به گزارش خبرگزاری مگتو، حسین مرعشی دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با روزنامه سازندگی تحلیلی از نتایج انتخابات مجلس ارائه کرد.
سید حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران با ارائه تحلیلی از نتایج انتخابات و اقداماتی که نظام سیاسی برای جایگزینی مشارکت عشایری انجام داده است، گفت: انتخابات این دوره کاملا متفاوت بود و تا آن زمان برنده ای وجود نداشت. “در این لحظه، یعنی.
به گفته دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران، منتقدان داخلی و اپوزیسیون خارج از کشور که می خواستند انتخابات را تحریم کنند، به نتیجه ای نرسیدند. در مجموع انتخابات امسال با همان میزان مشارکت 42 درصدی مجلس یازدهم برگزار شد.
سید حسین مرعشی نیز گفت: آنچه این انتخابات را با انتخابات قبلی متمایز می کند این است که بحث سیاسی به یک موضوع اجتماعی تبدیل شده است. به عبارت دیگر، انتخابات مجلس و ریاست جمهوری اساساً رقابت بین گروه ها و شخصیت های سیاسی است، زیرا انتخابات ماهیت سیاسی دارد. اما در این انتخابات نظام راهبرد جدیدی را تدوین کرده است که شامل جایگزینی مشارکت اجتماعی مبتنی بر فعالیتهای قومی و محلی با مشارکت سیاسی است که احزاب در آن مشارکت دارند. در این انتخابات با توجه به خشم مردم انتظار می رفت مردم در کلانشهرها به طور خاص و مراکز استان ها به طور عام از مشارکت پایینی برخوردار باشند.
دبیرکل حزب سازندگی ایران در ادامه این گفتگو تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران راهبردی را دنبال کرد که عبارت بود از انتقال رقابت از کلانشهرها که مردم می توانستند با ۱۵ درصد در انتخابات شرکت کنند به شهرهای رقابت سیاسی. زیرا به رقابت اجتماعی بین اقوام و حوزه های مختلف تبدیل شد. به همین دلیل اکثریت رأی دهندگان در این دوره تحت تأثیر رقابت های محلی، رقابت های قومی و قبیله ای قرار گرفتند و اینها خود به خود مشارکت را افزایش دادند و این مشکلی بود که دیگران پیش بینی نکرده بودند. از این رو با چنین طرحی از سوی دولت، کاندیداهای مختلفی پذیرفته شدند که هر کدام متعلق به یک محله، یک قوم یا قوم یا حتی شخصیتی در شهری دورافتاده بودند که به خودی خود ماهیت سیاسی نداشت و شهری محسوب می شد. یا شخصیت اجتماعی این امر باعث افزایش مشارکت رای دهندگان در این شهرها شد و در نهایت کشور به 42 درصد از انتخابات مجلس یازدهم رسید.
مرعشی می گوید: این امر باعث شد تا رقابت های اجتماعی، قبیله ای و قبیله ای بر رقابت های سیاسی غلبه کند که البته برای آینده ایران خوب نیست. زیرا اگر نتوانیم فعالیت های سیاسی را در کشور تعمیق کنیم و انسجام فکری و برنامه ای برای ریاست جمهوری و مجلس را توسعه دهیم، ایران از محتوای سیاسی خود محروم می شود. بنابراین گرایش های سیاسی به تدریج کمرنگ می شود و رقابت های محلی و قبیله ای جای آن را می گیرد. این معضل جایگاه سیاست را ضعیفتر از جایگاهی که در آن هستیم میکند و به جای حرکت به سمت احزاب و تفکر سیاسی با برنامهریزی برای آینده، کشور را به سمت درگیریها و اختلافات شخصی و گروههای کوچک قبیلهای و قومی سوق میدهد.
وی تصریح کرد: سیاستگذاران نظام و دلسوزان مردم اعم از شرکتکنندگان و شرکتکنندگان در انتخابات باید به این نکته توجه کنند که این نتایج قابل اعتماد نیست، زیرا نتایج برای انتخابات قابل اعتماد نیست. آینده ایران گفت: کمرنگ کردن نقش سیاستمداران و برجسته کردن نقش کسانی که با هزینههای سنگین مالی و یا بسیج گروههای مردمی به نفع خود باعث برگزاری چنین انتخاباتی شدند قابل اعتماد نیست. بنابراین، نظام سیاسی باید بپذیرد که به دلیل انتخاب سیاستهای غیرقابل قبول مردم و سیاستهای منتخب و برکناری سیاستمداران، وضعیت بسیار بد اقتصادی، فشار شدید بر مردم، شکاف عمیق بین مردم را افزایش داده است. دولت و مردم و با توجه به این شکاف نمی توان به آینده ایران در اصلاح امور کشور امیدوار بود. ایران کشور بزرگی است و نظام جمهوری اسلامی یک نظام قدرتمند است و تمامیت آن را تهدید نمی کند، اما با چنین شکافی بین دولت و ملت نمی توان انتظار بهبود شرایط را در ایران داشت.
