به گزارش پی ام آپ، مسئول نظارت بر تخلفات سازمان بورس گفت: در صورت کشف تخلف بورسی برای متخلفان از 10 میلیون تا یک میلیارد تومان جریمه در نظر گرفته شده است.
سمیع السادات آقامیری افزود: بر اساس ماده 14 قانون توسعه ابزارها و مؤسسات مالی جدید مصوب 25. آذر در ماه 1387 از جمله ضمانتهای انضباطی مهم قابل اعمال و اجرا نسبت به افراد تحت نظارت، جریمه نقدی است که صدور آن بر عهده مراجع رسیدگی به تخلفات در سازمان بورس و اوراق بهادار است. . .
وی با تاکید بر اینکه بر اساس آیین نامه مذکور، سازمان بورس می تواند در صورت تخلف هر یک از مدیران افراد تحت نظارت خود، از متخلف جریمه دریافت و به حساب خزانه واریز کند. : از آنجایی که وجوه و ارقام مقرر در قوانین و مقررات با توجه به نیازهای رشد نرخ تورم تعدیل می شود، مبلغ جریمه مندرج در این آیین نامه نیز منطبق با تبصره 1 ماده 14 قانون توسعه ابزارهای نوین مالی است. و موسسات هر 3 سال یکبار متناسب با رشد شاخص. قیمت کالاها و خدمات مصرفی که به طور رسمی از سوی بانک مرکزی اعلام می شود، با پیشنهاد شورای عالی بورس و اوراق بهادار و تصویب هیات وزیران تعدیل می شود. بنابراین طبق قطعنامه 10 مهر 1401 هیأت وزیران حداقل جریمه مندرج در ماده 14 100 میلیون ریال و حداکثر 10 میلیارد ریال است.
آقامیری همچنین درباره روشها و ابزارهای موجود سازمان بورس برای اجرای تحریمهای یاد شده اظهار داشت: بر اساس تبصره 2 ماده 14 قانون توسعه ابزار، تصمیمات صادره در خصوص جریمهها لازمالاجرا بوده و از طریق ادارات اجرای ثبت قابل وصول است. و همچنین اجرای احکام قضایی. از این رو با توجه به انتقال اجرای احکام قطعی انضباطی مستلزم پرداخت جزای نقدی از محکومان پرونده های انتظامی بازار سرمایه به ادارات اجرای ثبت و اجرای احکام قضایی، ابزارهای قانونی متعددی در اختیار مردم و دستگاه های اجرایی از جمله امکان ممنوعیت محکومینی که اعلام کرده اند از اجرای حکم خودداری می کنند، انسداد و مصادره و فروش دارایی محکومان از طریق مزایده و البته دریافت هزینه اجرای حکم محکومانی که حکم را اجرا نمی کنند. اراده آزاد خودشان
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه، وی ادامه داد: مناسب است; کلیه افراد تحت نظارت سازمان و مدیران آن باید به نحوی ضوابط و مقررات حرفه ای را در نظر گرفته و اجرا کنند تا اقدامات آنها مستلزم اعمال ضمانت اجرا از جمله حکم به پرداخت جریمه نباشد. ثانیاً، در صورت محکومیت قطعی اشخاص تحت نظر به پرداخت جزای نقدی، بلافاصله و بدون مراجعه به مراجع عمومی و ادارات اجرای احکام، جزای نقدی و مبالغی در حکم قطعی پرداخت خواهد شد تا در حین اجرای حکم در این حکم، سایر وجوه از قبیل هزینه های اجرایی و سایر خسارات مربوط به آن اضافه نشود و یا افراد مشمول مراحل مصادره اموال و ممنوعیت خروج از کشور حسب مورد قرار نگیرند.
منبع: ایسنا