محمود عباسپور: محمود عطشانی فیلمبردار فیلم سینمایی «لوتریا» که جایزه ویژه بهترین فیلمبرداری جشنواره فیلم هیوستون آمریکا را دریافت کرد در گفت و گو با خبرگزاری بازتاب آنلاین گفت: از دریافت این جایزه بسیار خوشحالم. و امیدوارم بتوانم در این زمینه برای هموطنانم افتخار بیشتری داشته باشم.
وی درباره نحوه ساخت این فیلم گفت: فیلم سینمایی «لوتریا» در سال 1400 در مکزیک به کارگردانی علی عطشانی کلید خورد و این فیلم محصول مشترک آمریکا و مکزیک بود. پیش تولید این فیلم حدود یک سال طول کشید و 40 روز فیلمبرداری در مکزیک و مرز آمریکا و مکزیک داشتیم. سپس این فیلم مراحل فنی پس از تولید خود را در آمریکا طی کرد و برای نمایش در سینماهای جهان و جشنواره های جهانی آماده شد.
عطشانی درباره جشنواره هیوستون گفت: جشنواره هیوستون یکی این جشنواره یکی از بهترین جشنواره های جهان و آمریکاست و این جشنواره همیشه از شهرت بالایی در جهان برخوردار است. در سالی که برنده جایزه بهترین فیلمبرداری شدم، این جشنواره پنجاه و ششمین دوره خود را پشت سر گذاشت.
وی درباره تجربه و احساس فیلمبرداری در کشور دیگری که سینمای آن کشور صنعت محسوب می شود، گفت: حس بسیار خوبی بود. از آنجایی که برای این فیلم با من صحبت شد و فیلمنامه را خواندم، حس بسیار شیرینی بود که به نظرم همه سینماگران ایرانی یا غیر آمریکایی باید آن را تجربه کنند. من با تیمی کار می کردم که به زبان من صحبت نمی کردند و دستیارانی داشتم که به زبان من صحبت نمی کردند. در ابتدا به نظر من کار خیلی سخت بود اما وقتی وارد مراحل تولید شدیم واقعا چالش جالبی بود چون متوجه شدم آنها هم خیلی مشتاق بودند در این پروژه همکاری کنند و از تجربیات من در این پروژه استفاده کنند. و همین اتفاق افتاد این اتفاق افتاد و در این 40 روز دوستان بسیار خوبی پیدا کردم، چه آمریکایی زبان و چه مکزیکی زبان که تجربیات زیادی هم در هالیوود داشتند و برای من خیلی جالب بود.
عطشانی درباره تفاوت سینمای ایران با هالیوود گفت: از نظر تجهیزات و به روز بودن در این صنعت تفاوت زیادی بین سینمای ما و هالیوود وجود دارد. ما خیلی با هم فرق داریم چون سینمای کشورمان در کشور خودمان خیلی کم اهمیت است اما در کشور بزرگی مثل آمریکا همانطور که همه علاقه مندان می دانند سینما یک صنعت است و هر روز در حال پیشرفت است. مردم در حال غلبه بر چالش های بزرگ هستند. اما از نظر هوش و نیروی انسانی باید بگویم خیر، بچه های کشور ما با دیگر کشورهایی که سینمای آنها در دنیا شناخته شده است تفاوت چندانی وجود ندارد و از نظر نیروی انسانی می توانیم حرف های زیادی برای گفتن داشته باشیم. .
وی درباره کمک به علاقه مندان به فیلمسازی و به اشتراک گذاشتن تجربیات خود با آنها گفت: معتقدم سینما پایانی ندارد و هیچکس نمی تواند بگوید من به آخر سینما رسیده ام و به پایان این جادو رسیده ام. از این رو همزمان با به روز رسانی و یادگیری روزانه، هر آنچه را که در این چندین سال آموخته و تجربه کرده ام را در قالب یک کارگاه آموزشی برای علاقه مندان پیاده کرده ام و تجربیاتم را با آنها در میان گذاشته ام و خوشبختانه من چند نفر را در عرصه فیلمسازی به سینمای ایران معرفی کرده ام. البته دوستان باید خیلی تلاش کنند، یاد بگیرند که بتوانند به این موقعیت نزدیک شوند.
این مدیر فیلمبرداری درباره اینکه کدام یک از تجربیات مختلف بین المللی خود در قاره های اروپا و آمریکا و همچنین آسیا از اهمیت فنی بالایی برخوردار بوده است، گفت: برای من همه پروژه ها چه در ایران و چه خارج از ایران مهم و قابل احترام هستند و هر برای بهتر شدن 100 درصد توانم را می دهم اما برای پروژه هایی که در خارج از کشور کار کردم، با توجه به اینکه این پروژه ها بین المللی هستند و به نوعی امضای یک فرد خارجی روی کار باقی می ماند، سعی می کنم هزینه کنم. زمان و نمایش بیشتر در رشته من افرادی هستند که حرف های زیادی برای گفتن دارند. فکر می‌کنم خوشبختانه این اتفاق به‌خوبی رخ داد و در این زمینه موفق بودم که پس از یک کار بین‌المللی، چند پیشنهاد دیگر دریافت کردم که یکی از مهم‌ترین آنها پیشنهاد برگزاری کارگاه در آمریکا است.

وی در پایان خطاب به علاقه مندان به حوزه سینما گفت: پیام من به دوستان علاقه مند این است که برای ورود به این عرصه اولین چیزی که باید داشته باشند صبر است، دوم مطالعه و سوم اجرا است. و تجربه موفقیت با انجام یک یا دو کار به دست نمی آید. آن ها باید ماه ها و سال ها تلاش، مطالعه و اجرا کنند تا قدم به قدم بر روی این نردبان بی پایان بروند و در حین عبور از این نردبان اطلاعات خود را به روز کنند.

۲۴۵۲۴۵

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *