به گزارش آنلاین، روزنامه شرق نوشت:
مجلس دوازدهم ترکیب عجیبی را اتخاذ کرده است و از یک سو قرار است نمایندگان برای بیش از 80 میلیون ایرانی که تعداد آرای آنها به 10 هزار رای هم نرسیده، تصمیم گیری و قانون گذاری کنند.
از سوی دیگر در رقابت داخلی اصولگرایان شاهد شکست جناح راست سنتی و ظهور تندروهایی هستیم که پیش از این نماینده اقلیتی پر سر و صدا در مجلس بودند. اقلیتی که به دلیل رفتار افراطی نمی توان نقش آنها را در کاهش مشارکت نادیده گرفت و بالاخره ماهی خودشان را صید کرده اند.
اما در این راستا اصولگرایان معتدلی که به ائتلاف و حضور حامیان سنتی خود در انتخابات امیدوار بودند، رقابت را باخته اند و اگر دور دوم انتخابات در تهران و سایر مناطق مشابه دور اول باشد، ما می خواهیم باید رهبری پارلمان را در دست تندروها ببینیم. . اما همیشه امکان تغییر وجود دارد. شاید این بار یک اقلیت معتدل اما قدرتمند در مجلس دوازدهم ظهور کند.
در زمان نگارش این مقاله، لیست صدای ملت 41 کرسی پارلمان را به دست آورده بود. بنابراین در خلاء فراکسیون اکثریت که فعلاً به دلیل اختلافات عمیق آشکار اصولگرایان هیچ نشانه ای از شکل گیری در آن دیده نمی شود، حداقل جناح اقلیت معتدل در مقابل رادیکال ها نه تنها فرصت گسترش بدنه خود را خواهد داشت، بلکه امکان گسترش بدنه خود را نیز خواهد داشت. توانایی ایفای نقش و تأثیرگذاری.
با توجه به اینکه تعدادی از نمایندگان معتدل و معتدل مانند مسعود بیشیکیان، باقری بناب، غلامرضا نوری قزلجه، مصطفی نخعی و مجتبی بخشی پور توانستند کرسی های خود را در مجلس دوازدهم و برخی دیگر از حوزه های انتخابیه حفظ کنند، نامزدهای قبلی حوزه های انتخابیه و حتی برخی از چهره های جدید، مخالفان خود را شکست دادند. مانند حسین جلالی نماینده تندرو در مجلس یازدهم، فریدون عباسی دوانی و… می توانند ردای نماینده را بپوشند و وارد بهارستان شوند. یا برخی شخصیت ها مانند بیت الله عبداللهی، نصیرپور، سیدفرید موسوی، زهرا سعیدی، هادی قوامی و غلامرضا تاجگردون وارد مجلس شدند. امید است که آنها بتوانند مجلس را در برابر رادیکال های پر سر و صدا کنترل کنند. تندروهایی که نیامدند مدعی اند فضا را تنگ می کنند. به عنوان مثال، قبل از تشکیل مجلس جدید، یکی از نمایندگان قم در مصاحبه ای گفته بود که طرح حفاظت از فضای مجازی «همان طرح عقیم محدودسازی اینترنت در مجلس است و توسط شورای عالی فضای مجازی اجرا می شود». طرح حجاب و عفاف را در اولویت قرار دهید.
در حال حاضر خبری از تلاش برای حل وضعیت نابسامان اقتصادی، مسکن، خودرو، ارز و … نیست و به نظر می رسد مجلس دوازدهم همان مسیر مجلس یازدهم را طی کند.
اگرچه مجلس یازدهم با حداقل آرا تشکیل شد اما اکنون حداقل آرا در حال تغییر است و نفر اول تهران یک چهارم آرای نفر اول دوره قبل را به خود اختصاص داده است و در برخی از حوزه های انتخابیه آرای باطل یا اول نشده است. یا دوم یا حتی مجموع آرای سه نفر اول. اولاً همان رشته دوره قبل نیست; مثل تهران.
این در حالی است که رای برخی از نمایندگان به 10 هزار رای هم نمی رسد. به عنوان مثال در یکی نماینده ای از حوزه های انتخابیه با 8 هزار و 147 رای از سوی مردم انتخاب شد یکی از شهرستان های گیلان یا استان مرکزی در حوزه انتخابیه محلات و دیلیجان محمد جلالی به عنوان نماینده حوزه انتخابیه محلات و دیلیجان با بیشترین رای وارد مجلس دوازدهم شد. این نماینده منتخب با کسب 5493 رأی از مجموع 21461 رأی به عضویت شورای اسلامی شهر درآمد. محمد جلالی از چهره های نزدیک به اصولگرایان و اهل شهرستان دیلیجان است. یکی از مهمترین نقش های او مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی در دولت احمدی نژاد است.
این در حالی است که آرای زیر 20 هزار رای چندان هم کم نیست و به عنوان مثال حسین محمدزاده با 14 هزار و 894 رای به عنوان کاندیدای منتخب حوزه انتخابیه درگز معرفی شد. محمد رسول شیخی زاده با کسب 17 هزار و 458 رای از 70 هزار و 163 رای صحیح به عنوان کاندیدای منتخب مردم قروه و دهگلان معرفی شد. . در شهرستان آستارا «ولی داداشی» با کسب 16 هزار و 474 رأی از این حوزه انتخابیه به مجلس دوازدهم راه یافت.
وقتی جزئیات رایگیری را بررسی میکنیم، تغییری در ظاهر رأیدهندگان و هدف از مشارکت میبینیم که جای بحث جدی دارد. حتی میزان مشارکت رای دهندگان سنتی در این دوره جای بحث و تحلیل دارد.
به نظر می رسد تغییر شیوه حکمرانی که سال گذشته چندین بار از سوی قالیباف مطرح شد و اصولگرایان حامی وی درباره شیوه جدید حکومت داری مطرح کردند، در حد حرف باقی مانده است. نتیجه این اتفاق به گونه ای بود که حتی برای همفکران این جریان نیز تغییری رخ نداد تا بزرگان اصولگرایی در رقابت با گروه های حاشیه اصولگرایی شکست بخورند.
21302