به گزارش پی ام آپ به نقل از همشهری، در شرایطی که 90 درصد بازار عطر و ادکلن کشور از واردات تامین می شد و شرکت های ملی تولیدکننده این محصول، واردات عطر به کشور از تیرماه 1398 ممنوع شده بود. مشارکت بزرگی ندارند از بازار.
طی چهار سالی که از ممنوعیت واردات لوازم آرایشی و بهداشتی می گذرد، تعداد تولیدکنندگان فعال در این زمینه افزایش چشمگیری داشته است و در سه سال گذشته که واردات عطر نیز ممنوع شده بود، بیش از 30 تولیدکننده The Companies با کارخانههایی در این زمینه فعال بودهاند، اما با وجود تلاشهای شرکتهای داخلی برای افزایش سهم بازار، همچنان بخش زیادی از محصولات این حوزه از طریق واردات مخفی یا قاچاق تامین میشود.
عطرهای قاچاق تقلبی هستند
یکی از اعضای انجمن واردکنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و بهداشتی و عطریات کشور با ارائه آماری از قاچاق عطر در کشور، اکثر محصولات قاچاق را تقلبی و غیراستاندارد عنوان کرد. حمیدرضا بانی با اشاره به ادامه ممنوعیت واردات عطر به کشور برای سومین سال متوالی، اعلام کرد: به دلیل عدم مجوز واردات قانونی، کالاهای سطح عرضه در این بخش همگی تولید داخل یا قاچاق هستند و اکثرا از محصولات قاچاق کالا تقلبی بوده و تقلبی محسوب می شود.
به گفته این فعال صنفی، در حال حاضر نیمی از بازار عطرهای میان قیمت یعنی بین 300 تا 700 هزار تومان در دست محصولات قاچاق است. در بخش عطرهای گرانتر بالای 1.5 میلیون تومبا این رقم 40 درصد و در عطرهای ارزان قیمت کمتر از 300000 تومبا، نسبت محصولات قاچاق موجود در بازار 30 درصد است.
این عضو انجمن واردکنندگان فرآورده های بهداشتی و آرایشی درباره کیفیت محصولاتی که به صورت غیرقانونی به کشور وارد و در بازار توزیع می شود، گفت: بیشتر این محصولات قاچاق عطر اصل نیستند و تقلبی هستند و واردکنندگان در جهت افزایش عمر مفید، از نظر بهداشتی استانداردهای موجود در این محصولات را رعایت نمی کنند.
قیمت عطر چقدر بود؟
بر اساس مشاهدات میدانی، قیمت عطرها در بازار مصرف در سه سال اخیر 500 درصد افزایش یافته است و اکثر عطرهایی که قبل از ممنوعیت واردات زیر 200 هزار تومان قیمت داشتند، هم اکنون بیش از یک میلیون تومان به فروش می رسند. قیمت سرسام آور عطر و ادکلن در شرایطی است که مصرف کنندگان با وجود پرداخت هزینه های گزاف از کیفیت کالایی که خریداری می کنند مطمئن نیستند و این بازار به مکانی پرسود برای قاچاقچیان تبدیل شده است.
مصرف عطر در کشور چقدر است؟
بر اساس برآوردهای موجود، 20 درصد از حجم بازار لوازم آرایشی و بهداشتی را عطرها تشکیل می دهند. انجمن واردکنندگان فرآورده های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران، کل بازار مصرف محصولات آرایشی، بهداشتی و عطریات به جز شوینده ها را 70 میلیارد تومبه در کشور برآورد کرده و اعلام کرده است که 20 درصد از این میزان، یعنی 14 هزار میلیارد تومب در اختیار عطاری است. .
واردات لوازم آرایشی به کشور از اردیبهشت ماه در ماه 1397 با توجه به محدودیت های پولی و ممنوعیت واردات بخش زیادی از کالاهای مصرفی و با وجود هشدار فعالان و کارشناسان بازار مبنی بر افزایش قاچاق به دلیل تقاضای بازار، این ممنوعیت به عطاری ها نیز تعمیم یافت. یک سال بعد. در عین حال، سهم بازار داخلی عطر کمتر از 10 درصد برآورد شد.