Der Preis des Dollars schwankte seit Anfang 1402 leicht in der Preisspanne von 48 bis 51.000 Toman, und der Markt verdankte diese geringen und neutralen Schwankungen der Devisenpolitik, der gleichen Politik, die es lediglich schaffte, den Preis des Dollars einzufrieren Dollar bis zum Ende der Parlamentswahlen و بعد. ما شاهد تغییر جهت بازار بوده ایم. حال سوال این است که آیا این افزایش ادامه خواهد داشت یا خیر؟
به گزارش طلا، کارشناسان پاسخ های متفاوتی به این سوال می دهند. برخی معتقدند نرخ دلار در سال آینده افزایش خواهد یافت. اصغر سمیعی، کارشناس بازار ارز می گوید: قیمت دلار در سال 1403 قطعا افزایش می یابد و بعید است نرخ دلار به محدوده قبلی بازه فعلی بازگردد.
وی می افزاید: اکنون شاهد تورم بالای 40 درصدی در کشور هستیم در حالی که تورم در کشورهای منطقه دلار زیر 4 درصد است. این تفاوت 36 درصدی، چه بخواهیم و چه نخواهیم در جایی نمایان می شود.
به عبارت دیگر، اگر تفاوت نرخ تورم ما با کشورهای منطقه دلار 36 درصد باشد، به این معنی است که قیمت ارز باید هر روز یک در هزار افزایش یابد.
سمیعی می گوید: سیاست مسئولان کشور اکنون بنا به دلایلی این است که مانند قبل از انتخابات، با تزریق بیش از تقاضا، قیمت ارز را کنترل کنند. این کار ممکن است برای مدت کوتاهی جواب دهد، اما در درازمدت ممکن نیست و در نهایت به ضرر اقتصاد کشور تمام می شود.
اگر مسئولان اقتصادی می خواهند در راستای منافع اقتصاد کشور عمل کنند، نباید با تزریق بیش از تقاضا از رشد قیمت ارز جلوگیری کنند. قیمت باید روند منطقی خود را دنبال کند.
ارزش ذاتی دلار 53000 تومان است
از سوی دیگر، برخی معتقدند ارزش ذاتی دلار کمتر است و پس از فروکش شدن هیجانات باید قیمت به مرزهای قبلی خود بازگردد.
سجاد بوربور، کارشناس بازار ارز، با سامی مخالف است. وی در خصوص سرنوشت قیمت دلار در سال 1403 به اقتصاد 24 گفت: واقعیت این است که ارزش دلار روی کاغذ 53 هزار تومان است نه بیشتر! البته با هیجان بازار به 60 هزار تومان هم می رسد اما ارزش ذاتی آن 53 هزار تومان است.
اگر بازار هیجانی نداشته باشد باید قیمت در همین حد باقی بماند زیرا نقدینگی که سوخت حرکت دلار است تغییر نکرده است بنابراین قیمت دلار افزایش نمی یابد.
وی ادامه می دهد: یک سری اقدامات انقباضی مانند فروش اوراق توسط بانک مرکزی و عرضه سکه دائمی توسط دولت داشتیم که قیمت دلار را ثابت نگه داشت. به همین دلیل احتمال کاهش قیمت دلار بیشتر از رشد ماه آینده است.
بوربور در بخشی دیگر از اظهارات خود به عملکرد دولت در بازار ارز در سال 1402 اشاره می کند و می گوید: در ابتدای سال 1402 دست دولت در بازار ارز چندان باز نبود و تنها با دستکاری بازار را مدیریت می کرد. .” بازار.
اخباری مانند توافق ایران و عربستان سعودی، خبرهای خوشی از برجام، بهبود روند فروش نفت و … منتشر شد و هدف آن مهار تورم بود. در این شرایط انتظارات تورمی به سرعت کاهش یافت و پس از آن قیمت ارز یخ زد.
امسال دولت با فشار حداکثری از رشد نقدینگی جلوگیری کرده است، اما باید به یاد داشته باشیم که ثابت نگه داشتن نقدینگی به صورت منظم به معنای نابودی بخش خصوصی و تولید است.