حق مردم جهت تعیین کردن سرنوشت یک اصل اساسی است که در ماده ۱ منشور سازمان ملل متحد و حقوق مدنی و سیاسی و اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین “اعلامیه و برنامه اقدام وین” آمده است.
در بحبوحه تشدید حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه، مجمع عمومی سازمان ملل متحد قطعنامه ای تحت حمایت پاکستان در مورد “تحقق حق جهانی تعیین سرنوشت” به تصویب رساند.
به گزارش ایرنا، این قطعنامه مورد حمایت و اجماع طیف وسیعی از کشورهای مناطق مختلف جهان قرار گرفت.
حق تعیین سرنوشت مردم یک اصل اساسی است که در ماده 1 منشور ملل متحد و حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و اعلامیه و برنامه اقدام وین آمده است.
این قطعنامه حمایت «صریح» خود را از تحقق حق تعیین سرنوشت برای افرادی که تحت «اشغال خارجی، سلطه استعمار و کنترل» زندگی می کنند، مجدداً تأیید می کند.
در این رابطه در بیانیه هیئت پاکستان در سازمان ملل آمده است: این قطعنامه به شدت با اشغال، مداخله و تجاوز خارجی مخالف است و از کشورهای مسئول میخواهد که فوراً از چنین اقداماتی دست بردارند.
اسلام آباد بیش از چهار دهه است که این قطعنامه مهم را به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کرده است.
در این بیانیه آمده است: «این ابتکار سالانه پیام امیدواری را به مردمی که تحت اشغال خارجی زندگی میکنند، میرساند.» این شرایط مشابه شرایطی است که در جامو و کشمیر تحت اشغال هندوستان و سرزمینهای اشغالی فلسطین، حق تعیین سرنوشت سلب شده است.
وزارت بهداشت فلسطین اعلام کرد که تعداد شهدای حملات ارتش رژیم صهیونیستی از ۱۵ مهر (هفتم اکتبر)به ۱۹ هزار و ۶۶۷ نفر افزایش یافته است و تعداد مجروحان به 52586 نفر رسیده است.
۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، گروه های مقاومت فلسطین عملیات غافلگیرانه ای به نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از 45 روز نبرد با اسرائیل و حماس سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، با آتش بس موقت چهار روزه یا توقف تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل برقرار شد.
این آرامش در جنگ هفت روز به طول انجامید و سرانجام در ساعت 10 آذر در 1 دسامبر 2023 آتش بس موقت پایان یافت و رژیم اسرائیل حملات خود را به غزه از سر گرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرانه «طوفان الاقصی»، برای جبران شکست آن و توقف عملیات مقاومت، تمامی گذرگاه های نوار غزه را بسته و این منطقه را بمباران می کند.