عضو هیئت علمی دانشگاه شریف گفت: انقلاب اسلامی اگرچه در بسیاری از عرصهها موفق بود، اما در حوزه فرهنگی موفق نبود و یکی از دلایل آن این است که به دلایل آن پاسخ ندادهایم و در سیاستگذاری به جوانان نپرداختهایم.
به گزارش خبرنگار شفقنا، دکتر علی اکبر صالحی با اشاره به فاجعه غزه به مناسبت هفتمین سالگرد رحلت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی با موضوع «تعلیم دینی» در دانشگاه مفید، اظهار داشت: کنگره های متعددی داریم از جمله کنوانسیون ژنو 1949 و پروتکل ها، معاهدات و قوانین جنگی آن پس از دو جنگ جهانی تدوین شد و باید اجرا شود، اما نهادهای بین المللی مانند سازمان ملل متحد تا زمانی برای آنها مهم است که این معاهدات و کنوانسیون ها از منافع قدرت ها حمایت کنند. همین که ضعیف ها درگیر می شوند، این قراردادها و قوانین رنگ می بازند.
وی افزود: آزادی عملی که غرب در ارتکاب جنایت غزه به اسرائیل می دهد به این دلیل است که احساس گناهی که در دو جنگ جهانی قبلی ایجاد کردند، شسته شد. آنقدر دست رژیم صهیونیستی را رها کردند که هیتلر، چنگیز و دیگران سفید به نظر می رسیدند.
عضو هیأت علمی دانشگاه شریف در بخش دوم سخنان خود به آیه «والقد کرمنا بنی آدم» اشاره کرد و گفت: طبق این آیه قرآن کریم فطرت فرزندان آدم شریف است، اما برخی مردم در راه درست هستند و دیگران در راه.
او همچنین معتقد بود که علم دارای شأن ذاتی است و میگوید: «علم در صورت استفاده نادرست «بی فایده» میشود، مانند علم هستهای که مفید است، اما زمانی که به بمب تبدیل شود «بی فایده» میشود.
وی در سومین بخش از سخنان خود به شخصیت آیت الله العظمی موسوی اردبیلی اشاره کرد و اظهار داشت: بسیار خوشحالم که در آستانه هفتمین سالگرد رحلت آیت الله موسوی اردبیلی آزادیخواه واقعی در این همایش شرکت می کنم. عدالت خواه و محقق کمال گرا. من پیدا کردم.
وی بیان کرد: بدون تردید بسیاری از پژوهشگران تاریخ معاصر ایران و محققین تحولات انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف علمی، اجتماعی و مدیریتی از دیدگاه خود به سیره پربار این عالم جلیل القدر می نگرند. چشم انداز. از جمله فعالیت های وی در تشکیل و توسعه جامعه روحانیت مبارز تهران، عضویت در شورای انقلاب بر اساس فرمان امام خمینی (ره)، مشارکت فعال در تأسیس حزب جمهوری اسلامی و دفتر. ریاست دیوان عالی کشور و نگارش آثار پایدار در فصول مختلف. پژوهشگران می توانند در زمینه علوم حقوقی و همچنین سوالات جزئی و اقتصادی تحقیق کنند.
وی گفت: آیت الله موسوی اردبیلی مانند اسلاف خود در محضر اساتیدی چون امام راحل، آیت الله خویی، آیت الله سید محسن حکیم، آیت الله گلپایگانی و آیت الله سید احمد به وظایف و مسئولیت های حساس شاگردی و شاگردی مشغول است. مرجع شیعه خوانساری. به عنوان پناهگاه توده های مردم و طبقات مختلف اجتماعی شناخته می شد.
وی ادامه داد: آیت الله موسوی اردبیلی علاوه بر خدمت در مناصب مهم و مناصب کلیدی جمهوری اسلامی ایران، تربیت شاگردان و شاگردان تیزهوش را هدف قرار داد.
آقای صالحی تصریح کرد: ایجاد دانشگاه مفید و ایجاد بستر مناسب برای تعامل افکار و تضاد آراء مطابق با سنت اصیل مکتب تشیع در دفاع از آزادی و آزاداندیشی بزرگترین خدمت در این امر است. ارتباط بسیار خوبی با جامعه علمی و فرهنگی ایران و جهان تشیع و بیان تفاهم. ماهیت دقیق و عمیق این جهان خاستگاه تحولات علمی در دنیای مدرن است.
وی با بیان اینکه آیت الله موسوی اردبیلی می خواهد سنت و مدرنیته را با هم تلفیق کند، گفت: ایشان می خواهند از هر چیزی که خیر است، چه در سنت و چه در دنیای مدرن، فیض کند.
وی ادامه داد: بر خلاف تصور عموم، خاستگاه بسیاری از مراکز و مؤسسات علمی و تحقیقاتی در اروپا را باید در نهادهای مذهبی و مذهبی این قاره جستجو کرد. به عبارت دیگر، دانشگاهها در غرب از مراکز سنتی آموزش دینی و مؤسسات دینی پدید آمدند. اساساً نیز علمای دینی رنسانس بودند. بعدها که مشکلاتی پیش آمد، کلیسا فقط به چگونگی پاسخ داد و اجازه نداد چرایی پیشنهاد شود.
وی با بیان اینکه هر چه داریم از مکتب الهیات ابراهیمی است، گفت: نتوانسته ایم دین را به گونه ای که شایسته دین است به جوانان معرفی کنیم و از این رو دین در ذهن جوانان ما «حیا دین» است. “.
استاد دانشگاه صنعتی شریف گفت: انقلاب اسلامی در بسیاری از عرصه ها موفق بود اما در حوزه فرهنگی نسبت به سایر عرصه ها موفق نبود. ما داریم جوانی خود را از دست می دهیم. ذهن دیگران با استفاده از روش های امروزی دزدیده شده است، زیرا ما برای پاسخ به سؤالات چرایی نیامده ایم. در خبرنامه ای جوانان را مورد خطاب قرار داده ایم. ما بعد از انقلاب از طریق تشریفات وارد دین شدیم نه از طریق محتوا و مفاهیم.
وی گفت: در ایران با شکاف مواجه هستیم به این معنا که به نظر میرسد دانشگاهها را فقط در چارچوب مخالفت و تعارض با سنت میتوان تعریف کرد. شاید یکی از دلایل آن معرفی دانشگاه از غرب به سرزمین باشد. که منجر به دانشگاه نشدن منطقه شد.
وی ادامه داد: در دوره عباسیان ریاضیات، تخته سیاه و نجوم در رشته های آن زمان تدریس می شد، اما از قرن چهارم و پنجم به ویژه از دوره مغول به یکباره این علوم از رشته های ما رخت بربست.
وی گفت: در قرن اخیر و حتی در دوران مبارزات نهضت مشروطیت، به اصطلاح نوگرایان، نهاد دین و روحانیت را عامل بیگانگی ایرانیان و مسلمانان از میراث مدرن غرب و مدرنیته می دانستند. هدایای عقل بشری دریغ می شود. در حالی که یکی از معماران اصلی برقراری حکومت قانون در نهضت مشروطه آیت الله آخوند خراسانی بود.
آقای صالحی تصریح کرد: این عالم ژرف اندیش با شناخت عمیق سیره نبوی و علوی و نیز با توجه به فرصت های نظام حقوقی و نظام مکتبی شیعه و حقوقی در جهت نوسازی قدرت سیاسی گام برداشته است. ساختار قدرت در ایران و نقشی ماندگار برای او باقی گذاشت
وی گفت: بخش قابل توجهی از مردم و نیز قشر عظیمی از علما از اهمیت و نقش برجسته علمای طراز اول در توسعه اندیشه و اندیشه و تأسیس نهادهای جدید غافل بودند. .
وی ادامه داد: در حال حاضر با وجود همه سوءتفاهمات در قرون اخیر، بیشتر علمای شیعه به رسالت و وظیفه تاریخی خود در قبال اسلام و مذهب تشیع توجه بیشتری دارند.
قائم مقام فرهنگستان علوم گفت: رهایی از محدودیت تصورات غلط درباره نقش و جایگاه روحانیت و تشریح تلاش های ستودنی عالمان فرهیخته و فقهای مبتکر در صیانت از حریم آزادی و آزادگی و نیز آزادی آنان. همگامی با تحولات عظیم بشری در عرصه علم و دانش به همه ما سپرده شده است.