رفتار کند و نقاط ضعف خود را در مقابل همسرش بپوشاند و از طرف دیگر تحمل خوبی های همسرش با همسر سابقش را ندارد. درست است که شخصیت اصلی فیلم شکوه با بازی فاطمه معتمدآریا است، اما در واقعیت می توان گفت بزرگترین چالش فیلم برای رضا است. آقاخانی با خونسردی نقش رضا را بر عهده می گیرد و اعتراضی نمی کند، اما از ظاهر و رفتار عصبی او می توان به آشفتگی دل او پی برد. به همین دلیل در این نقش ظاهر شده است.

قسم | محسن تنابنده | خسرو| 1397

بررسی ر نقش های جدی سعید آقاخانی به بهانه اکران زنبور کارگر!

داستان اصلی زنی است که برای انتقام از قاتل خواهرش پنجاه نفر از اعضای خانواده اش را با اتوبوس از گرگان به مشهد می فرستد تا در مراسم قسامه شرکت کنند. مدت زمان حضور آقاخانی در فیلم زیاد نیست، اما کل داستان حول محور این شخصیت می چرخد. در حالی که خسرو، شوهر این زن، در میان راه به اتوبوس می رسد تا آنها را متوقف کند و از شرکت در این مراسم جلوگیری کند. او خود را به آب و آتش می اندازد تا همسرش از اجرای این حکم راضی شود تا خواهر شوهرش برای قتل همسرش یعنی خواهر زن مورد قصاص قرار نگیرد، اما او مصری است و دریغ نمی کند. آقاخانی در این حضور کوتاه اثری از خود بر فیلم می گذارد. او بازی درخشانی ارائه می دهد و بالاخره متوجه می شویم که قتل خواهر زن به دست خسرو بوده و دلیل این همه لجبازی نیز همین بوده است.

 خون شد | مسعود کیمیایی | فضلی| 1398

بررسی ر نقش های جدی سعید آقاخانی به بهانه اکران زنبور کارگر!

داستان فیلم از این قرار است که مردی پس از سال‌ها از زندان آزاد می‌شود و متوجه می‌شود که اعضای خانواده‌اش به دلیل زندانی شدن دوران سختی را پشت سر گذاشته‌اند و او اکنون در تلاش برای برقراری صلح است تا آنها را به هم برساند. فضلی متفاوت ترین نقش سعید آقاخانی در هفت سال اخیر است. او به عنوان یک قهرمان قدرتمند ظاهر شده است که تمام تلاش خود را برای نجات خانواده و اتحاد مجدد اعضایی که در شرایط نامساعدی به سر می برند و جلوگیری از سرقت از خانه پدری خود انجام می دهد. او دوباره اعضا را جمع می کند و خانه را به خانواده اش باز می گرداند، اما در نهایت جان خود را از دست می دهد. خیلی ها معتقدند کیمیایی با این فیلم قصد ساخت یک «قیصر» مدرن را داشته و آقاخانی جای بهروز و سوقی دهه 50 را می گیرد.

زنبور کارگر | افشین صادقی | بیوک | 1398

بررسی ر نقش های جدی سعید آقاخانی به بهانه اکران زنبور کارگر!

سعید آقا خانی در «زنبور کارگر» نقش مردی به نام بیوک را بازی کرد که سال ها پیش به دلیل قصور پزشکی همسرش را از دست داد و از روی عصبانیت قصد کشتن دکتر را داشت. پس از این اتفاق او به نوعی مردم را محدود می کند و دخترش را به تنهایی بزرگ می کند تا جایی که بر اثر یک حادثه جانش به خطر می افتد. در این فیلم شاهد بازی آقاخانی در دو مقطع زمانی با اختلاف بیست سال هستیم. نقش او طولانی نیست اما حضور او به خصوص در ابتدای فیلم بسیار تاثیرگذار است و به طور کلی اتفاقاتی که در زندگی او می افتد روی زندگی همه شخصیت ها تاثیر می گذارد و به همین دلیل بسیار مهم است.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *