ممکن است وقتی به 40 سالگی می رسید دچار بحران شوید و ناخودآگاه به فکر نگرانی های مختلف و از دست دادن نشاط و سلامت دوران جوانی باشید. با افزایش سن در دهه چهارم زندگی، مراقبت از سلامتی خود اهمیت بیشتری پیدا می کند. به همین دلیل، کارهایی وجود دارد که دیگر نباید در این سن انجام دهید.
به گزارش دنیای اقتصاد، 40 سالگی که با آغاز میانسالی همراه است مرحله مهمی از زندگی انسان است. با توجه به تغییرات فیزیولوژیکی و روانی در این دوره نیازهای جدیدی از جمله مراقبت های ویژه برای حفظ سلامت جسمی و روحی به وجود آمده است.
اگر در سن ۴۰ سالگی برخی از عادت ها و رفتارهای خود را کنار بگذارید و تصمیمات و اهداف درستی بگیرید، متوجه خواهید شد که ۴۰ سالگی نه تنها یک بحران است، بلکه می توانید از این دوره از زندگی خود لذت ببرید.
با هر کسی بحث کردن
برای خیلی از ما پیش آمده که گاهی با افراد زیادی دعوا می کنیم و بیشتر اوقات این بحث ها بر سر موضوعات بی ارزش و احمقانه است. شما باید بعد از 40 سالگی یاد بگیرید که با همه وارد بحث نشوید و بر رفتار و گفتار خود کنترل داشته باشید.
همیشه قبل از بحث کردن با کسی دو سوال از خود بپرسید: من کجای زندگی او هستم؟ نقش تو در زندگی من چیست؟
اگر پاسخ شما به این سوالات هیچ جا نیست، بی جهت بحث نکنید!
بی هدف بودن
بدون اهداف و برنامه های از پیش تعیین شده، هیچ فعالیتی نتیجه مطلوب را نخواهد داشت. تعیین اهداف زندگی در شما انگیزه و انرژی ایجاد می کند و به زندگی شما جهت و معنا می بخشد.
تعیین اهداف بعد از ۴۰ سالگی اعتماد به نفس را افزایش می دهد و احتمال موفقیت را افزایش می دهد.
گفتن رازهای مهم به دیگران
حریم خصوصی، یکی یکی از ویژگی های مثبت انسان است که باعث موفقیت در زندگی فردی و اجتماعی می شود. از 40 سالگی باید بدانید که چگونه در جمع صحبت کنید و بدانید هر کلمه را کی و کجا بگویید.
حفظ اسرار و پنهان کردن اسرار خود و دیگران باعث رشد شخصیت و احساس استقلال شما می شود و باعث می شود دیگران بیشتر به شما اعتماد کنند.
بی برنامه پول خرج کردن
بعد از 40 سالگی باید برنامه ریزی دقیقی از درآمد و هزینه های خود داشته باشید، از هدر دادن خودداری کنید و بتوانید مقداری پول برای روز پس انداز کنید.
برای این کار فهرستی از تمام هزینه ها مانند اجاره ماهانه، قبض آب و برق، غذا، حمل و نقل و بیمه تهیه کنید و بخشی از حقوق خود را به آنها اختصاص دهید. سعی کنید مقداری از پول خود را پس انداز کنید.
نگران نظر دیگران بودن
اگر در این مرحله و بعد از 40 سالگی به نظرات دیگران در مورد زندگی خود اهمیت زیادی بدهید، قطعاً نمی توانید مسیر رشد و تکامل را به پایان برسانید.
باید بدانید که زندگی هر کس متفاوت است و دیگران هرگز جای شما نبوده اند، پس بدیهی است که نمی توانند در مورد زندگی و کار شما نظری داشته باشند. بهتر است به نظر آنها اهمیت ندهید و با اطمینان به توانایی های خود مسیر رشد و ترقی را طی کنید.
ندانید از زندگی چه میخواهید
زندگی می گذرد و فرصت ها خیلی زود از دست می روند، شما باید بدانید که بعد از 40 سالگی از زندگی چه می خواهید و این سوالات را از خود بپرسید: من از زندگیم چه می خواهم؟ می خواهم تا پایان امروز به چه چیزی برسم؟ 5 سال دیگر کجا خواهم بود؟ آیا من هدفی دارم؟
وقتی برای خود هدفی انتخاب کردی و بدانی از زندگی چه میخواهی، موانع برداشته میشوند، فرصتها پیش میآیند و زندگیات از روتین و بیکاری بیرون میآید.
با هر خبر و اتفاقی به هم ریختن
اکثر ما حساس و کوتاه مزاج هستیم و در هر خبر یا رویدادی عصبانی می شویم. بعد از 40 سالگی باید به ثبات رفتاری رسیده باشید و زیاد نگران رفتار و گفتار دیگران نباشید.
رنجش بیشتر از هر کس دیگری به شما آسیب می رساند. به دنبال درمان برای تحریک و حساسیت باشید. زیرا این امر به شما کمک می کند تا در مقابل محرک های خارجی با قدرت بیشتری زنده بمانید.
برای هر چیز بی اهمیتی وقت صرف کردن
زمان با ارزش ترین دارایی هر انسانی است، اگر ارزش آن را ندانید، ممکن است تمام زندگی شما تباه شود. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که امروز و فردا را انجام می دهید و کار امروز را به فردا موکول می کنید، در اشتباهید.
بعد از ۴۰ سالگی برای موفقیت و رسیدن به اهدافتان نباید وقت خود را صرف اوقات فراغت کنید و وقت زیادی را صرف کارهای بیهوده کنید و در فضای مجازی و … وقت بگذارید.
به سلامتی خود اهمیت ندادن
مراقبت از سلامتی خود پس از ۴۰ سالگی وظیفه مهمی برای داشتن آینده ای خوب است. در این دوره از زندگی باید با تغذیه کافی، فعالیت های ورزشی، مدیریت استرس، مراقبت از پوست، توصیه های پزشکی و غیره مراقب سلامت جسمی و روحی خود باشید. و از این دوران به عنوان فرصتی برای بهبود کیفیت زندگی خود استفاده کنید.