دبیرکل حزب سازندگان ایران افزود: اکنون انتخابات تمام شده و جبهه پایداری بر کل کشور و نظام مسلط است، البته اصولگرایان اکنون دچار تفرقه خواهند شد. با اینکه در این انتخابات با هم رقابت کردند. از این پس صدا و سیما، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و مراکز سیاست گذاری نظام مانند شورای عالی امنیت ملی، مراکز تحقیقاتی کلیدی و شورای داوری باید شرایط کشور را به درستی و با دقت مورد تحلیل قرار دهند و توصیه های درستی به آن ها ارائه کنند. مسئولان کشور به ویژه مقام معظم رهبری تا کشور از مسیری که در آن قرار دارد خارج شود. شکاف آینده باعث افزایش فشار بر زندگی مردم خواهد شد و نظام سیاسی باید برای کاهش آن تدابیری اتخاذ کند. این کار تنها با انتصاب مدیران لایق امکان پذیر است تا بتوانند از مشکلات مردم بکاهند و روابط بین الملل را بازسازی کنند.
دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی ایران درباره آرای باطل در این انتخابات نیز گفت: ظاهرا حدود 500 هزار رای باطل در تهران وجود داشته است. اگر اصلاح طلبان و اعتدال گرایان همان 500 هزار تظاهرکننده را که به سفید رای دادند جذب می کردند و به لیستی می رساندند، می توانستیم فهرست اصولگرایان و جبهه پایداری را در تهران شکست کامل بدهیم. بخشی از مردم احتیاط می کنند و فکر می کنند چون رای با کارت ملی هوشمند انجام شده، ممکن است در آینده حتی برای گرفتن پاسپورت هم مشکل پیدا کنند، بنابراین رای دادند. البته جمهوری اسلامی ربطی به این گونه مسائل ندارد. اما اصلاح طلبان می توانستند این مردم معترض را جذب کنند. اما دیدیم که نشد و با وجود اینکه این افراد لیست های انتخاباتی را قبول نداشتند، به گونه ای رای دادند که باطل تلقی شدند. یعنی آرای باطل در تهران بیشتر از نفر دوم بوده است.
مرعشی معتقد است که اصولگرایان در این انتخابات به مصاف اصولگرایان رفتند، بنابراین نمی توان گفت که بدنه اصولگرا پیروز شد. در تهران آقایان قالیباف و حددادال با لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب وارد انتخابات شدند و از طرفی این جبهه پایداری بود که مورد حمایت آقایان رئیسی، دولت و زاکانی بود. بنابراین گروه دوم یعنی گروه های پایداری تاکنون پیروز شده اند.
وی افزود: اگرچه به نیروهای پایداری توصیه های لازم برای تشکیل لیست حامیان آقای قالیباف داده شد و این کار را انجام دادند، اما خود نیروهای پایداری به قالیباف و یارانش رای ندادند.
مرعشی در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران باید متوجه خطر تمامیت خواهی پس از این انتخابات باشد. بنابراین، من فکر می کنم که عناصر سیستم مراقب باشند که جبهه پایداری به یک نیروی برهم زننده تبدیل شود. بنابراین اگر آقای قالیباف و بقیه دوستانش که از شهرستان ها به مجلس می آیند بتوانند با حمایت مقامات ارشد مجلس را کنترل کنند، این مجلس به عنوان مجلس یازدهم ادامه خواهد داشت، اما اگر آقای قالیباف نتواند این کار را انجام دهد. كنترل مجلس، مجلس در اختيار جبهه پايدار قرار مي گيرد و اين احتمال وجود دارد كه نظام به اصلاح طلبان در سطح كلان سياستگذاري فرصت ايفاي نقش كند تا اصلاح طلبان با ايده ها و برنامه هاي جديد وارد انتخابات 1404 شوند. برای بازگرداندن و ایجاد ثبات بخش مهمی از مردمی که اکنون در حال رکود هستند. . بنابراین اصلاح طلبان تنها نیرویی هستند که می توانند ثبات رادیکال را در جای خود قرار دهند.
۲۷۲۷