پودرها، بافت ها و مواد برای تقویت و ترمیم بافت ها کاربردهای خاصی پیدا کرده اند و تحولی عمیق در پزشکی احیا کننده به وجود آورده اند. با توجه به پیشرفت این مواد و پیچیدگی تولید آنها، کشورها در تولید این محصولات و فناوری آنها به رقابت می پردازند و شرکت های دانش بنیان کشورمان نیز در راستای تولید مواد تقویت کننده استخوان گام برداشته اند که از جمله مهمترین آنهاست. محصولات مهم در حوزه سلامت

شیما توکل، مدیرعامل شرکت دانشبانیان تواکیل بیومیمتیک فن آوری ها به موفقیت این شرکت در تولید اولین محصول آلوپلاستیک جهان اشاره کرد و گفت: این محصول در آمریکا ثبت اختراع شده و از نانوالیاف پپتیدی و فرمولاسیونی منحصر به فرد استفاده می کند.

بر اساس گزارش MAFDA، نانوالیاف پپتیدی خودساخته استفاده شده در این محصول در سال 2004 یکی به عنوان یکی از 10 فناوری برتر جهان در زمینه پزشکی بازساختی معرفی شد، اما تاکنون تنها یک محصول لخته خون با استفاده از این فناوری در سراسر جهان تجاری شده است.

وی افزود: این اولین محصول با کارایی بالا حاوی دو جزء معدنی و آلی در مقیاس نانو است که حاصل 14 سال تحقیق مستمر است و مرحله دوم کارآزمایی بالینی با موفقیت به پایان رسیده است.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص تولید پپتیدهای نانوالیافی ضخیم و نازک در خصوص کاربردهای این محصول دانش بنیان گفت: این نانومحصول را می توان به صورت جداگانه و یا با صلاحدید پزشک مورد استفاده قرار داد. برای افزایش استحکام مکانیکی با سایر مواد استخوانی مخلوط می شود.

توکل تصریح کرد: این محصول قابل تزریق بوده و بدون نیاز به جراحی باز خارجی، می توان تزریق را بر روی بیماران جراحی یا موارد الیزاروف انجام داد.

همچنین برای بیمارانی که پیوند استخوان آنها به درستی پاسخ نداده و جراح نمی‌خواهد جراحی بیشتری انجام دهد، بسیار مؤثر است. هیچ نمونه داخلی و خارجی قابل مقایسه برای این محصول وجود ندارد و در سال 1401 اولین انتخاب جشنواره رازی بود.

مدیرعامل شرکت فناوری های بیومیمتیک مبتنی بر علم توکل به مزایای این محصول علم محور اشاره کرد و افزود: با استفاده از این محصول که با قیمت مناسب در اختیار بیماران قرار می گیرد، روند استخوان سازی بدون ایجاد عفونت و التهاب تسریع می شود. .

به گفته بیمارانی که در این مطالعه شرکت کردند، این برنامه همچنین منجر به ناپدید شدن درد در مقایسه با گروه کنترل شد. مخاطبان این محصول جراحان ارتوپد، دندانپزشکان، جراحان دهان، پریودنتیست ها و جراحان ستون فقرات هستند.

وی با بیان اینکه با تجاری سازی این محصول، ایران به تنها کشوری تبدیل شده است که می تواند این فناوری را در زمینه ترمیم استخوان اعمال کند، افزود: پلیمرهای سلولزی یا پلیمرهای با منشاء انسانی و حیوانی در تمام محصولات دنیا استفاده شده است. اما، محصول ما نانوالیاف پپتیدی خودساخته مصنوعی است که در محل به داربست تبدیل می‌شود و برای نانوالیاف‌سازی به سورفکتانت‌ها یا پیوندهای متقاطع نیاز ندارد. طراحی نانوالیاف پپتیدی خود مونتاژ شده به گونه ای طراحی شده است که به طور خودکار به نانوالیاف تبدیل شود.

این برگزیده جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی با بیان اینکه واردات فرآورده های استخوان ساز خارجی همواره هزینه های ارزی گزافی را بر حوزه بهداشت و درمان تحمیل کرده است، ادامه داد: محصولات وارداتی از قیمت قابل توجهی نسبت به محصولات ما برخوردار است و بررسی فرآیند استخوان سازی این محصولات نشان داده است که نمونه های شخص ثالث کمتر و کندتر از محصولات شرکت ما استخوان بندی می شوند.

وی درباره مزیت های محصول داخلی نسبت به نمونه های مشابه خارجی توضیح داد: محصولی که تولید می کنیم باعث عفونت و التهاب در منطقه نمی شود. علاوه بر این به دلیل طراحی خاص خود در فضای سینوسی پراکنده نمی شود و ساختاری منسجم دارد.

مانند محصولات مشابه، این محصول باعث ایجاد کدورت در اشعه ایکس نمی شود که منجر به نتایج مثبت کاذب شود. در عین حال قیمت پایین تری دارد که در دندانپزشکی کاربرد زیادی دارد و می تواند از تحلیل استخوان در ناحیه دندان های کشیده شده جلوگیری کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *