به گزارش بازتاب آنلاین به نقل از تسنیم، بر اساس ماده 7 قانون کار، حداکثر مدت اشتغال موقت برای مشاغلی که ماهیت آنها ناپیوسته است توسط وزارت کار و امور اجتماعی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید. .

حداکثر سقف قراردادهای موقت در بهمن ماه 98 برای مدت 4 سال تعیین شد. با توجه به اینکه مقرر شد حداکثر بازه زمانی از تاریخ ابلاغ تصویب نامه مذکور محاسبه شود، لذا بهمن در این ماه 1402 همه کسانی که 4 سال کار موقت داشتند باید قرارداد خود را به قرارداد دائم تبدیل کنند.

فتح الله بیات، رئیس اتحادیه کارگران پیمانی و پیمانی می گوید: نمایندگان مجلس باید بر اساس قانون کار وارد عرصه قراردادهای موقت، امنیت شغلی و جذب نیروی انسانی می شدند، ساماندهی نیروهای غیررسمی و تغییر وضعیت و قول هایی نیز داده می شد.

وی بیان کرد: بر اساس مصوبه هیات وزیران دولت قبل، بر اساس ماده ۷ قانون کار، سقف موقت کار چهار سال تعیین شد. طبق عرف این آخرین فرصتی است که دولت فعلی برای اجرا و ابلاغ این مصوبه دارد. بهمن ماه همین سال (1402) است. چهار سال از تصویب این ماده می گذرد و مهلت قانونی ابلاغ مصوبه دولت قبل به پایان رسیده است.

رئیس اتحادیه کارگران پیمانی افزود: باید از این باشد بهمن در این ماه مصوبه هیات وزیران اجرایی شده و ادارات کار باید به کارگران تهدید شده قرارداد موقت رای مثبت داده و دستور بازگشت به کار را صادر کنند. امنیت شغلی یکی این یکی از مهمترین موضوعاتی است که جامعه کارگری به دنبال آن بوده است و امیدواریم بتوانیم برای رسیدن به آن بیشتر تلاش کنیم.

*قرارداد موقت کارگران، بهمن ماه دائمی می شود

ناصر چمنی، فعال کارگری در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، درباره مشکل کارگران، نبود امنیت شغلی گفت. یکی یکی از اساسی ترین مشکلات جامعه کارگری است و بعد از آن امنیت معیشت و معیشت است.

اشاره کرد که نبود ایمنی در محیط کار مرحله بعدی مشکلات کارگران و گام بعدی نبود تشکل های کارگری رایگان است. می توان گفت حقوق امسال نسبت به تورم رشد نداشته و جامعه کارگری امسال با مشکل مواجه است. دستمزد ناکافی بیش از سال های گذشته است.

این فعال صنفی همچنین از احتمال عدم ترمیم دستمزد در سال 1402 خبر داد و اعلام کرد: تجربیات گذشته نشان می دهد که امیدی به ترمیم دستمزد در سال جاری نیست و می توان گفت شورای عالی کار در تعیین دستمزد اشتباه بزرگی کرد.

وی بیان کرد: بررسی ها نشان می دهد از سال گذشته تاکنون اقدامات مناسب زیادی برای تامین امنیت شغلی کارگرانی که نیمی از جامعه کشور را تشکیل می دهند، انجام نشده است. یکی یکی از بازوهای اصلی تولید در کشور کارگران هستند که اگر نتوانیم از آنها حمایت کنیم یعنی چرخه اقتصاد را از بین برده ایم و در نتیجه کنترل تورم سخت می شود زیرا اینها یک زنجیره پیوسته است. .

چمنی با بیان اینکه بیش از 96 درصد کارگران دارای قرارداد موقت هستند، گفت: طبق تبصره 1 ماده 7 قانون کار، تمامی افرادی که به مدت 4 سال در مشاغل موقت حضور داشته اند باید قرارداد کاری آنها به مدت نامحدود باشد. امیدواریم این آیین نامه اعمال شود. البته این آیین نامه باید از مدت ها قبل برای بهبود وضعیت کارگران تدوین می شد. بعد از حدود سی سال بالاخره در زمان وزارت آقای ربیعی این اتفاق افتاد. بهمن تاریخ اجرای این قانون در سال 1402 است و امیدواریم اجرایی شود.

وی با تاکید بر اینکه اجرای این تبصره اولین گام برای بازگرداندن امنیت شغلی از دست رفته کارگران است، تصریح کرد: اما مهم این است که این آیین نامه با دستور اجرایی انجام نمی شود، قطعا نیاز به پیگیری دارد، ما مجریان زیادی داریم. . دستوراتی که عملاً به مرحله اجرا نرسیده اند: مثلاً کارفرمایان قرار بود یک نسخه از قرارداد کار را در سامانه روابط کار ثبت کنند که این الزام تاکنون نتیجه خاصی نداشته است.

این فعال صنفی افزود: ادارات کل استان ها باید در اجرای قوانین ورود و نظارت داشته باشند که در صورت تحقق این امر و اعمال محدودیت 4 ساله برای قراردادهای موقت می توان در زمینه تمدید مدت زمان اقدام کرد. . قراردادهای مشاغل دائمی و امنیت شغلی کارگران برقرار شد.

وی گفت: معاونت حوزه روابط کار می تواند از این موضوع استفاده کرده و در کارهای در حال انجام آن را اجرا کند. وقتی سقف کارهای پروژه ای 4 سال تعیین می شود، در کارهای دائمی دیگر نمی توان قرارداد کمتر از 4 سال امضا کرد و اصلا منطقی نیست.

چمنی با تاکید بر اینکه در قالب قراردادهای کار تناقضاتی وجود دارد، گفت: تصور کنید کارهای مستمر و کارهای دائمی وجود داشته باشد، چطور ممکن است که کارگران پروژه بعد از 4 سال دائمی شوند و کارگران پروژه به صورت مستمر؟ طبیعت هنوز یک قرارداد است یکی دو ماه و بالاخره یک سال؟ باید از این تناقضات پرهیز کرد و در صورت عدم انجام قطعا در آینده با چالش هایی در گروه های کارگری مواجه خواهیم شد.


اخبار مرتبط

ارسال به دیگران :

آخرین اخبار

همکاران ما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *