رئیس مرکز بهداشت مازندران با اشاره به اینکه از آغاز طرح ملی سلامت در استان و غربالگری 112 هزار مازندرانی تاکنون 3 هزار بیمار شناسایی شده اند، گفت: مازندرانی ها رتبه اول دیابت و رتبه پنجم در پرفشاری خون را دارند. کشور.
عباس علیپور امروز 15 آذرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت کمپین ملی سلامت و معرفی غربالگری دیابت و فشار خون در برنامه سلامت خانواده و ثبت الکترونیکی، افزایش امید به زندگی و طول عمر را از اهداف این برنامه دانست. این کمپین
وی افزود: در صورت تشخیص به موقع و درمان دیابتی حداقل دو سال و نیم عمر وی افزایش می یابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خواستار ارتقای آموزش به مطالبات مردم شد و بر مصلحت اندیشی مطالبات سلامت تاکید کرد و گفت: مطالبات سلامت باید به این سمت باشد که چه نسبتی از پیشگیری و سلامت در بودجه و اعتبارات حوزه سلامت است.
علیپور با بیان اینکه پیشگیری بسیار مهم است و نباید اجازه دهیم حتی یک بیماری قبل از درمان ایجاد شود، تاکید کرد: در استان مازندران اسفند در سال 2018 با شیوع کرونا تا پایان سال 1401 حدود 9000989 نفر بر اثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: اسفند از سال 1398 تا 1401 در استان از مجموع 51000 فوتی، 13000633 نفر بر اثر بیماری های قلبی عروقی، 9000489 نفر بر اثر کووید و 7000872 نفر بر اثر سرطان، 4000434 نفر بر اثر فشار خون جان خود را از دست داده اند.
علیپور اذعان داشت: بیماری که زود تشخیص داده شود سالانه 600 تا 700 دلار هزینه دارد.
وی افزود: بیش از نیمی از افراد جامعه غیر فعال هستند و باید فرهنگ تحرک را در جامعه ایجاد کنیم که می تواند فرهنگ پیاده روی و گسترش ورزش برای همه باشد.
70 درصد مردم مازندران چاق هستند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه مصرف فیبر در رژیم غذایی ما بسیار کم است، خاطرنشان کرد: متأسفانه بیش از 70 درصد مردم مازندران از چاقی یا اضافه وزن رنج می برند.
این مسئول اضافه کرد: این بیماری معمولا زمانی خود را نشان می دهد که عوارض خود را از دست داده و شروع به تخریب می کند، از موهای سر گرفته تا اعصاب و استخوان ها و تنها در مرحله درمان فرد متوجه می شود که دیابت دارد و خون بالا دارد. فشار.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: باید این بیماری ها را زمانی تشخیص دهیم که بدون علامت هستند و این راه حل می تواند غربالگری باشد.
این مسئول گفت: در این نظرسنجی به دنبال شناسایی افراد مبتلا و ادامه رسیدگی به آنها هستیم.
علیپور اعلام کرد: تشخیص به موقع باعث بازگشت فرد به زندگی و ارتقای کیفیت زندگی او می شود.
وی ادامه داد: بنابراین ابزار مورد استفاده برای غربالگری باید صحیح و به روز باشد و در سطوح بالاتر به صورت آزمایشگاهی انجام شود که نظام سلامت این روند را دنبال می کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان مازندران هر شهروند مازندرانی تیم سلامت خود را دارد که شامل یک پزشک و یک پرستار است و در نظر داریم از طریق این تیم سلامت این برنامه را انجام دهیم.
این مسئول تصریح کرد: حدود 30 درصد از مردم شهرهای ما حتی تیم مراقبت های بهداشتی اختصاصی خود را نمی شناسند و به همین دلیل است که ما باید از بالین پزشک عمومی استفاده کنیم.
علیپور ادامه داد: هر شهروند مازندرانی می تواند با مراجعه به سامانه از پرونده الکترونیکی خود مطلع شده و وضعیت پرونده خود را مشاهده کند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 20 درصد مردم مازندران به دیابت مبتلا هستند که این رقم در کشور 14 درصد است، گفت: تاکنون حدود 11 درصد افراد بالای 30 سال در استان شناسایی شده اند، به طوری که حدود 200 هزار نفر و تخمین ما حدود 70 نفر است. هزاران نفر مبتلا به دیابت در مازندران هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: حدود 37 درصد مردم استان به فشار خون مبتلا هستند در حالی که این رقم در کل کشور 32 درصد است.
این مسئول تاکید کرد: در دیابت رتبه اول کشور و در فشار خون رتبه پنجم را داریم و در بین این افراد افراد 18 سال و بالاتر با حداقل 8 ساعت روزه داری باید برای معاینه به مراکز بهداشتی و درمانی و پایگاه های پزشکان عمومی شهرداری مراجعه کنند. ” و این فرآیند برای بازدیدکنندگان کاملا رایگان است.