یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی می گوید تهران احیای برجام را به جنگ غزه مرتبط نمی کند، اما معتقد است که پیش از درگیری های اخیر امیدی به احیای این توافق نداشت.

فداحسین مالکی، نماینده مجلس و عضو کمیسیون امنیت ملی در گفت و گو با «اناخت» درباره تمدید وضعیت ویژه آمریکا با ایران گفت: در شرایط کنونی هر گونه تعامل در منطقه قطعاً ناشی از جنگ ویرانگری است که اسرائیل علیه حماس می کند. جنگید.

به عبارت دیگر، سایه جنگ غزه و ظلم غزه بر برجام و بسیاری از معادلات بین المللی سایه افکنده است. این واقعیتی است که باید از آن آگاه باشیم. قبل از حادثه دردناک غزه امید چندانی به برجام و توافق آمریکا نداشتیم زیرا در جلسه با مخاطبین ما از جمله میانجی امارات صادقانه صحبت نکردند و چون این رفتار را نشان دادند دیوار بی اعتمادی قوی‌تر شد.

با وجود پیگیری دوستان میانجی ما و سخنان وزیر امور خارجه، آمریکایی ها نشانه هایی از خود نشان دادند اما رفتار متناقضی نیز داشتند.
وی افزود: ما از میز مذاکره خارج نشده ایم. شرایط جدید آمریکا جدا از مشکلات گذشته جنگ اسرائیل و حماس باعث این رفتار شده است. ایران طبق استراتژی خودش راه خودش را می رود. ما موضوع برجام را با جنگ غزه و اسرائیل مرتبط نمی‌دانیم، هرچند سایه مردم مظلوم فلسطین بر مذاکرات سایه افکنده است.

وی همچنین با اشاره به ادامه مذاکرات در قالب های جدید خاطرنشان کرد: آینده برجام در موضع اخیر رئیس جمهور به وضوح مشخص شده است. اکنون یک چالش جدی به وجود آمده است: همسویی برخی کشورهای غربی با تمرکز بر آمریکا در حمایت از اسرائیل، چالشی جدی میان ایران و غرب، آمریکا و جهان اسلام است.

این چالش باید برطرف شود و دیوار بی اعتمادی کوتاه شود. اروپایی ها نیز باید روشن کنند که کشتار کنونی که در آن بیش از سه هزار کودک به شهادت رسیدند، یک جرم جنایی است.

مالکی درباره تاثیر انتخابات آمریکا بر ادامه جنگ گفت: متاسفانه آمریکا وارد جنگ شد و از آن حمایت نکرد، مثل جنگ اوکراین و روسیه و به قول ما ایرانی ها بیشتر شد خفیف تر

از ابتدا که جنگ شروع شد، آمریکا یک ناوگان فرستاد. مرکز این جنگ را آمریکا مدیریت می کند وگرنه اسرائیل در جنگ شکست می خورد. در حمله اخیر حماس، دولت نتانیاهو در آستانه بود، اما آمریکا آن را نجات داد. درست است که کاخ سفید طرفدار جنگ است، اما مردم آمریکا راهپیمایی هایی علیه اسرائیل ترتیب دادند و به مردم جهان اسلام پیوستند.

من در پشت پرده چیز متفاوتی می بینم، انتخابات آمریکا قطعا در پشت صحنه اتفاق می افتد. یک روند افراطی در دولت بایدن در حال ظهور است که از حامیان ترامپ است. این جریان افراطی با دولت افراطی نتانیاهو مرتبط است، فردی ضعیف مانند بایدن، که نمی تواند این تصمیمات بزرگ را بگیرد و ناوگان را به سرعت اعزام کند.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *