جشن گرگیان به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی (ع) شامگاه سه شنبه با حضور پر رنگ کودکان و جمعی از مردم شریف عرب خوزستان با اجرای برنامه های شاد و متنوع در اهواز و برخی شهرستان ها برگزار شد. استان

به گزارش ایرنا؛ «گرگیان» همزمان با نیمه ماه مبارک رمضان و مصادف با میلاد امام حسن (ع) به عنوان یک مراسم سنتی و مذهبی در اهواز و بسیاری از روستاها و شهرهای خوزستان برگزار شد.

واژه «قرقیان» گویش بومی و محلی واژه قرقیان در خوزستان است. برخی از زبان شناسان بر این باورند که این واژه از «قره الباب» به معنای «کوبیدن در» hsj است و برخی دیگر ریشه قرقایان را از کلمه «قره العین» به معنای نور منسوب به چشم گرفته اند.

در این آئین پس از افطار، جمعی از کودکان با پوشیدن لباس نو و کیف در کوچه ها و حیاط خانه ها قدم می زنند و اشعاری از جمله «گرگیان و گرگیان، الله اخلی اولیدکام» می خوانند و اشعار ویژه ای را در خانه می خوانند. برای گرفتن عیدی آنها را کتک می زنند و اهالی و بزرگترها با روی باز از بچه ها استقبال می کنند و بین آنها شیرینی و آجیل و غذا پخش می کنند.

رسم گرگیان به زمان پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم برمی گردد و در روایات آمده است که بر اثر شادی و نشاط پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله از تولد اولین نوه خود، فرزندانی به دست آوردند. و جوانان در را باز کردند برای دریافت خرما به مناسبت ولادت امام حسن مجتبی (علیه السلام) به بیت پیامبر صلی الله علیه و آله وسلم مشرف شدند. شیرینی هم درست می کردند و این رسم کم کم در بین مسلمانان رواج پیدا کرد.

«گرگیان» علاوه بر خوزستان در بسیاری از نقاط کشور از جمله در هرمزگان با نام «ارگیز گردانی»، در بنادر دیلم و بوشهر با نام «گره گشا» یا «گلی گشا» نیز برگزار می شود. مانند کیش و قشم.

این رسم نه تنها محدود به ایران است بلکه در برخی از مناطق عراق یا خلیج فارس با نام ها و اجراهای مختلف جشن گرفته می شود.

این آیین هر ساله در محلات به صورت خودسوزی کودکان تا پایان شب و حتی سحر ادامه دارد که در برخی نقاط با اجرای موسیقی و مداحی اهل بیت(ع) با حضور فعالان فرهنگی همراه است. شعرخوانی.

این رسم قدیمی یکی یکی از پرطرفدارترین آیین‌های سنتی مردم عرب خوزستان در جنوب کشور است. برای اولین بار در 14 رمضان 1392 در موزه هنرهای معاصر اهواز زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان برگزار شد. به عنوان میراث فرهنگی ناملموس ملی به ثبت رسیده است.

این آیین در برخی از شهرهای خوزستان مانند شوش، هندیجان، ماهشهر، امیدیه، خرمشهر، سربندر، رامهرمز، هویزه، کوت عبدالله، شادگان و حمیدیه نیز برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، جمعی از مردم گرگیان شامگاه سه شنبه به منظور احیای آیین گرگیان و گرامیداشت میلاد امام حسن مجتبی (ع) در نمایشگاه بین المللی اهواز با حضور پرشور کودکان و اجرای برنامه های متنوع با حضور پرشور کودکان و نوجوانان در محل نمایشگاه بین المللی اهواز مورد بازدید قرار گرفت. با هدف حفظ و حراست از این میراث. این سنت قدیمی رعایت شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *