رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان فرجا فهرست مواد مخدر ممنوع الخروجی را اعلام کرد و اربعین به زائران گفت: از حمل و نگهداری داروهای گیاهی که از نظر ساختاری بسیار شبیه به مواد مخدر است و برای ماموران عراقی ناشناخته است خودداری کنید.
سردار ایرج کاکاوند رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر شهرستان فرجه با اشاره به اینکه افرادی که مواد مخدر ممنوعه و غیرمجاز را توسط زائران به عراق حمل می کنند به حبس های طولانی مدت و جریمه های سنگین محکوم می شوند، افزود: حمل مواد مخدر از قبیل حمل دارو نظیر قرص، شربت و آمپول که حاوی کدئین و یا مواد مخدر از جمله دیازپام، فلورازپام، کلونازپام، اگزاز پام، لورازپام، شربت تریاک، دیفن اکسیلا، استامینوفن کدئین، متادون، ترامادول، ریتالین، بوپونورفین( b۲ )، داروهای بیماری صرع و سرطان و… که به نوعی حاوی مقادیری مواد مخدر بوده و طبق قوانین عراق جرم تلقی می شود و در صورت کشف از ادامه سفر زائران ممانعت به عمل می آید و برای وی پرونده قضائی تشکیل و جهت تحمل حبس و جزای نقدی به مراجع قضائی معرفی میشود.
رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر فرجا تاكيد كرد: در صورتي كه فرد بيمار به دليل سابقه بيماري در هنگام رفتن به حرم نياز به مصرف داروي خاصي داشته باشد، مي تواند با مشورت پزشك خود درخواست داروي جايگزين كند. . تجویز داروهای موجود در کشور میزبان برای درمانگاه های آن سوی مرز ممنوع نیست تا با تجویز داروهای جایگزین، مشکلات خود را حل کنند. بنابراین همراه داشتن نسخه و مدارک پزشکی می تواند در پیگیری بیماری در عراق موثر باشد.
شیرین بیان، قره قروت و … که از نظر ساختاری بسیار شبیه به مواد مخدر هستند و به دلیل عدم استفاده از آنها برای مقامات عراقی ناشناخته است. توصیه می شود از حمل و نگهداری داروهای گیاهی خودداری شود.
منبع: همشهری آنلاین