دکتر. مرتضی عباس نژاد فرد مروز 24 دی ماه در اولین نشست عمومی نهمین کنفرانس بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با رویکرد «تدوین دستورالعمل کاهش آسیب پذیری ساختمان های کلانشهر تهران» که در پژوهشکده بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله برگزار شد، غرامت جمع آوری کرد. آسیب های ناشی از سایر مکانیسم های مدیریت ریسک و اهمیت بیمه در هنگام بلایای طبیعی برای افزایش تاب آوری جوامع به منظور ادامه کار و زندگی آنها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، وی به برخی از تجربیات کشورهای دیگر اشاره کرد و افزود: در تایلند برای پوشش خسارت های ناشی از بلایای طبیعی، تاسیس صندوق ملی بیمه بلایای طبیعی با هدف مدیریت ریسک از طریق بیمه راه اندازی شد و اسپانیا نیز دارای بیمه نامه. تعهد قانونی در قبال خسارات ناشی از خطرات طبیعی بر عهده گرفته است.

عباس نژادفرد سیاست ترکیه در زمینه بیمه بلایای طبیعی را ایجاد صندوق دولتی برای بیمه بلایای طبیعی (بیمه زلزله) برای بیمه اجباری و خطرات مرتبط دانست و یادآور شد: در ژاپن مدیریت خسارت زلزله بین دولت و بیمه است. بخش از طریق یک سازمان اعتماد . ژاپن قانون اجباری بیمه زلزله را تصویب کرد.

نماینده اداره کل ارزیابی و توسعه بیمه ساختمان، صندوق بیمه حوادث ساختمان، دستورالعمل های کلی سامانه پیشگیری و کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی و وظایف مختلف از جمله معرفی بیمه اجباری، تشکیل امداد اعتبارات و جلوگیری از ساخت و سازهای ناایمن، مبنای قانونی تشکیل این صندوق است. وی خاطرنشان کرد و گفت: شیوه حاکم بر تامین مالی خسارات بلایای طبیعی مبتنی بر مشارکت دولت، آسیب دیدگان، بیمه ها، سازمان های حمایتی و داخلی و خارجی است. بر این اساس قانون تشکیل بحران سازمان مدیریت کشور تصویب و لایحه قانونی تشکیل صندوق به تصویب رسید. بیمه بلایای طبیعی در سال 2011 به مجلس معرفی شد.

عباس نژاد فرد توضیح داد: بر اساس قانون بیمه ساختمان های مسکونی اجباری است و اخذ حق بیمه از طریق قبوض آب و برق انجام می شود. این صندوق به عنوان بیمه‌گر پایه انتخاب شده و به شرکت‌های بیمه امکان فروش بیمه تکمیلی بلایای طبیعی ساختمان را می‌دهد. از دیگر اقدامات در حوزه بیمه ساختمان می توان به ایجاد حساب امانی بیمه پایه ویژه نزد بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.

نماینده اداره کل ارزیابی و توسعه بیمه ساختمان صندوق بیمه حوادث ساختمانی با اشاره به قوانین و مقررات مصوب در این حوزه خاطرنشان کرد: قانون تشکیل صندوق بیمه حوادث ساختمانی و اساسنامه آن از جمله این قوانین است.

وی آیین نامه اجرایی قانون تشکیل صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمانی و دستورالعمل رسیدگی و پرداخت را بر اساس تبصره ماده 9 آیین نامه اجرایی عنوان کرد.

عباس نژاد فرد به عملکرد صندوق بیمه حوادث طبیعی اشاره کرد و یادآور شد: در زلزله آذربایجان غربی، فارس و هرمزگان 14 هزار و 688 ساختمان آسیب دیدند و در آذربایجان غربی، اصفهان، بوشهر، فیروزکوه، تهران، چهارمحال و بختیاری، شمال کشور دچار سیل شد. استان های خراسان، سمنان، سیستان و بلوچستان، قزوین، کرمان، گلستان، مرکزی و یزد 3075 واحد مسکونی خسارت دیده از طریق این صندوق جبران شد.

وی از جمله پرداخت غرامت 1286 واحد مسکونی خسارت دیده از بارش برف سنگین در چهارمحال، بختیاری و اصفهان را برشمرد.

عباس نژاد فرد افزود: این صندوق در سال 1401 مبلغ 390 میلیارد ریال برای 2 هزار و 156 واحد آسیب دیده پرداخت کرد.

به گفته وی در سال 1402 تا 15 دی ماهانه مبلغ 3313 میلیارد ریال برای 21346 واحد خسارت دیده پرداخت شد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *