به گزارش شمانیوز از سراج24; کمیل خجسته از اعضای هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در حاشیه چهارمین رویداد سراسری اخبار جعلی که در مجتمع آدینه تهران برگزار شد در گفت و گوی خود به ابعاد سواد مجازی پرداخت و گفت: سواد مجازی نیست. فقط در مورد تولید محتوا; بلکه به تولید و همچنین تاثیر و شکل ارتباط با مخاطب توجه دارد که امروزه به یک کاربر و بازیکن فعال تبدیل شده است. این موضوع باعث شد تا موضوع ما در حوزه ارتباطات یک گام از محتوای ناب فراتر برود.

وی افزود: بنابراین ما ادبیاتی در این زمینه در مورد دستکاری و تغییر رفتار ناشی از دستکاری اجتماعی داریم که در شرایطی اتفاق می افتد که رسانه ها مملو از اخبار، روایت ها، داستان های واقعی و دروغ هستند.

وی ادامه داد: در این راستا مردم گاهی در دنیای واقعی وقایع را خلق می کنند و در رسانه ها منعکس می کنند و تصور خاصی در مخاطب ایجاد می شود. بنابراین ما فقط با اخبار جعلی و محتوای جعلی مواجه نیستیم. به عبارت دقیق تر، ما با انواع مطالب و محتوای آزاردهنده، ناخواسته روبرو هستیم که واقعی به نظر می رسند اما در درون غیر واقعی هستند و مخاطب را برای اهداف مخرب هدف قرار می دهند.

یکی از اعضای پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی در تعریف رسانه های ترکیبی بیان کرد: رسانه های ترکیبی که رسانه های مصنوعی نامیده می شوند در واقع خود را واقعی نشان می دهند. رسانه ها همچنین می توانند مصنوعی باشند و در واقع هدف دیگری را برای تحت تاثیر قرار دادن مخاطبان دنبال کنند. چنین رسانه هایی به تازگی بر اساس هوش مصنوعی ایجاد شده اند.

خجسته تصریح کرد: با توجه به فعالیت های رسانه ای پیچیده ای مانند دریای طوفانی، قطعاً نیازمند دستگاه ها و نهادهایی هستیم که وقت بگذارند و به عنوان قایق نجات عمل کنند. این نهادها باید در این دریای متلاطم ساحل یا جزیره ای امن و آرام ایجاد کنند تا مردم در مواقع بحران به آنجا پناه ببرند.

وی در خصوص ایجاد الگو برای رسیدن به این هدف گفت: با توجه به جدید بودن موضوع مورد بحث، از طریق همین گروه ها است که باید ایجاد و ایجاد شود تا به الگویی دست یابیم که بتواند این هدف را توجیه کند. ما با پدیده رسانه ای جدیدی مواجه هستیم و نیازمند خلاقیت در این زمینه هستیم.

این محقق با بیان این مطلب اظهار داشت: در مقطعی از تاریخ ترکمانچای ها را قضاوت می کنیم و عوامل آنها را مقصر می دانیم اما با بررسی دقیق متوجه می شویم که آنها در میدان شجاع بوده اند اما اشتباهشان این بوده که با شمشیر و آتش به جنگ رفتند. به خصوص در چنین شرایطی می توان پیش بینی کرد که برنده و بازنده میدان کیست.

وی در پایان افزود: باید رویه، روش و ابزار خود را طبق این مثال تغییر دهیم. زیرا در آینده و در سازمان سراج اینگونه قضاوت خواهیم کرد: یکی یکی از رهبران این جریان برای به دست آوردن این ابزارها نیاز به اقدام و قدم برداشتن در این راستا دارد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *