به گزارش بازار، سید تشری هاشمی در پایان دویست و پنجاه و پنجمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به راهکارهای رفع معضل آلودگی شهر تهران گفت: متاسفانه همه ساله با فرارسیدن اواخر پاییز و اوایل زمستان، موضوع ناراحت کننده ای برای شهروندان تهرانی پیش می آید». متأسفانه آنچه شهروندان انتظار دارند، محقق نمی شود.
وی ادامه داد: نمی توان گفت که موضوع آلودگی هوای تهران راه حلی ندارد. راه حل های مختلفی در دنیا امتحان شده است و قطعا در ماه های پایانی پاییز و زمستان می توان مشکل را حل کرد. طبق آخرین فهرست آلودگی هوا، آلودگی هوای تهران مربوط به ذرات کوچکتر از 2.5 میکرون است که در واقع محصول صنعت هستند و منابع متحرک بیش از 88 درصد آلودگی را تشکیل می دهند. بخشی از آلودگی ها مربوط به خودروها، اتوبوس ها و موتورسیکلت ها است که اگر چاره ای برای آنها اندیشیده نشود، این مشکل پابرجاست.
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران تاکید کرد: اولین و ضروری ترین اقدام باید در حوزه موتورسیکلت ها انجام شود که سهم بزرگ 88 درصدی آلایندگی منابع سیار را به خود اختصاص داده است. در این راستا موتورسیکلت ها باید با موتورهای برقی جایگزین شوند. دولت و مجموعه مدیریت شهری باید در این زمینه تسهیل و تشویق شود. قطعا سیاست های تشویقی باید به گونه ای باشد که این جایگزینی محقق شود.
وی ادامه داد: از سوی دیگر خودروهای فرسوده بخشی دیگر از آلایندگی منابع سیار را تشکیل می دهند و باید در این حوزه تلاش کنیم تا نوسازی خودروهای فرسوده را محقق کنیم. باید تلاش کنیم تا خودروهای فرسوده از چرخه حمل و نقل شهری حذف شوند. هر چند مصوبه قبلی شورای اسلامی مبنی بر پرداخت 1.5 درصد قیمت به جای اسقاط عملاً کار را متوقف کرد. اما باید اقدامی انجام شود که شاید در واردات خودروهای برقی موثر باشد، البته باید بدانیم که این اقدام باید به تدریج و پس از شناسایی نقاط ضعف و قوت این کار انجام شود.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: اگر بتوانیم با برق رسانی به خودروها آلودگی هوا را کاهش دهیم اما مشکل ترافیک کاهش نمی یابد. بلکه باید حمل و نقل عمومی برای این منظور افزایش یابد. در حال حاضر سرعت این اقدامات کند است و چاره ای جز استفاده حداکثری از ظرفیت ها نداریم. سرعت تولیدکنندگان داخلی کند است. بنابراین می توانیم از تولیدکنندگان خارجی استفاده کنیم چرا که آلودگی هوا، مرگ و میر و بیماری ها امروز به جایی رسیده است که نیاز به مدیریت انقلابی و جهادی دارد.
هاشمی افزود: به بهانه اینکه خودروساز داخلی نمی تواند اتوبوس های لازم را تولید کند، نمی توانیم سلامت شهروندان را به خطر بیندازیم. در حال حاضر نه عوامل طبیعی به نفع ما عمل می کنند و نه معجزه ای رخ خواهد داد. اگر تصمیمات انقلابی درستی با استفاده از ظرفیت تمام ادارات دولتی و شهرداری گرفته شود، میتوانیم در کاهش آلودگی هوا موثر باشیم و اگر همچنان بگوییم کاری نمیتوان کرد و موتورهای کاربراتوری همچنان وجود دارند، حیات در آن باقی خواهد ماند. گرد و غبار برای شهروندان تهرانی
منبع:تحلیل بخش تهران