یک مطالعه اخیر نشان می دهد که کودکان یک ساله که بیش از چهار ساعت در روز را جلوی صفحه نمایش می گذرانند، در سنین 2 تا 4 سالگی در توسعه مهارت های ارتباطی و حل مسئله با تاخیر مواجه می شوند.
به گزارش دیجیاتو، به نقل از دیجیاتو، دانشمندان ژاپنی دریافتند کودکان یک ساله که بیشتر از همسالان خود زمان بیشتری را در مقابل صفحه نمایش می گذرانند، در رشد مهارت های حرکتی ظریف و توانایی های فردی و اجتماعی با تاخیر مواجه می شوند. وقتی 2 ساله بود اما به نظر می رسد این تاخیر در 4 سالگی از بین می رود.
البته، این مطالعه نمی گوید که رابطه علت و معلولی بین استفاده از صفحه نمایش و تاخیر در توسعه مهارت وجود دارد، اما رابطه بین این دو را گزارش می دهد. این رویداد ممکن است ارزش ارتباط چهره به چهره در کودکان را نشان دهد.
تعاملات چهره به چهره می تواند نقش مهمی در رشد کودکان داشته باشد
لوکوویچ، روانشناس رشدی در مرکز تحقیقات کودک دیوید جی. ییل، می گوید که تعاملات چهره به چهره بین والدین و فرزندان نقش مهمی در ارائه اطلاعات مهم مانند حالات چهره، کلمات، لحن صدا، بازخورد فیزیکی و کمک ایفا می کند. یادگیری زبان و معانی آن لوکوویچ می گوید وقتی بچه ها فقط به یک صفحه نمایش نگاه می کنند این اتفاق نمی افتد. او ادعا می کند که از یافته های این تحقیق شگفت زده نشده است.
برای انجام این مطالعه، محققان ژاپنی والدین نزدیک به 8000 کودک را در مورد رشد مهارت و زمان تماشای صفحه نمایش کودکان مورد بررسی قرار دادند. جالب اینجاست که مادرانی که برای اولین بار در معرض نمایشگر قرار میگیرند بیشتر از کودکانی که جوانتر بودند، درآمد کمتری داشتند، سطح تحصیلات پایینتری داشتند یا از افسردگی پس از زایمان رنج میبردند.
از این 8000 کودک، تنها 4 درصد به مدت 4 ساعت یا بیشتر در روز روی صفحه نمایش بودند، در حالی که 18 درصد بین 2 تا 4 ساعت و اکثر آنها کمتر از 2 ساعت در روز بودند. به گفته محققان، هر چه زمان بیشتری در مقابل صفحه نمایش سپری شود، احتمال تاخیر در رشد مهارت ها بیشتر می شود.
البته دانشمندان تاکید کردند که تفاوتی بین استفاده آموزشی و تفریحی از نمایشگرها قائل نیستند.