به گزارش مانیبان، تصویب نامه مصوب 9/02/1403 هیأت وزیران مبنی بر «تداوم اجرای پیش نویس فهرست محصولات الکترونیکی در سال 1403» طی نامه شماره 24629 مورخ 16/16 02/1403.

در این اطلاعیه آمده است: هیأت وزیران در جلسه مورخ 9/2/1303 به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل 138 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب 1- در اجرای قطعات (1) و (2) بند (الف) تبصره (8) قانون بودجه سال 1403 کل کشور (قسمت اول) و در راستای تداوم اجرای محصولات الکترونیکی. طرح فهرست در سال 1403 وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی موظف است طرح مذکور را طبق قانون اعتبارات مربوطه مصوب در قانون بودجه سال جاری اجرا کند.

تبصره – اقلام کالاهای اساسی مشمول طرح و نحوه توزیع یارانه بین اقلام مذکور طبق مصوبات هماهنگی اقتصادی دولت می باشد.

2- سازمان برنامه و بودجه کشور مطابق بند (پ) تبصره (16) قانون بودجه سال 1403 کل کشور (قسمت اول) و تا زمان ابلاغ بند دوم قانون مذکور موظف است. به شرح بند فوق الذکر در رابطه با تخصیص اعتبار برای کالاها در قالب بر اساس محاسبه و به نسبت میزان اعتبارات مقرر برای کالاها در جداول قانون بودجه سال 1402 کل کشور.

تبصره – در اعمال این بند و برای تسویه مطالبات ذخیره طرفین قرارداد در طرح فجران، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف است دویست میلیارد ریال از اعتبارات بودجه عمومی را به دستگاه مجری پرداخت کند. شرکت خدمات فناوری رفاه ایران (فارا) وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی.

طراحی کاتالوگ الکترونیکی همزمان با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و شروع عید نوروز از هجدهم می باشد. اسفند 1402 با کلید و تا 21 اردیبهشت ماه ماه 1403 ادامه یافت.

طرحی که در آن فرد یارانه ای در صورت استفاده از لیست کالاها و خرید از سبد غذایی 11 گانه مورد تایید وزارت کار، 220 هزار تومان به مبلغ 400 هزار تومانی لیست کالاهای خود اضافه می کرد شما می توانید تا 620 هزار تومان از این اقلام خاص را خریداری کنید. یعنی خانواده ای که هر نفر 300 هزار تومان یا 400 هزار تومان می گرفت، 220 هزار تومان بیشتر می گرفت که باید برای خرید 11 قلم کالا هزینه می شد.

علی رضایی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: تخصیص محصولات الکترونیکی به اقشار ضعیف جامعه اقدام خوبی از سوی دولت بود که با استقبال گسترده مردم مواجه شد.

نکته مهم در اینجا این است که با توجه به شرایط اقتصادی و معیشتی اقشار ضعیف جامعه، تخصیص ورق الکترونیک باید ادامه یابد تا شاهد شرایط بهتر و مطلوب تری برای اقشار ضعیف جامعه باشیم.

یکی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: طبیعی است که هر کار اجرایی با نقص و اشکال همراه است و در مورد کاتالوگ الکترونیک نیز باید با رفع مشکلات، سیال بودن امور را در این زمینه بررسی کنیم.

احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت هفته گذشته اعلام کرد که با توجه به استقبال 60 میلیون نفری از اجرای طرح تجارت الکترونیک و تاثیر مثبت آن بر طبقات متوسط ​​و ضعیف جامعه تلاش بر این است که منابع لازم برای ادامه پروژه فراهم شود.

پیش از این ولی اسماعیلی، رئیس کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی، درباره طرح کاتالوگ الکترونیکی نیز گفته بود: هزار فروشگاه به این سامانه متصل هستند و از حدود 61 میلیون ایرانی واجد شرایط، بیش از 53 میلیون نفر از فجرانه بهره مند شده اند. پروژه یا کاتالوگ الکترونیکی.” »

وی همچنین تاکید کرد: نکته مهم این است که پایین ترین دهک ها شناسایی شود تا مردم از این طرح بهره مند شوند. البته بر اساس سیستم‌هایی که برای تعیین اعشار وجود دارد، این طرح در رسیدن به جامعه هدف موفق بوده است.»

سید صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه جامعه نیز در پاسخ به این سوال که این پروژه در مدت سه ماه کمترین مشکل را داشته و با موفقیت به پایان رسیده است، اظهار داشت: این پروژه به مدت سه ماه کمترین مشکل را داشت.

ضمناً با 230 هزار فروشگاه مربوط به این طرح توافقی صورت گرفته و در این زمینه بدهی نداریم. ادامه این طرح نیازمند بررسی است که در حال انجام است و هنوز تصمیم نهایی گرفته نشده است.

با عنایت به اعلام موافقت و آمادگی دولت برای اجرای مجدد این طرح و همچنین استقبال بالای مردم از آن، انتظار می رود در آینده ای نه چندان دور شاهد اجرای طرح مذکور یا مواردی از این دست باشیم. مانند آن مشابه این یکی

با توجه به چراغ سبز وزیر اقتصاد و وزیر تعاون برای ادامه پروژه کالابرگ، احتمال می رود در خرداد بگذارید طرح ادامه پیدا کند. اما هنوز دقیقاً زمان اتهام کالابرگ فرا رسیده است خرداد ماه 1403 معین نشده است.

مجله الکترونیکی

در گزارش های کارشناسی بر نحوه اجرا و جمعیت هدف طرح های تشویقی الکترونیک کالابرگ تاکید شده است به گونه ای که احتمال دریافت این طرح در سال 1403 افزایش می یابد و همچنین گفته می شود گروه هدف یارانه های تشویقی از بین سخاوتمندانه انتخاب شده است. منابع آنها، که می تواند منجر به کمبود یارانه های منابع شود.

بررسی های کارشناسان نشان می دهد در صورت تداوم یارانه های تشویقی، میزان یارانه ها به 402 میلیارد تومان می رسد; در حالی که این ردیف در بودجه امسال حدود 87 میلیارد تومان کسری خواهد داشت.

لازم به ذکر است که اعطای یارانه نقدی یکی یکی از روش های موثر برای حمایت از خانواده های کم درآمد است. اما اگر منابع لازم و باثبات برای این امر در بودجه در نظر گرفته نشود، کسری بودجه تشدید می شود و تورم افزایش می یابد که تاثیر منفی بر دهک های کم درآمد خواهد داشت. بنابراین، گسترش یارانه نقدی و توسعه کالابرگ باید به ثبات درآمدها در بودجه بستگی داشته باشد. نکته دیگر اینکه در سال های اخیر بخش قابل توجهی از منابع بودجه چه از طریق فروش نفت و چه از طریق مابه التفاوت نرخ نیما با ارز ترجیحی صرف تامین کالاهای اساسی شده است که این نیز بوده است. موثر در تعمیق کسری بودجه کارشناسان تاکید می کنند برای مهار تورم از یک سو افزایش اعتبار از سوی مسئولان و از سوی دیگر تعدیل سیاست های مالی مناسب ضروری است.

ضمن اینکه پرداخت و توزیع محصولات الکترونیکی مانند یکی یکی از مهم ترین سیاست های دولت و مجلس است که کارشناسان نسبت به کمبود منابع برای این سیاست هشدار می دهند. گزارش های کارشناسی معتقد است تعداد بالای افراد مشمول این طرح حمایتی نشان از اجرای سخاوتمندانه این طرح دارد. این در حالی است که در صورت کسری، اثر طرح های حمایتی با تشدید تورم خنثی می شود.

پس از خروج 4200 تومبه ارز، طرح لیست الکترونیک با تصویب مجلس به دستور کار دولت رفت. هدف از اجرای این طرح تحویل کالاهای اساسی با قیمت 1401 به دست مردم بود که این طرح تا به امروز ادامه داشته است و همچنین در این مدت دولت طرح های تشویقی از جمله اعتبار اضافی برای خرید در نظر گرفته است. از این کالاهابهمن سال گذشته در قالب طرح فجرانه اعتبار اضافی برای استفاده از کالابرگ در نظر گرفته شد که قرار بود تا اردیبهشت ماه ماه جاری ادامه داشته باشد. وزیر کار طی روزهای گذشته از برنامه دولت برای ادامه پروژه فجران خبر داد. موضوعی که روز گذشته سخنگوی دولت اعلام کرد در گرو تامین منابع لازم برای این امر است.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما