به گزارش مانیبان به نقل از ایسنا، محمود صابری، عضو کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران درباره نوسانات نرخ ارز در روزهای پایانی سال که سابقه طولانی دارد، گفت: که تایمینگ: همیشه در پایان سال شاهد این اتفاق هستیم، زیرا تقاضای ارز در این ایام به منظور سفر به نوروز و همچنین گاها در مسیر واردات کالای قاچاق در بازار غیررسمی، چنین نوسانی رخ می دهد. . البته نوسانات ارزی در پایان سال دلایل دیگری نیز دارد که از چند ماه پیش آغاز شده و در برخی موارد ادامه دارد.
انتظارات تورمی ناشی از اخبار منفی
وی بخشی دیگر از دلایل نوسانات بازار ارز را مربوط به انتظارات تورمی ناشی از اخبار منفی و گمانه زنی ها مبنی بر افزایش نرخ در فضای مجازی و برخی رسانه ها دانست و گفت: بدون شک بسیاری از جریان های فعلی نوسانات ارزی ناشی از تحریک سودجویان و اهداف سیاسی برخی رسانه هاست. مثلا بحث در مورد انتخابات آمریکا از این به بعد یکی گفته شد یکی از عوامل ایجاد اخبار منفی در رسانه معاند به نوسانات اخیر دامن می زند و به نظر من با کاهش التهابات قیمت به زودی کاهش می یابد و در نهایت تثبیت می شود.
از کلماتی که به انتظارات تورمی دامن می زند اجتناب کنید
این فعال اقتصادی ادامه داد: اینکه در برخی جلسات رسمی و غیررسمی دولت از افزایش قیمت دلار صحبت می شود، انتظارات تورمی را افزایش می دهد که در واقع باید در جلسات و رسانه ها از آن پرهیز کرد. به ویژه با توجه به شرایط کنونی داخلی و بین المللی، هر اتفاقی می تواند موج جدیدی از نوسانات ارزی را ایجاد کند و بازار را مختل کند.
شما نمی توانید با سرکوب بازار آن را کنترل کنید
صابری با تاکید بر کنترل و مدیریت منطقی بازار توسط دولت و بانک مرکزی گفت: باید به این نکته اشاره کنم که با سرکوب بازار نمی توان نوسانات را کنترل کرد زیرا با کوچکترین اتفاق یا بهانه ای بازار دوباره متضرر می شود. قیمت نوسان و افزایش خواهد یافت. به همین دلیل بانک مرکزی باید مانند ماه های اخیر بازار را با روش و برنامه منطقی خود مدیریت کند و امکان سوء استفاده معامله گران و سودجویان از این شرایط را به حداقل برساند.
افزایش 20 درصدی در یک سال رقم قابل قبولی است
عضو کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به افزایش 20 درصدی نرخ ارز طی یک سال گذشته گفت: به نظر من این افزایش با توجه به تورم 40 درصدی، رقم قابل قبولی است. و التهاب در منطقه در ماه های اخیر.
تسهیل صادرات برای تامین ارز
وی با اشاره به لزوم بسترسازی برای ورود ارز به کشور از طریق فعالان اقتصادی و صادرکنندگان گفت: یکی یکی از اقداماتی که دولت و بانک مرکزی میتوانند در حوزه منابع ارزی انجام دهند، کاهش محدودیتها برای ورود ارز از طریق صادرکنندگان است. بنابراین با حمایت بیشتر تولیدکنندگان، فعالان اقتصادی و بازرگانان، زمینه را برای افزایش صادرات فراهم کرد تا ارز بیشتری وارد کشور شود.