به گزارش خبرنگار پی ام آپ، قرص ستیریزین یک داروی ضد حساسیت است که برای درمان علائم آلرژی مانند آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه و کهیر استفاده می شود. این دارو با مسدود کردن عملکرد هیستامین، یک ماده شیمیایی تولید شده در پاسخ به آلرژن ها، علائم آلرژی را کاهش می دهد. این دارو یک آنتی هیستامین نسل دوم است و عوارض جانبی کمتری نسبت به نسل اول دارد. با این حال، هنوز هم می تواند باعث خواب آلودگی، سرگیجه، خشکی دهان و سایر عوارض جانبی شود.

قرص ستیریزین 10 برای چیست؟

ستیریزین یک آنتی هیستامین است که برای درمان علائم آلرژی مانند آبریزش بینی یا آبریزش چشم در نوزادان، کودکان و بزرگسالان استفاده می شود. هنگامی که میکروب ها یا آلرژن ها (ماده حساسیت‌زا) از طریق مجاری تنفسی یا دهان وارد بدن می شوند، سلول های ایمنی شروع به تولید هیستامین می کنند که با علائمی مانند آبریزش بینی ظاهر می شود. ستیریزین با کمک به گلبول های سفید خون برای مبارزه با میکروب ها و کاهش ترشح هیستامین در بدن عمل می کند.

هیستامین ماده ای است که بدن در طی یک واکنش آلرژیک تولید می کند و باعث علائم آلرژی می شود. ستیریزین از آلرژی های جدی مانند کهیر یا شوک آنافیلاکتیک جلوگیری نمی کند. بنابراین، اگر پزشک شما اپی نفرین را برای درمان واکنش های آلرژیک تجویز کرده است، همیشه یک انژکتور اپی نفرین همراه خود داشته باشید و به جای آن از ستیریزین استفاده نکنید. از موارد مصرف ستیریزین می توان به عطسه، آبریزش بینی، خارش یا آبریزش چشم، گلو یا بینی اشاره کرد.

نحوه مصرف قرص ستیریزین 10

مصرف قرص ستیریزین در هر زمانی از روز امکان پذیر است و محدودیت زمانی ندارد. اغلب افراد مستعد آلرژی معمولاً این دارو را اول صبح مصرف می کنند تا از عواقب آلرژی در امان بمانند، اما با توجه به اینکه ستیریزین در برخی افراد نقش آرام بخشی دارد، ممکن است باعث خواب آلودگی فرد شود. بنابراین به طور کلی بهترین زمان مصرف قرص ستیریزین شب و هنگام خواب است. این دارو را می توان با غذا یا بدون غذا مصرف کرد.

عوارض قرص ستیریزین برای بزرگسالان

ستیریزین یک آنتی هیستامین جدیدتر و نسل دوم است. برخلاف آنتی هیستامین های نسل اول، ستیریزین کمتر باعث ایجاد عوارض جانبی مانند خواب آلودگی خطرناک، خشکی دهان، تاری دید و گرمازدگی می شود. با این حال، افرادی که از این دارو استفاده می کنند اغلب عوارض جانبی زیر را تجربه می کنند:

  • بی حسی
  • سوختن
  • دهان خشک
  • معده درد
  • اسهال
  • بالا آوردن

آیا قرص ستیریزین برای کودکان مضر است؟

ستیریزین یکی از پرمصرف ترین و معروف ترین شربت های آنتی هیستامین است که برای درمان آلرژی مانند شربت کتوتیفن برای کودکان استفاده می شود. شربت های آنتی هیستامین مانند لوراتادین برای درمان آبریزش بینی، عطسه، خارش و حتی سرفه در کودکان استفاده می شود.

لازم است بدانید که شربت ستیریزین یا شربت سیترازم برای آبریزش بینی و هیستامین در کودکان یک واسطه التهابی در بدن است. به عبارت دیگر، سیستم ایمنی ماده ای به نام هیستامین را در برابر یک عامل خارجی که باعث خارش و آبریزش بینی مانند گرده گل یا موی حیوانات می شود، آزاد می کند. همچنین در برخی بافت ها، هیستامین به عنوان فرستنده پیام های عصبی بین سلول های عصبی عمل می کند. داروهای آنتی هیستامین اثر هیستامین را خنثی می کنند و خارش، آبریزش بینی و عطسه را برطرف می کنند.

کودکان ممکن است در هنگام مصرف این شربت عوارضی مانند خواب آلودگی، گیجی و عوارض گوارشی را به صورت درد شکم تجربه کنند.

آیا ستیریزین یک قرص خواب آور است؟

ستیریزین ممکن است باعث خواب آلودگی شود. این یکی از عوارض جانبی رایج این دارو است که در حدود 10 تا 15 درصد از مصرف کنندگان دیده می شود. بنابراین اگر قصد مصرف این دارو را دارید، بهتر است از رانندگی، کار با ماشین آلات سنگین و فعالیت هایی که نیاز به تمرکز و هوشیاری دارند خودداری کنید.

قرص ستیریزین برای سرفه

اگرچه ستیریزین به طور خاص برای کاهش سرفه تایید نشده است، اما به کاهش سرفه ناشی از ترشح مخاط از پشت گلو کمک می کند. این نوع سرفه گاهی اوقات می تواند در آلرژی های تنفسی مانند تب یونجه رخ دهد.

این دارو ممکن است یک درمان موثر برای سرفه ناشی از COVID-19 از طریق خاصیت ضد التهابی و تعدیل سیتوکین های پیش التهابی باشد. برای درمان تنگی نفس ناشی از کرونا در برخی افراد استفاده شده است.

اقدامات احتیاطی ستیریزین

ستیریزین باید در موارد زیر با احتیاط مصرف شود:

  • انسداد گردن مثانه
  • هیپرتروفی پروستات
  • احتباس ادرار
  • گلوکوم
  • آلرژی به آنتی هیستامین ها
  • مشکل در ادرار کردن (به عنوان مثال، بیماری های ناشی از بزرگ شدن پروستات)
  • بیماری های کلیوی
  • مشکلات کبدی

اگر از این دارو برای درمان کهیر یا سوزش چشم استفاده می‌کنید و علائم جدی دیگری را تجربه می‌کنید، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید، زیرا ممکن است علائمی را تجربه کنید که علائم سایر بیماری‌های خطرناک هستند، مانند:

  • کندوهایی با رنگ های غیر معمول
  • کهیر شبیه به کبودی
  • تاول و کهیر بدون خارش

قرص ستیریزین برای خارش

ستیریزین ممکن است در درمان خارش ناشی از آلرژی یا کهیر مفید باشد. این دارو با مسدود کردن عملکرد هیستامین، یک ماده شیمیایی تولید شده در پاسخ به آلرژن ها، علائم آلرژی را کاهش می دهد.

اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *