گیلاس یک میوه تابستانی محبوب و معروف از خانواده میوه های هسته دار است. این میوه خوشمزه در رنگ ها و طعم های مختلفی مانند قرمز، زرد و بنفش موجود است. اما علاوه بر خواص گیلاس، ماهیت گیلاس به عنوان یک موضوع مهم در زمینه تغذیه و سلامت نیز در حال بررسی است. این میوه با داشتن شیرینی طبیعی و محتوای مغذی بالا از جمله ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان ها به عنوان منبع مفیدی از مواد مغذی شناخته می شود. در زیر به بررسی ماهیت، فواید و نقش آلبالو در سلامتی می پردازیم.
گیلاس در طب سنتی
طب سنتی یک نظام پزشکی برجسته در خاورمیانه، جنوب آسیا و کشورهایی مانند ایران، هند، چین و کره جنوبی از گذشته تا کنون است. طب سنتی به اصول و قوانین مبتنی بر تعادل انرژی و طبیعت بدن انسان پایبند است و با توجه به این اصول و قوانین در طب سنتی، هر میوه و ماده غذایی با توجه به خواص و خواصی که دارد ماهیت خاصی دارد.
در طب سنتی عموما طبیعت گیلاس را سرد و مرطوب می دانند. این بدان معناست که تاثیر گیلاس روی بدن باعث آبرسانی و کمک به کاهش دمای بدن می شود. این خواص خنک کنندگی طبق اصول طب سنتی، کاهش تب و تعادل بدن در فصول گرم و تابستان این کمک زیادی می کند.
اما نکته مهم این است که شخصیت گیلاس بسته به طعم گیلاس کمی تغییر می کند و به طور کلی می توان گفت که گیلاس نارس یا گیلاس سرد و خشک است اما گیلاس رسیده بهتر است. . معمولاً شیرین است و خصوصیات آن گرم و از نظر کیفیت متعادل است.
نقش گیلاس در سلامتی
از اثرات طبیعی آلبالو در تغذیه انسان می توان به کاهش اضطراب، عصبانیت و دمای درونی بدن اشاره کرد. علاوه بر این، مصرف منظم گیلاس می تواند با تسهیل هضم به پیشگیری از مشکلات معده و دستگاه گوارش کمک کند.
برخی از فواید مصرف گیلاس در تغذیه انسان
بهبود سلامت چشمپاسخ: ویتامین A موجود در گیلاس به حفظ سلامت چشم و کاهش مشکلات بینایی کمک می کند.
حفظ سلامت پوست: ویتامین C موجود در گیلاس به تولید کلاژن پوست کمک می کند و پوست را نرم و شاداب می کند.
پیشگیری از بیماری های قلبی: پتاسیم موجود در گیلاس به کاهش فشار خون و حفظ سلامت قلب و عروق کمک می کند.
حمایت از سلامت استخوان: ویتامین K موجود در گیلاس به حفظ سلامت استخوان ها و کاهش خطر شکستگی کمک می کند.
آنتی اکسیدان قوی: گیلاس حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که می تواند از بدن در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت کند و از بیماری های مزمن جلوگیری کند.
فواید گیلاس
با استفاده از میوه و غذا می توان طبیعت گیلاس را متعادل کرد. بنابراین برای لطیف کردن طعم آلبالو و بهره مندی از اثرات مثبت تغذیه ای آن، حتماً عسل یا خرما را با آن مصرف کنید. اما فراموش نکنید که درمان اصلی گیلاس در طب سنتی عسل است.
موارد و نحوه استفاده از گیلاس
گیلاس علاوه بر مصرف خام یکی از میوه هایی است که می توانید آن را برای فصول دیگر به روش های مختلف نگهداری کنید و با لذت مصرف کنید.
استفاده از آلبالو برای تهیه مربا و ترشی: یکی از مصارف اصلی آلبالو تهیه مربا و ترشی آلبالو است. قبلا طرز تهیه مربای آلبالو و طرز تهیه ترشی آلبالو را در کتاب کلم بررسی کردیم. فراموش نکنید که با خواندن طرز تهیه پلو آلبالو با مربای آلبالو، می توانید هر زمان که بخواهید یک غذای خوشمزه میل کنید. در مربا و ترشی، دارچین یا سایر ادویه ها اغلب برای متعادل کردن طعم گیلاس اضافه می شود.
استفاده از گیلاس برای تهیه کمپوت گیلاس: یکی از راه های نگهداری میوه کمپوت کردن است. از کتاب کلم پیچ طرز تهیه کمپوت آلبالو را به تفصیل بخوانید.
تهیه تارت آلبالو، لواش و آلبالو خشک: یکی از طعم های خوشمزه ای است که می توانید به عنوان میان وعده میل کنید. آلبالو خشک گیلاس است. طرز تهیه آلبالو خشک، طرز تهیه لواش با آلبالو، طرز تهیه تارت آلبالو به روش های مختلف را از کتاب کلم بخوانید.
دمنوش معجزه آسا و ملاس گیلاس برای فصول مختلف: همیشه می توانید یک چای خوشمزه و خوش رنگ با میوه گیلاس تازه یا حتی خشک میل کنید. طرز تهیه چای آلبالو را از کتاب کلم پیچ بخوانید. البته برای نوشیدن شربت آلبالو بررسی کتاب طرز تهیه شربت آلبالو کلم برای خنک ماندن تابستان شما کافی است.
سوالات متداول در مورد گیلاس و طبیعت آن
به طور کلی از نظر طب سنتی گیلاس به عنوان میوه ای سرد شناخته می شود که اثرات مثبتی بر تعادل دمایی داخلی بدن دارد. مصرف منظم گیلاس به تسهیل هضم، کاهش اضطراب و متعادل کردن تغذیه انسان کمک می کند. علاوه بر این، ترکیب گیلاس با مواد دیگر می تواند اثرات مثبت آن را تقویت کرده و یک تجربه تغذیه ای بهینه را ارائه دهد.
از آنجایی که مربای آلبالو ساختاری سرد و با طراوت دارد، افراد سردسیر باید در مصرف آن احتیاط کنند و یا همراه با مربای آلبالو مصرف کنند.
به طور کلی طعم آلبالو سرد است اما از آنجایی که در شربت آلبالو از شکر استفاده می شود، طعم شربت آلبالو تا حدودی متعادل است. در هر صورت بهتر است افراد خونسرد ملاس آلبالو و آلبالو را زیاد مصرف نکنند.